Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Škoda Fabia S2000 Kresta-Gross Barum 2012 1:24 Belkits

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Škoda Fabia S2000 Kresta-Gross Barum 2012 1:24 Belkits

Příspěvekod zajic » 05 srp 2020, 07:25

Povedlo se, náčelníku ;-I Někdy v budoucnu - ale relativně blízkém, je chuť - mám v plánu nějaké Fujimi z LeMans a u nich se traduje notorická prosvítavost bílých obtisků se startovními čísly, tak uvažuju, že koupím bílý obtiskový arch a budu vystřihávat kolečka...
Rozestavěno: Lancer EVO 7 WRC, Ford Mustang NexGen NASCAR
Dokončeno: Din Djarin, Opel Manta Rothmans, Ferrari F2005
Nikdy nebude dokončeno: 205 T16 od Helleru - přesměrováno do tříděného odpadu.
zajic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrazík » 05 srp 2020, 11:06

zajic píše:Povedlo se, náčelníku ;-I Někdy v budoucnu - ale relativně blízkém, je chuť - mám v plánu nějaké Fujimi z LeMans a u nich se traduje notorická prosvítavost bílých obtisků se startovními čísly, tak uvažuju, že koupím bílý obtiskový arch a budu vystřihávat kolečka...

Nebude lepší vykružovák a nastříkat to?
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
viewtopic.php?f=6&t=157286
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zajic » 05 srp 2020, 13:19

Co je vykružovák? Zatím musím uvažovat v intencích toho, co jsem schopný řešit. Když nevím, co je vykružovák, nemohu uvažovat o použití :grin:
zajic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 05 srp 2020, 13:22

Koukni na e shopy, je to podobný kružítku, ale má to břit, mě to s tím šlo pěkně.
Dělá ho tuším Olfa.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš » 05 srp 2020, 13:36

přesně tak - rotační řezač olfa, super věc 8-) vykrojí i tenkou plastovou destičku, operační průměr cca od 2 cm, menší se s tím dělá blbě. středovou dírku po špičce přelepíš a máš super kolečka

rotacni-rezac-olfa-cmp-1-kruzitko-original.jpg

Aleš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zajic » 05 srp 2020, 13:37

Kouknu, dík.
zajic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbuf1 » 15 srp 2020, 21:57

Tak nevím jestli to není můj poslední příspěvek na tomto fóru ,protože mám vážně chuť se na to vykašlat ,jelikož už mne ty katastrofy nebaví ani trošku.
Zalakoval jsem minulý týden kastli 2K lakem od Gravity ,a byl jsem spokojený z výsledkem ,na mé poměry moc dobré .Jenom na střeše se mi chytily nějaké chloupky a dvě mini bublinky. Než bych to tak nechal ,tak jsem to obrousil 6000 + 10000 pod vodou a po prozkoumání diskuze jsem se rozhodl ,že střechu přestříknu 1K SC III ,protože jsem měl strach ,že se 2K nespojí . No byla to osudová chyba
po nástřiku to vypadalo O.K. ,tak jsem aktivně ještě chtěl opravit kapotu a čumák na dalším autě. No po deseti minutách,kdy jsem chtěl stříknout další vrstvičku to začlo krabatět a bylo to v prdeli.
Tak to je vše, 2 modely a x hodin práce v ... Nemám vůbec chuť pokračovat :angry: :angry:
(10).jpg
vypadalo to tak dobře...

(9).jpg

(7).jpg

(6).jpg
než jsem to chtěl vylepšit

(8).jpg

(5).jpg

zbuf1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 16 srp 2020, 06:12

No pane jo... :o
Ale nevěš hlavu.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 16 srp 2020, 09:13

zbuf1 píše:Tak to je vše, 2 modely a x hodin práce v...

Jestli ti to nějak pomůže, tak na Fabii máš u mě nové obtisky zdarma.
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod K.Arno » 16 srp 2020, 09:26

Petře hlavu vzhůru, já jsem na tom podobně a taky jsem v návalu vzteku jeden aršík roztrhal. Skoro 14 dnů intenzivních příprav a vzhledem k "variabilitě" autora designu, který mi poskytl podklad, ale nedodržel při jeho tvorbě snad žádná pravidla to tiskárně zamotalo hlavu a barvy jsou zcela mimo :-(
K.Arno

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš » 16 srp 2020, 09:54

Mrzí mě tahle peripetie. Hlavně se na to nevykašli, dej si pauzu a pak se k tomu vrať. Stejnou zkušenost jsem měl na svém porsche 996. Pokud jsi ředil SC III levelingem, tak to je ten problém. Pravděpodobně jsi narušil někde vrstvičku 2K laku a leveling zatekl a pozvedal to pod barvou. Mně se tohle stalo při lokální opravě probrusu. V obojím jsem použil SC III a leveling - výsledkem průser a celé znova. Při příští opravě probrusu jsem ředil modrým ředidlem a všechno v pohodě. Nakonec totéž jsem provedl teď u mé imprezy - 2K probrus až na surf, zástřik modrou ředěnou modrým gunze ředidlem, na to SC III s modrým ředidlem a všechno OK. Leveling se sice lépe rozlévá, ale modré ředidlo mi přijde blbuvzdorné. Tak snad ti můj příspěvek aspoň trochu pomůže. Věřím, že opravu dáš, auto je to krásné (:)
Aleš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 16 srp 2020, 11:46

No, tohle by mohl být ten problém. Já ředím víceméně jen klasikou Mr. Thinnerem.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod akkandian » 16 srp 2020, 19:02

F_F_F píše:
zbuf1 píše:Tak to je vše, 2 modely a x hodin práce v...

Jestli ti to nějak pomůže, tak na Fabii máš u mě nové obtisky zdarma.

Super nabídka ;-I
Vím, lehce se mi to řekne, ale bral bych to pozitivně. Vyzkoušel jsi si to a navíc si dáš pozor na tu prosvítající startovku na bočních dveří ;) To na chvilku odlož a vyndej něco jiného a pak se vrátíš ;)
akkandian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbuf1 » 17 srp 2020, 10:37

Děkuji všem za projevenou soustrast [-o< .
k upřesnění ano SC III mám ředěné levelingem ,jako vlastně všecko co ředím,protože za ty necelé tři roky co se tomu věnuji jsem doma ještě jiné neměl. Zkusím pořídit ještě to co píše Aleš ,bez zpomalovače ,jaký je v tom rozdíl .
Nevím jestli to bylo tím ,ale možná ano. S modely zatím rozhodně nekončím,to byl jen bolestný výkřik nad zmarem (nic co by nevyléčila večerní dávka trnkové medicíny :grin: )

Jindrovi děkuji za jeho velkorysou nabídku,budu si ji pamatovat ,ale doufám ,že ji nebudu muset využít :wink: .

A protože ráno bývá moudřejší večera ,tak jsem se včera pokusil zahájit záchrané operace ,protože Jordyho lektvar má nezvratné účinky a schovávám ho až na úplně poslední příležitost.
Dokud nebyl SC III úplně vytvrdlý ,obrousil jsem ho postupně 800,2000,6000 ,tak abych ho odstranil nejlépe všecek dolů. Střecha fábie kde byla přední hrana zcela zničena šla až k hraně obtisků místy až na plast ,na ploše tak abych neprobrousil obtisky. Další postup plánuji takto ,jelikož bude je velká část přední hrany posléze zakryta kapličkou zbudou je malé kousky viditelné po stranách. A tak bych měl dvě vymyšlené možnosti buď to stříknou zhruba 3 mm pásek na bílo což nevím jak bude krýt ?? Nebo tam ten pásek stříknu černý a prodloužím tak opticky hranu okna. Sice to nebude jak na originálu,ale v mé vitrínce by to tak nevadilo. No a pak celou střechu znovu zalakovat 2K lakem. Samozřejmě tam poznat poškození bude ,ale tím že je to na bílém ,není to tak vidět na ploše ani teď po obroušení.Navíc střecha má žlábky po stranách ,tak to půjde dobře vymaskovat. Teď je otázka co udělá ta nová vrstva laku ,ale to je riziko ,které je menší než rovnou koupat.

Na BMW to bude tak ,že čumák kastle jsem obrousil na plast ,a znovu ho dám do barvy a zalakuju ,to by mělo celkem jít .Ale kapotu jsem obrousil po obtisky a přeleštil co šlo ,leč je to pořád vidět ,tak ho zkusím zalakovat také ještě jednou 2K ,a uvidím buď se to trochu schová ,nebo budu muset pořídit nové decály a haubnu okoupat.

Takže nevím jestli můj záchraný plán vyjde ,když tak jsem otevřený dalším možným řešením.
No a pár fotek před repasí :
Přílohy
(13).jpg
(12).jpg
(11).jpg
zbuf1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 17 srp 2020, 12:03

V obchodě, kde kupuju chemii, mi řekli, že klasický Mr.Thinner je po zaschnutí tvrdší, tudíž pro naše použití lepší, než to s tím zpomalovačem.
Zpomalovač mám v lahvičce bokem, nikdy nepoužito, vše jedu ostrým.
#TeamFoltýn
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno