jari-matti píše:Plastem to nebude, teď se mi stalo to samé na Tamiyácké Alpině. Neváhal jsem, hned jak jsem zjistil, že to krabatí, šup do lektvaru a barva byla za hodinu dole. Očistil jsem a ještě na 24 hodin do koupele, aby šel dolů i surf. Plast zůstal v pohodě. Předtím s tou samou lahvičkou barvy dvakrát v pohodě na podklad černý surf GSI a Mr.Base White 1000, ta ale špatně kreje a moc se mi nelíbil povrch. Tak jsem tentokrát dal na černý surf 2 vrstvy Pure Briliant White od Zera a nechal 24 hodin proschnout. Pak 3 lehké vrstvy po 10 minutách modré metly Zero ředěné 1:1 s Levelingem, vše parádní. Nechal jsem 30 minut proschnout a dal finální vrstvu silnější a méně ředěné, cca 3:1 pro Zero, a bylo to. Myslel jsem, že se nesnesly ty dvě Zera mezi sebou, ale to asi podle tvého případu nebude ono. Jediné, co mě teď napadá je, jestli to nemůže být tou půlhodinou schnutí. Barva jakoby zaschne, ale neztvrdne, pak na to napereme další, byť jemně, a to ředidlo z vrchní vrstvy oživí tu dolní. Ale je to jen spekulace. No každopádně mám ještě jeden pokus, pak mi dojde lahvička metalízy.
jari-matti píše:Díky za nabídku, ale mám originál ZP-1064 Alpine Blue.
Pevně věřím, že to teď klapne. Vrátím se k podkladové Base White a všechny vrstvy modré dám po 10-ti minutách při stejném ředění. Přidám si Leveling rovnou do lahvičky Zera 2:1 pro Zero.
Držím palce sobě i tobě
jari-matti píše:Neboj, časem na to přijdeme![]()
Jsou to vpodstatě autolaky, tak zkusím vyzpovídat svého dvorního míchače.
Důležité je sdílení zkušeností, takže ještě jeden postřeh. Při tom nevydařeném pokusu se mi zdálo, že barva je tmavší než předtím. Jako bych nabral ze skleničky víc pigmentu oproti minule![]()
A to jí před každým plněním pistolky protřepávám. Neměl jsi to podobné?
Hanz.77 píše:Jsi taky rozjel sériovku jo ?![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků