Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Subaru Legacy 555 Colin McRae, Hasegawa 1/24

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Subaru Legacy 555 Colin McRae, Hasegawa 1/24

Příspěvekod Potoxon » 19 črc 2019, 14:02

Mně osobně se nejvíc pozdává 4 a 5. Úplně nejvíc 4 a bude to asi MRP?
rozestavěno: Mirage 1, Mc 205, Ki-61, Hs-132
Potoxon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Butil » 21 črc 2019, 19:51

Dle mého skromného názoru je nejlepší 4 a jinak si netroufám hádat :-)
Butil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 21 črc 2019, 20:35

4
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davcity » 22 črc 2019, 06:55

Já to vidím něco mezi dvojkou a čtyřkou :D
davcity

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jari-matti » 22 črc 2019, 13:36

Tak tady je rozuzlení a děkuji všem za názory ;-I
použité barvy s čísly lžiček.jpg

Taky u mě zvítězila č.4, stará dobrá Tamka. Je sice o něco světlejší a má hrubší pigment.
Celé jsem to dělal kvůli nákupu Zero Subaru Wheels barvy. Nastříkal jsem s ní kola na černý podklad a na světle skoro stříbrná, ve stínu trochu zezlátne, ale tady udělali soudruzi někde chybu. No nic nechám si ji na výfuky.
Jinak mě zaujala barva od MRP, na živo vypadá moc hezky. Bohužel jsem ji měl půjčenou a spotřeba enormní, tak jsem nedal tolik vrstev, co by asi potřebovala. Časem si jí možná koupím a zkusím přímo na šedý surf.
Ještě poznatek k Vallejo Liquid Oro. Na netu jsem se dočetl, že stříkat jde, a to ředěná IPA max do 10% poměru. Z pistole ani Ň a vzhledem k tomu, že je to opravdu kovový pigment, tak mi při čištění zalezl úplně všude. Buď jsem to špatně pochopil nebo to bylo blbě napsané, ale podle mě je jediná možnost obrácená ... 90% IPA a 10% barvy a stejně pigment zas.re celou pistoli. Tak teď doufám, že se mi pistolku povede dočistit a složit.
Kola stříknu vítěznou Tamiya X-12.
jari-matti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jari-matti » 21 srp 2019, 16:30

Tak nakonec jsem si připravil 2 sady kol, abych před dekálováním zjistil, že na Zélandu jel Colin s osmipaprskovýma diskama #-o , ale asi jsem jeden z mála, co si toho všiml.
Použil jsem odbarvené disky z vraku darované Imprezy a pneu ze stavebnice. Barveno Tamiya X-12 a MRP Semigloss přes dekály. Ještě plánuju lehčí patinu prachem do dezénu a na boky.
Legacy 555 - kola.JPG

S přípravou karoserie bylo dost práce, forma už má asi dost za sebou a dělička vede dost hluboko ve střeše.
Legacy 555 - vytmelená kastle.JPG

Surfováno GSI 1500 černá ve spreji, přes boční lišty lehce poprášeno GSI SC III pro lepší přilnutí pásky a dekálů.
Legacy 555 - vymaskováno před stříkáním.JPG

Stříkáno dle návodu soudruhů z Renaissance barvou Renault 242 z lakovny. Ta se mi líbí moc ... na světle modrofialová, ve stínu velmi temně modrá. Foto zkresluje, a třeba pod umělým světlem je hodně do fialova.
Legacy 555 - nastříkaná kastle.JPG

Bohužel tento odstín nešel namíchat jako báze, pouze jako autolak, takže stříkání byl docela horor i když jsem notně poředil levelingem. Poslední vrstva musela být zalívací, jinak by to byla krupice. Výsledkem je slušný pomeranč a docela dost smetí v něm. Nechám to 2 dny vytvrdnout a lehce přebrousím po vodou. Bude papír 2000 v pohodě? Nebo mám jít do jemnějšího? Pomeranč rovnat nebudu, jen smetí, abych pak neprobrousil dekál. Díky předem za radu.

... a ještě fotka rozdělaného zbytku stavebnice, moc se s tím nes..u, spíš zkouším nové věci :-D
Legacy 555 - podvozek+interiér.JPG

jari-matti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 22 srp 2019, 07:00

Jari-matti, ještě jednou díky za tip s dalším nástřikem na mým Mercedesu. Udělal jsem to a je to opravdu lepší. Sice to ještě není úplně OK, ale teď ten povrch aspoň připomíná strukturu odhalenýho kovu, takže to tak asi nechám. Jinak si myslím, že by se dalo na Tvým autě začít i klidně jemnějším smirkem - já bych zkusil 3600 (nevím, jestli máš), ale 2000 by asi taky šla, i když bych na ni pro jistotu skoro vůbec netlačil.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 22 srp 2019, 07:20

jari-matti píše:...že na Zélandu jel Colin s osmipaprskovýma diskama, ale asi jsem jeden z mála, co si toho všiml.

Myslím, že jsi jediný, kdo si toho všimnul. Potom, co jsme spolu mluvili, tak jsem prohlédnul archiv a zjistil, že ta šotolinová kola používali celou sezónu 1993 (zbarvení 555).

1993 ACR Vatanen 2.jpg

1993 NZ McRae.jpg

1993 PORT Alen 01.jpg

F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jari-matti » 23 srp 2019, 09:11

Elvis034 píše:Jari-matti, ještě jednou díky za tip s dalším nástřikem na mým Mercedesu. Udělal jsem to a je to opravdu lepší. Sice to ještě není úplně OK, ale teď ten povrch aspoň připomíná strukturu odhalenýho kovu, takže to tak asi nechám. Jinak si myslím, že by se dalo na Tvým autě začít i klidně jemnějším smirkem - já bych zkusil 3600 (nevím, jestli máš), ale 2000 by asi taky šla, i když bych na ni pro jistotu skoro vůbec netlačil.

Jsem rád Přemku, že ti i ty mé chabé zkušenosti pomohly. Možná mám jako začátečník výhodu, že všechno testuju a sleduju výsledky v porovnání s jinými. Tenhle autolak jsem si taky před nástřikem testoval na různých surfech, abych zjistil, že je úplně stejný na šedém, černém i bílém. Prostě kreje super. O to hůře schne a podobně jako zajíc na Datsunu s TopCoatem se do toho moc bojím hrábnout šmirglem. Holt jednosložka vytvrdne snad jen pod infrákem, ale zase to nedá plast. Pořídil jsem si nakonec papír zrnitosti 3000, papíry mi přijdou jemnější než plátýnka. Tak snad to nějak uspokojivě dopadne, ale pro jistotu nechám ještě tvrdnout do neděle a užiju si asi poslední letní víkend :#)
jari-matti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 23 srp 2019, 09:27

jari-matti píše:
Elvis034 píše:Jari-matti, ještě jednou díky za tip s dalším nástřikem na mým Mercedesu. Udělal jsem to a je to opravdu lepší. Sice to ještě není úplně OK, ale teď ten povrch aspoň připomíná strukturu odhalenýho kovu, takže to tak asi nechám. Jinak si myslím, že by se dalo na Tvým autě začít i klidně jemnějším smirkem - já bych zkusil 3600 (nevím, jestli máš), ale 2000 by asi taky šla, i když bych na ni pro jistotu skoro vůbec netlačil.

Jsem rád Přemku, že ti i ty mé chabé zkušenosti pomohly. Možná mám jako začátečník výhodu, že všechno testuju a sleduju výsledky v porovnání s jinými. Tenhle autolak jsem si taky před nástřikem testoval na různých surfech, abych zjistil, že je úplně stejný na šedém, černém i bílém. Prostě kreje super. O to hůře schne a podobně jako zajíc na Datsunu s TopCoatem se do toho moc bojím hrábnout šmirglem. Holt jednosložka vytvrdne snad jen pod infrákem, ale zase to nedá plast. Pořídil jsem si nakonec papír zrnitosti 3000, papíry mi přijdou jemnější než plátýnka. Tak snad to nějak uspokojivě dopadne, ale pro jistotu nechám ještě tvrdnout do neděle a užiju si asi poslední letní víkend :#)

Já lak (používám zerácký 1K) nechávám vytvrdnout tak min 5 ní až týden a mimo z vlastní blbosti/neschopnosti vzniklých probrusů jsem s tím nikdy (zatím) neměl problém.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jari-matti » 04 zář 2019, 09:28

Jedeme druhé kolo ](*,)
Při odstraňování smítek z barvy se mi povedlo na střeše malinko probrousit, tak jsem zamaskoval zbytek a střechu fouknul znovu, tentokrát čistě.
Při odmaskování buď zůstal na barvě lep nebo lepidlo z pásky narušilo barvu, zkrátka pod páskou povrch měsíční krajina a tudíž koupel.
po koupeli.JPG

Už je kastle zase v černém surfu, vypadá to dobře.
Je to zvláštní, když barva dost tvrdá na broušení nesnese pásku Tamiya olepenou o ruku. Ale budiž, chybama se člověk učí. Tentokrát to rovnou po barvě, ještě zaživa (nebo spíš polomrtva) zavřu lakem GSI SC III a uvidíme. Kdyžtak jsem si ponechal lektvar ve vaničce ... :-D
jari-matti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 04 zář 2019, 19:27

Já ho nevylívám. (:)
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jari-matti » 10 zář 2019, 16:20

Druhý pokus dopadl dobře, asi proto, že jsem měl brzdovku ještě ve vaničce :lol:
Více jsem ředil levelingem a zafixoval GSI SC III.
Lehce jsem přebrousil smítka 3000, 6000 a 12000 plátýnkama.
Dekály jsem začal od velkých, jsou od "šunkomodels", ta žlutá se mi zdá trochu tmavší než v reálu, každopádně je tmavší než originální od Gawy.
Oproti fotkám malinko nepřesností ve velikosti dekálů, ale nic zásadního. Až na to, že je to pracholep,zatím spokojenost 8-)
Přílohy
dekálování 1.jpg
jari-matti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Potoxon » 11 zář 2019, 07:43

Vypadá náramně! =D> =D> Trvalá hrozba koupání zabrala! :-D To musím vyzkoušet. ;-I
rozestavěno: Mirage 1, Mc 205, Ki-61, Hs-132
Potoxon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hej-hou » 11 zář 2019, 07:50

Šikovnej panáček :)
Nesnáším sluníčka (_!_)
hej-hou

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno