Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F12 Berlinetta+Novitec Rosso N-Largo(C1 MODELS)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: F12 Berlinetta+Novitec Rosso N-Largo(C1 MODELS)

Příspěvekod Romča » 14 led 2018, 00:45

Ahoj =;
Tak jsem to sesadil dohromady a jak varoval Renda,že to nemusí ladit,tak to neladí.Od dveří do předu kromě nárazníku to chce ještě přidat barvu.
Když se vrátim k těm barvám od GRAVITY COLORS,nedělá se s nima špatně.Docela mne i potěšilo,že jdou ředit Gunze ředidlem.
Ale s tou výslednou barvou nejsem spokojen :( .Je sice pěkná,to jo,ale chtěl jsem něco jiného.Objednal jsem si barvy co jsou na obrázku,ale ta podkladová nebyla stříbro-červená,nýbrž stříbrná.Takže ta červená neni sitá,ale průhledná.
Asi jako kompenzaci jsem dostal navíc červenou na Corsu.
Do budoucna nezvažuju,že bych ještě objednával.Je to nákladný.Chtěl jsem to jen vyzkoušet,jak se s nima dělá.
Jinak díky,že se vám líbí. ;-I =;
Přílohy
gravity_bottle_fuoco_duo.jpg
Romča

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 14 led 2018, 09:50

Já jsem to věděl na 100%, že takto dopadneš, jen jsem nechtěl bejt za Chrobáka Vrecka, už mě to přelstilo několikrát, dokonce i u pastelových barev, teď to řeším u své Berlinetty- tu mám v žluté a jiné odstíny způsobily rozdílné tloušťky plastu a podstřik některých tmavou barvou interiéru.
Teď už to budeš jen honit, abys to trefil. Nakonec to ztmavne a dohoníš to.
Ale držím pěsti, je to unikát.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Romča » 14 led 2018, 10:10

Renda píše:Já jsem to věděl na 100%, že takto dopadneš, jen jsem nechtěl bejt za Chrobáka Vrecka, už mě to přelstilo několikrát, dokonce i u pastelových barev, teď to řeším u své Berlinetty- tu mám v žluté a jiné odstíny způsobily rozdílné tloušťky plastu a podstřik některých tmavou barvou interiéru.
Teď už to budeš jen honit, abys to trefil. Nakonec to ztmavne a dohoníš to.
Ale držím pěsti, je to unikát.

Nejhorší na tom je ,že jsou měňavý.Natočíš to tak,je to tmavý.Natočíš to jinak je to světlí.Hrůůůza :nuts:
Ono to půjde :|
Romča

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 14 led 2018, 11:03

Musí, já bych tuto barvu řešil lakovnou, myslím, že by vyšla levněji.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Romča » 15 led 2018, 20:12

Ahoj =;
Mám dobojováno. :uff:
Barva se snad povedla.Fotil jsem to přes den bleskem,abych líp viděl rozdíly.
Je to daný dohromady zatím jen maskovací páskou.
Teť to nechám dozrát. :sleep:
A pak přijde to nejhorší-CARBON :shock: .Nikdy jsem to nedělal a ani se mi do toho nechce.Nejraději bych to stříknul polomatnou černou.
Chci Vás poprosit.Kdo stím má největší skušenosti,jestli by my jste mi mohli napsat na SZ,jak nejlépe na to.
Nechci to pokazit.Díky
Přílohy
SAM_2935.JPG
SAM_2908.JPG
SAM_2956.JPG
SAM_2909.JPG
SAM_2931.JPG
SAM_2948.JPG
SAM_2951.JPG
Romča

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 15 led 2018, 20:19

To je...hodně dobrý, kluci poradí...asi magor Hanz nebo šílenec Indy :)... jo a Jordy, ten má taky diagnozu....
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 15 led 2018, 21:03

Vypadá to parádně, do karbonů běž, protože takový model si je zaslouží. Kup si karbony od třeba Hobby design, já dávám 1/43 měřítko a jen si dělám šablonky z kabuki pásky, nebo řežu proužky. Usazuju je vodičkama od Gunze, v nouzi Hypersolem. Na okopírování hran a vypnutí používám fén.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 16 led 2018, 00:49

Jasně, když už se s tím takhle pereš tak karbon rozhodně.
Akorát varuji : Jak s ním jednou začneš tak už vícekrát neřekneš že to foukneš matnou černou. :lol: :wink:
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 16 led 2018, 06:19

Hanz má pravdu! Já používám taky hlavně HD a vodičky Agama a super. Připrav si tvar, jak psal Renda, namoč( je to klasickej dekál) potři místo na modelu Adhesolem a dej dekál. Pak uchošťourem vyžeň přebytečnej Adhesol, dej jemnou vrstvičku Hypersolu(jenom na obtisk) a nech vyschnout do druhýho dne někde, kde se na to nepráší. Hlavně se nelekni, že Ti to po Hypersolu zkrabatí, zase se to vypne! :wink:
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 16 led 2018, 09:07

Ta kastle je stříknutá fakt moc dobře (podle mýho). Jen se zeptám. na několika místech (obě žebrování za zadníma blatníkama a pravej práh) se mi zdá, že to nemáš dostříknutý a budeš muset retušovat, nebo je to jen odlesk blesku (a neber to , prosím tak, že chci za každou cenu kritizovat, protože, jak jsem psal stříknutý je to výborně)?
A s těma karbonama. Když jsem dělal karbony na Mclarena, tak jsem použil (pokud se nepletu) HD a používal na ně ty vodičky Micro Sol a Micro Set a bylo to naprosto v pohodě.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Romča » 16 led 2018, 09:35

Elvis034 píše:Ta kastle je stříknutá fakt moc dobře (podle mýho). Jen se zeptám. na několika místech (obě žebrování za zadníma blatníkama a pravej práh) se mi zdá, že to nemáš dostříknutý a budeš muset retušovat, nebo je to jen odlesk blesku (a neber to , prosím tak, že chci za každou cenu kritizovat, protože, jak jsem psal stříknutý je to výborně)?
A s těma karbonama. Když jsem dělal karbony na Mclarena, tak jsem použil (pokud se nepletu) HD a používal na ně ty vodičky Micro Sol a Micro Set a bylo to naprosto v pohodě.

Ahoj =;
Nene.Je celý červený a při těch vrstvách co jsem dával bych se divil,kdyby tam zbylo nejaký nedodělaný místo.Je tam asi 5 vrstev barvy.Musel jsem opravdu pomalu,protože jsem ty dvě první pospíchal a jak jsem psal,mám tam kiks na střeše,že se mi slilo moc barvy.
S tím prahem máš pravdu.Není stříknutej ani druhej,protože tam budu dávat CARBON,takže jsem si jich moc nevšímal.
Romča

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 16 led 2018, 09:43

Romča píše:
Elvis034 píše:Ta kastle je stříknutá fakt moc dobře (podle mýho). Jen se zeptám. na několika místech (obě žebrování za zadníma blatníkama a pravej práh) se mi zdá, že to nemáš dostříknutý a budeš muset retušovat, nebo je to jen odlesk blesku (a neber to , prosím tak, že chci za každou cenu kritizovat, protože, jak jsem psal stříknutý je to výborně)?

Ahoj =;
Nene.Je celý červený a při těch vrstvách co jsem dával bych se divil,kdyby tam zbylo nejaký nedodělaný místo.Je tam asi 5 vrstev barvy.Musel jsem opravdu pomalu,protože jsem ty dvě první pospíchal a jak jsem psal,mám tam kiks na střeše,že se mi slilo moc barvy.
S tím prahem máš pravdu.Není stříknutej ani druhej,protože tam budu dávat CARBON,takže jsem si jich moc nevšímal.

Tak potom jako bych nic neřek a mlčím. Jinak s těma barvama jsi mě překvapil. Po Tvých zkušenostech (děkuju, žes je sem popsal, protože jsem o nich taky uvažoval na vyzkoušení - líbila se mi zejména MP4 Red) do nich nepůjdu a radši za to koupím manželce kytku nebo tak něco :-D :twisted:
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Romča » 16 led 2018, 09:52

Ahoj =;
Děkuji za první rady.
Nedávno jsem koupil CARBON na CMK-označení MFH Varied Carbon Decal A,ale ten se mi zdá světlí,takže jsem zabrouzdal na Ebay a koupil od SCALE Motorsport 1/24 Comp.(compozitní) Carbon Fiber Decal a ten se mi zdá lepší.
Podívám se na ty od HD,jak radíte a pak uvidim.
To je trápeního :-# 8-[
Romča

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Romča » 16 led 2018, 10:23

Elvis034 píše:
Romča píše:

Ahoj =;

Tak potom jako bych nic neřek a mlčím. Jinak s těma barvama jsi mě překvapil. Po Tvých zkušenostech (děkuju, žes je sem popsal, protože jsem o nich taky uvažoval na vyzkoušení - líbila se mi zejména MP4 Red) do nich nepůjdu a radši za to koupím manželce kytku nebo tak něco :-D :twisted:

Ono se s nima nedělá špatně,akorát to vázne na tom,že je nikde nemaj a pošlou ti je až JÚ-ES-EJ(USA).Takže kešeně se pěkně prohne #-o
A za jednu lahvičku,která má 30 ml koupíš 60 ml od ZERO za stejné peníze.
To je hodně velkej nepoměr. :bad:
Romča

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 16 led 2018, 11:01

Ja myslim ze uz je sem nekdo dovazi a daji se sehnat uz i v ČR popripade na Spotmodel.com

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno