Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ferrari F186

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Ferrari F186

Příspěvekod Dalin » 30 pro 2004, 20:01

Ferrari v krizi? Pro fanouška dnešní zní tato slova jako špatný sen, ale v roce 1986 rudí ďáblové nebojovali zrovna o vavříny. Vicemistr šampionátu 1985 Michele Alboreto si jistě brousil zuby na ten poslední stupínek nad ním, ale na konci sezóny si spolu se stájovým kolegou Stefanem Johanssonem museli lámat hlavu nad tím, proč dosáhli pouze na páté (Johansson) a deváté (Alboreto) místo v celkové klasifikaci jezdců. Po šesti letech nevyhrálo Ferrari v sezóně ani jeden závod...

A s tímhle autem tohoto neúspěchu dosáhli - Ferrari F186:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Hořící Ferrari... Jak rád bych to znovu viděl :twisted:

A tady je model - jedna ze starších věcí od Studia27, v krabici je relativně málo dílů (kit je bez motoru, navíc je to poměrně novější, zakrytované auto), nicméně zpracování je velmi čisté, resinové tělo auta, podvozek a motor, zbytek z klasického bílého kovu, fotolepty, gumové pneumatiky, hliníkové ráfky kol a obtisky.

Tady je fotka jednotlivých dílů, částečně jsou už zpracované (mě to neustálé odbíhání k focení unavuje :-)):

Tělo auta, nastříkané základovkou Mr. Primer:

Ještě jednou tělo auta, už po nástřiku bílou základovkou Finisher's:

Jednotlivé (větší) části auta, v různé fázi zpracování :-):

Mezileštění, trik s broušením naředěnou zubní pastou mě naučil Zdeněk:

Před finální červenou dvě vrstvy základní růžové, v pozadí použité barvy:

Motor, stříkaný tmavým hliníkem od Alcladu:

Na křídla jsem použil šedý karbon od japonských Museum Collection:

To je zatím vše, jako bonus se můžete kouknout, jak vypadá můj pracovní stůl (ano, jsem z kategorie "modelář-čuňas" :-))
Naposledy upravil Dalin dne 14 led 2005, 17:47, celkově upraveno 4
Dalin

• Odpovědět s citací

COOL!

Příspěvekod Marco » 31 pro 2004, 17:41

Daline vypada to pekne :shock: ,tenhle model od ST27 patri k tem lip spracovanym teda?Uz dlouho me od nich i od AMD laka neco objednat...
A zaujaly mne ty barvy Finischers,ty se taky nemusi redit stejne jako Alclad vid?Daji se z nakyho net obchodu objednat?Diky Mirek
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 01 led 2005, 13:51

Marco, tenhle model je sice ze starsich od Studia, ale samotneho me prekvapilo, ze kvalita je slusna. Rozhodne mene prace nez s AMD :-) Williams jsem stale jeste nedodelal, ale uz chybi jenom kola...
Re barvy Finisher's, redit se musi, delaji svoje redidlo, vidis ho na jedne te fotce v pruhledne flastice (napis "pure thinner"). Ale presto, jsou super! Balení má 20ml, a schnou dost rychle, rekl bych, ze rychleji nez Gunze. Skoda, ze jsi nerekl, ze ty barvy potrebujes, pred tydnem jsem objednal pro sebe varku z Japonska, mohli jsme to spojit. Objednavam vetsinou od Raccoonu (http://www.raccoon-auto.com), ale da se to koupit i na jinych obchodech, muzu ti poslat par odkazu, pokud chces. A nebo se muzes pripojit, az budu objednavat, stejne tak za mesic dva budu zase ja nebo Michal neco potrebovat :-)
Nebo pokud budes chtit neco od AMD nebo Studia27, muzu zprostredkovat, teoreticky s kamaradem fungujeme jako oficialni delaeri, i kdyz to delame jenom kvuli sobe... Vyjde to o neco levneji, hlavne AMD ted po oslabeni dolaru.
Naposledy upravil Dalin dne 01 led 2005, 23:42, celkově upraveno 1
Dalin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 01 led 2005, 13:58

Jeste k barvam Finisher's, delaji nektere odstiny, ktere opravdu presne sedi, treba "Rothmans blue" na Williams, zakladovku na Ferrari, Ferrari cervenou (kterou ted budu zkouset), cervenou na novejsi Ferrari (dvouslozkova barva), ale hlavne je super set 3 barev na Marlboro McLareny, vrstvy tri ruznych barev davaji dohromady nadhernou pravou "McLaren cervenou", takova ta oranzovocervena fluorescentni barva, ktera ani na fotkach presne nevynika. Taky delaji na moderni McLareny "West Black" a "CLK silver" a dalsi hromadu barev, muzu poslat seznam, i kdyz mam pocit, ze uz neni tak uplny...
Dalin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 01 led 2005, 23:25

Malinký update...
nástřik nápisů na chladiče:

A stříkání "Rich red" od Finisher's ([údajně Ferrari červená)
1. vrstva:

2. vrstva

3. vrstva

4. vrstva, zatím poslední:
No, nevím, dlouho jsem "staré" Ferrari neviděl, takže zatím nemám definitivní názor na to, jestli ta barva je "ta pravá", nebo není... Co myslíte?
Naposledy upravil Dalin dne 14 led 2005, 17:48, celkově upraveno 1
Dalin

• Odpovědět s citací

Finischers

Příspěvekod Marco » 02 led 2005, 11:17

Ajo,je tam redidlo :? Jestli by to teda slo,tak bych se priste pridal k vasi objednavce.Diky moc.A napsal bys mi teda naky linky,kde se Finischers daji koupit?Urcite bych si vzal McLaren Marlboro(kdyz jsem cetl jaky jsou problemy s Tamiyackou fluorescent red ve spreji) a Ferrari cervenou na F189.Jestli si vzpomenes,tak se hlasim o seznam barev.M.VanBasten@seznam.cz
Jinak F1 me opravdu chytli...napr.marne shanim RE30B a vubec ty starsi od Tamiye.Sice na F1specialties jich maj hodne,ale to postovny drahy :evil:
Ta cervena vypada i takhle na obrazku dost dobre!Tesim se na dalsi update!Mirek
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aress » 03 led 2005, 22:00

No,pekne jsi se rozjel =D> ,taky se tesim na dalsi pokracovani a hlavne na dokonceni tematu s nakladakem \:D/ (Fw-08b)
Aress

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 03 led 2005, 23:04

Aress: Nakladak jsi sam videl, zatim ma jenom pet kol :D
Kazdopadne, updaty budou tedka trosku pomalejsi, vracim se po vanocni dovolene do prace :-(
Dalin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 09 led 2005, 16:58

Update, telo auta je po lesteni, zacal jsem nalepovat obtisky, ve volnem case dodelavam Williams, a "karbonuju" kridla na Ferrari. Pokracuje to pomaaaaluuu :?
Naposledy upravil Dalin dne 14 led 2005, 17:49, celkově upraveno 1
Dalin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 09 led 2005, 17:34

Teda ta červená ta je super :o .Daline myslim,že nejen mě by zajímalo jak na karbonování,tak kdybys chtěl napiš jak na to :wink: Vypadá to dost dobře!
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 09 led 2005, 17:50

Marco, "karbonovanim" jsem nemyslel nic jineho, nez lepeni "karbonovych" obtisku na prislusne casti auta. Vyrabi se ruzne vzory, stejne jako se v prubehu historie menil typ pouzivaneho karbonu. Pouzivam karbon od Scalemotorsport ( http://www.scalemotorsport.com), Studia27, Museum Collection (http://www.museumcollection.co.jp), obcas od F1Specialties (http://www.f1specialties.com). Nejvic typu vyrabi Scalemotorsport, koukni na stranky. Protoze jsou povrchy, na ktere se karbon lepi, vetsinou pomerne slozitych tvaru, pouzivam vodicky na obtisky od Agamy. Na nektere obtisky jsou pouzitelne lip, na nektere hur, proto premyslim, ze bych pouzil i jine vodicky, podle sily obtisku... Michal mi rikal, ze zkousel vodicku od Gunze a musel ji zahodit, ze byla prilis silna. Mozna ji vyzkousim na obtisky od Studia27, jsou docela "tluste". Zkusim to pak nejak nafotit, ale struktura karbonu na fotkach vetsinou dost zanikne.
Dalin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 09 led 2005, 21:43

Jo,to vím ale jak ty to děláš by mě zajímalo.Jestli napřed nalepíš Tymiya pásku na díl modelu atd.
Na Tamiya obtisky se mi dobře osvědčili vodičky od GSI.Pod obtisk dám Mr.Mark Setter a pak to po chvilce přetřu Mr.Mark Softer a výsledek je super :wink: .Na obtisky Reji(karbon zrovna) je Setter taky moc silnej :evil:
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 10 led 2005, 20:23

Jak kdy, ted na tom Ferrari je to jednoduche, karbon se lepi v podstate na same rovne dily, takze vetsinou si dil obkreslim na papir (milimetrovy pomaha), a pokud se karbon nelepi na cely dil, nacrtnu na papir tvar karbonu, vystrihnu, porovnam a az to sedi, tak lepim :-)
Horsi jsou samozrejme ruzne casti velkych dilu, tam mam vetsinou problem odhadnout budouci tvary (z deskriptivni geometrie jsem mel vzdycky dvojku :-)), a priznam se, ze jsem jeste k takovym vecem ani moc nedosel, tak jeste nevim, jak to budu resit... Nekdo jiny nejake rady?
Myslim ale, ze se to da, vetsinou ten karbon byva na spise samostancyh plochach (zaveseni u novych aut, casti kridel, podvozek, vnitrek kokpitu atd...), takze vetsinou je nejzasadnejsi problem obtisk umistit tak, aby sedel, neudelal moc bublin a hrbolu...

Pokud to nekoho zajima, prikladam fotku (horsi kvalita) mnou pouzivanych karbonu:

Zleva:
-Museum collection "Kevlar"
-Museum collection "Karbon grey" (cernoseda, pouzil jsem ho na kridla tohodle Ferrari)
-Studio27 Karbon - ten se podle me hodi zejmena na interiery (vnitrek kokpitu atp.)
-Scalemotorsport Karbon (takovy ten "teckovany", hodi se na kridla, chladice brzd atp.)
-Scalemotorsport Karbon/kevlar (cerna, zlute pozadi, hodi se na kridla, nektere monokoky)
-Scalemotorsport Karbon Black/Bronze (hlavne na modernejsich autech, prakticky cela moderni formule je jim pokryta :-), zaveseni, kridla, karoserie)
-Scalemotorsport Karbon Black/Pewter (cernoseda)

A posledni fotka, nektere okarbonovane casti na Ferrari:
Dalin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalin » 13 úno 2005, 19:48

Tak, po dlouhe dobe, trosku jsem s tim pohnul, chybi dodelat kola, a sedacku. Sedacka asi hned tak nebude, cekam, az mi dorazi sprej se strukturou.
Kazdopadne tady je par fotek:
Dalin

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno