Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ferrari 312 T4

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Ferrari 312 T4

Příspěvekod Grooverider » 15 led 2023, 22:15

Ahoj pánové autaři a hlavně formuláři.
Mám tady novou výzvu a jako převážně motorkovej modelář jsem si udělal během loňska radost s nejedním modelem formule v měřítku 1/12, aby to s těma motorkama nehaprovalo.. Tenhle model je první co stavím a skončí u kamaráda, kterej je 79. ročník, tak aby měl v kanceláři něco stylovýho a nepřímo odkazujícího na jeho nabytý životní zkušenosti. :D
Příspěvky budou přibývat spíš pomaleji, protože už po lepení a skládání některých celků nanečisto zjišťuju, že je to hodně velká hračka, ale i ne 100%ně přesná, takže budu určitě bojovat s geometrií, i když mě to u Tamky překvapuje. Každopádně to bude hodně hodin broušení, tmelení a než bude něco k focení kromě krabice, tak možná bude i jaro..
S čím budu potřebovat poradit, tak jsou některé barvy, které jsou v návodu popsané jako mixy v různých poměrech, s čímž nejsem úplně OK. Třeba motor s převodovkou má mix hliník + oranžová v poměru 3:1 a podle fotek by se dala i barva odhadnout a použít přímo namíchaná, pokud by měl někdo tip. Vypadá to podobně jako titanium gold, co se používá i na motorkách, ale možná to dopadne metodou pokus omyl.
Plán je Scheckter a uvidím, co tam budu schopnej udělat navíc vzhledem k měřítku, který nabízí docela dost velkou možnost se vyřádit s detailama.
Přílohy
1.jpg
Naposledy upravil Grooverider dne 05 lis 2024, 00:23, celkově upraveno 1
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Re: Ferrari 312T4

Příspěvekod Renda » 16 led 2023, 05:11

Hezká stavebnice,
kovový věci bych asi barvil metalizéry. Třeba Alclad.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brabham » 16 led 2023, 08:20

Ahoj, tohle si odsleduji. Mám toto Ferrari v 1/20. Tam na blok doporučují Silver+Gold 1:1 nebo champagne gold.
Brabham

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 17 led 2023, 19:44

Myslím, že dobrý výběr... (:)
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 05 lis 2024, 00:22

Po dlouhé době si sem přidám nějakej koment. Rozjel se mi doma nejhezčí divokej projekt Vincent a klučina zabere dost času, takže se budu pomalu vracet ke stolu a něco málo dělat.
Barva na blok motoru je pro mě pořád oříšek, protože mám referenční fotky ze 2 zdrojů a na každém je odstín barvy trochu jiný, ale budu se spíš držet spodní fotky u lžiček, protože to je formule z aukce, která proběhla letos ze sbírky přímo Jody Schecktera. Prodalo se to za hodně moc peněz a fotky by měly být snad ty nejlepší, co by mohly být.
Ještě zkusím štříbro+zlatá 1:1, třeba to bude sedět nejlíp, ale jsou tam barvy zlatá, zlatý titan, champagne zlatá a pak 3:1 hliník a oranžová.
Model je krásnej, velkej, ale slícování toho vrchního velkého plastu bude fakt o nervy, protože to dost nesedí s bočnicemi, tak to budu muset asi opatrně ohýbat a dávat dohromady. Z fotek je vidět spousta detailů, tak mám v plánu to trochu vylepšovat, ale v rámci nějaké normality, protože bych model taky rád někdy dokončil. Brzo půjde pár dílů do surfu a barvy, tak držte pěsti.
Přílohy
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
Není to tu úplně nejlíp přiložené, ale nedostatky jsou vidět nalevo od toho levého náfuku..
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno