Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fabia R5 evo2

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fabia R5 evo2

Příspěvekod kmpetr17 » 07 pro 2021, 13:16

Pro Mochra-po shlédnutí Tvé práce jsem šel na krowky...Ale nechodím sem moc často,tak mě to uniklo.MTX 01,Jawy....Slza ukápla.Co si představuješ pod pojmem neuspění?Co tak něco pustit do světa?Zrovna ten Metalex.Taky si nemyslím,že ostatní komponty /gumy,skla,dekle/ jsou až takový problém.Lepty nepotřebuji,vzhled modelu nijak zvlášt nezlepší.Samozřejmě mimo mřížek.Je tady taky druhá věc,že si děláme konstrukci,výrobu atd.sami,takže nehledíme na čas tzn.peníze.Kdyby to člověk někomu zadal externěu,tak se nedoplatí.Jenže je tady ta třetí věc.Toto většinou děláme lidi z branže,tím si vylepšujeme konstrukční skill,což jistě moudrý?zaměstnavatel jistě rád ocení. :grin: Takže včil babo mudruj ](*,)
kmpetr17

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mochr » 07 pro 2021, 18:44

je to na delší diskuzi, nejlépe u piva :D
Dík:). Zdejší komunita to moc neocenila. Spíš se to zvrtlo v diskuzi že 3D tisk je fajn,ale k produkci stavebnic je to na houby. Holt to není model z krabičky udělanej vstřikováním no.
Na druhou stranu, pár takových "stavebnic", jestli se tomu tak dá říkat jsem udělal, nekteří neměli problém s cenou, jiní zase jo. Nezdá se to, ale je s tím práce jako na kostele... nezmáčkne se čudlík na tiskárně a je hotovo. Někteří fajnšmekři chtěli MTX v měřítku 1:8 a musím říct že to vypadalo dost dobře, těším se až to poskládají.
Přesně jak říkáš, když to děláme pro sebe, ten čas se v tom ztratí,dělat to na zakázku, klidne se jeden model dostane k 10000 a to nikdo nedá za díly který musí ješte zabrousit, nebo prevrtat diry.
Delat to na vyssim levlu je beh na dlouhou trat - odlevani resinu zabere hrozne moc casu delani masteru a forem - tu je o tom pekny vlakno s tatrou...
a delat to profi je investice milonu - kovove formy na tlakove liti a podobne...

osobne mam problem s ciryma dilama - skla, cocky svetel. 3D tisk to proste neumi, varianta brouseni a lesteni do nekonecne fakt nepripada v uvahu. zkousim tedy odlivat z cireho resinu do silikonu -- prave delam pokus č. 368 a vypada to nadejne :D. kdyby zena tusila kolik penez sem utopil v techto pokusech asi by me vykopla. gumove dily zatim neresim, sice by gumove pneu vypadaly fajn, ale jaky to ma smysl kdyz model stoji na policce nebo vitrine. 3D tisk flex materialu sem zkousel a nic moc. hezci je obyc resin a striknutej matnou cernou. odlevani gumy je dalsi kapitola - ma to smysl?
Lepty to stejne- na domaci pokusy to bude drahy nez zjistis jak to funguje, hromada dalsi chemie a tak... Lepty bych si nakreslil a zadal tomu kdo se tim zivi, i kdyz to neni uplne levny vyjde to porad lip nez to delat sam. ale zas kdzy si to udelas vsechno sam... no znas to.

sorry za trochu pesimismu. mam standartni predvanocni krizi kdy me nic nebavi a nic se me nechce.
mochr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod akkandian » 07 pro 2021, 21:04

Mochr: a pak se nediv, když se tu napíše, že je to zbytečná práce. Výborně jsi to totiž shrnul v posledním tvém příspěvku. V obecné rovině mi nedává smysl něco dělat, co je hotové. Navíc finančně dostupnější a jsou tam vyřešeny problémy, co zmiňuješ, jako jsou např. čiré díly. Navíc to mají tu Fóbii slušně odlitou, takže nemusíš ji pak přebrušovat tolik, aby jsi ztratil stopy po vrstvách po 3D tisku (a tím riskovat ztrátu detailů). Když spočítám efekt časové náročnosti vs. koupě již dostupného modelu: tak já bych v tomto případě volil koupi existující Fóbie a své tvůrčí schopni investoval do úpravy a posunutí modelu. Ale to je jen můj pohled na věc.
A pokud bych toužil něco udělat od nuly, tak bych se pustil do něčeho, co fakt neexistuje. Pokud tedy bych nebyl ortodoxní fanoušek Fóbie R5, které bych pak chtěl mít x modelů ve sbírce

Pozor: jde o moje priority a dotyčnému to nerozmlouvám :) Je super, jestli ho to baví, chce se mu do toho apod. :) A držím mu palce a budu určitě sledovat. Třeba bude i inspirací, sám bych rád pár předloh zrealizoval, jen na to najít čas a chuť.
akkandian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kmpetr17 » 07 pro 2021, 22:08

add Akkandian-s tvým názorem uplně nesouhlasím,ale plně ho respektuji.Je fajn znát názory podobně postižených jako já.Ale u Chocholouška sen sejdeme stejně všichni na jednom pokoji.Doufám ze nechrápěš.
kmpetr17

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mochr » 09 pro 2021, 07:44

nenech se odradit, ale je to spoustu prace - doporucuju projet toto vlakno:https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=158&t=85967&start=645 . je to prave ten pripad kdy to zacnes delat nejak. v pulce zjistis ze to stoji za prd a chces to delat poradne :D.stejne to mam i ted ja. modelu jsem udelal docela dost, ale porad citim ze to neni ono a muze to byt lepsi. proto dalsi model bude o level vys..
Fabia R5 je krasny auto, taky sem se do nej chtel pustit. Nepises jaky to ma byt meritko ale zamyslel bych se na necem vetsim, treba 1:8 nebo 1:12 (v uvahu pripada i 1:10 pro RC auta), s tim by jsi mohl uspet vice kdyz 1/24 uz jsou. cim vetsi tim lepsi. uz jen kvuli tomu ze 3D tisk ma taky nejaky omezeni.
drzim palce a budu sledovat kazdy posun
mochr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kmpetr17 » 09 pro 2021, 10:35

Model je v měřítku 1:24,větší měřítka (mimo formuli 1:20) mě neba.Model určitě dopracuji,duvody psal jsem dříve.Dál bych toto téma již nerozebíral.Pro pobavení pohled na muj pomocný stolík-kromě toho patlám ještě čisté krabičáky.Taky je to fajn a baví.Manželka to už ani nekomentuje. Pro Mochra.Spíše na jiné téma.Jaké máš zkušenosti s hard resinem?
Vem si formule Studio 27.Hlavní odlitek fajn,obtisky.kola,lepty fajn.A k tomu hromada bilé patlaniny.Nemám rád bílý kov.Hnus velebnosti.Tak některé díly z bk nahrazuji nahrazuji hard resinem.Ono to docela jde fofrem a vypadá to výrazně líp.Akorát třeba u závěsu kol nevím,jestli to časem něco nevyvede.Jak jsi daleko s čirýma dílcema?
Já jsem to kdysi lil z pruhledneho resin a bylo to dobré.
Přílohy
4.jpg
kmpetr17

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kmpetr17 » 10 pro 2021, 13:16

Pro mochra-tisk čirých dílcu-https://all3dp.com/1/3d-printing-post-processing-crystal-clear-rubber-soft-3d-prints/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&omhide=true a https://all3dp.com/2/transparent-3d-pri ... ent-parts/
kmpetr17

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš » 10 pro 2021, 15:20

Tak super, to někdy spácháme (:) Jen dál, dál, jsem zvědav
Aleš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kmpetr17 » 10 pro 2021, 21:22

Dnes jsem uplácal přední světlomety-tedy část,foto nic moc,(teda spíše nic jak moc) ale zrcadlovku se mě fakt vytahovat nechce.Až bude dobré světlo...tak to lupnu.Možná.
Přílohy
IMG_20211210_211235v2.jpg
kmpetr17

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kmpetr17 » 12 říj 2022, 14:09

Malý postup-teď bylo trochu času.Musím udělat nějaké tmelení,obnovit spáry atd.Hotovo mám téměř vše.
Přílohy
_DSC0481-SharpenAI-Focus.jpg
kmpetr17

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno