Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Peugeot 206 WRC 2001

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Peugeot 206 WRC 2001

Příspěvekod pcborec » 19 říj 2006, 17:25

tak sem se pustil taky do stavby jednoho auta. jsem začátečík. kdysi sem lepil pár letadel jak sem byl malý, moc sem to neuměl ale strašně mě to bavilo :grin:
chci si ted složit nějakou 206ku v měřitku 1/24 tak sem si řikal že zkusim od hellera menši variantu.

mám pár dotazů:
a) stalo se mi když sem nastřikal interier černou matnou barvou a chtěl pak sedadla přetřít světlejší tak ta barva popraskala.. použivam AGAMY.
b) jakou bravou mám dělat interier? matny nebo leskly? myslim sedadla, palubovku, podlahu..
c) zprovoznil sem starou stříkací pistoli. v jakem poměru mám ty agama barvy ředit?
d) dále se mi stalo že barva byla na paluboce po 2 dnech pořad "čerstvá" a trochu lepila.. je to normální? měl sem to málo rozmíchané?

dávám sem pár fotek na ukázku, ještě to není kompletní, vím že chybí zrcátka, par polepů, tak mě nekamenujde.. brzo sem hodím pár aktuálnějších fotek.
Přílohy
HPIM0831.JPG
HPIM0843.JPG
HPIM0844.JPG
HPIM0850.JPG
pcborec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva » 19 říj 2006, 18:18

a,c,d, zkus v jak na to?
b, u sedačky je kompozit lesklý a polstrování matné, stejně u palubky, zbytek bývá lesklí. Je to hodně obecně. :-D
Tiger I Initial, Marder III
Sláva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pcborec » 19 říj 2006, 19:54

Sláva: promiň za asi hloupý dotaz, ale co znamené komposit?
myslel sem že mi někdo odpovi trochu přesněji, vim že to tu asi někde bude ale je tu toho strašně hodně a je to na hodiny to hledání..

přikladam moji nejlepší fotku, už to je asi 100% hotove.. akorat se mi nezdaji ty zrcatka, jsou moc velke..

co na to řikate?
Přílohy
peugeot-206-WRC-2001.jpg
pcborec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva » 19 říj 2006, 20:53

Vypadá dobře, jen ty disky mají být bílé. Snad ti pomůže s barvením návod na Tamyii 1/24: http://www.1999.co.jp/asp/GoodsDetails_ ... ight_e.asp
Tiger I Initial, Marder III
Sláva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 20 říj 2006, 05:42

No, mám fotku z Korsiky kde má jedna fabrická 206 ráfky červené :D , ale je to jen v parc ferme.
6. srpna 1945 si američané na japonce důkladně posvítili.
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 20 říj 2006, 07:33

Zkusím komentáø k tìm Agamám, já je sám používám... Nevím jaký typ používáš(email, lih, akryl...) Ale obecnì... když budeš støíkat Agamu na agamu, nepopraská to... Když je budeš pøetírat štìtcem, bude problém, Agamy se v další vrstvì pøi "vlhké" aplikaci znovu rozøedí a smíchají se, udìlá to paseku. Dìlají to všechny 3 typy.
Co se týká "lepivosti" Emaily Agama jsou povìstné tím, že lepí ještì 14 dnù. Hlavnì matné, S lesklými tyhle problémy nejsou, já matné emaily používám jen na drobné plošky, na velké se jim vyhýbám...
Dale Cooper

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno