Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sháním podklady…

Odeslat odpověď
Příspěvků: 421 • Stránka 5 z 29 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29
  • Odpovědět s citací

Re: Mercedes Wrecker

Příspěvekod Maverick117 » 15 úno 2009, 20:09

V kazdom pripade tesim sa na stavbu 8)
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vario612 » 16 úno 2009, 15:22

Maveriku ja taky a hlavne pokusim se o kabelaz.... prostě bude vymazlenej..
T ´n´T
Vario612

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 16 úno 2009, 16:02

V tom pripade by som uvazoval mozno aj o otovrenych vodicovych dverach + pootvarane bocne kryty na nádstavbe a dorobil vybavu... to len taky napad ked vravis ze bude vymazlenej tak nech sa mas z cim hrat z akymi detailami :-D
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vario612 » 16 úno 2009, 16:07

jeej tolik toho na mě ještě se rozmyslím co a jak ale stou kabeláží budu muset pomoc kam co příde aby to nevypadalo blbě..
T ´n´T
Vario612

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr.truck » 17 úno 2009, 12:23

Možná pozdě ale něco málo bych rád k tomuto modelu dodal .

1,- Uplně poprvé tato nástavba měla předlohu v kapotového vozu Scania s vyproštovací nástavbou švédské firmy BroWrecker . A svými rozměry odpovídá své předloze .

2,- Nárazník se zátěží tudíš nemá předlohu v žádném americkém voze !!! jak zde zaznělo .

3,- Později někoho u italeriho napadlo namontovat nástavbu na vozidlo Western Star .. což také není americký vůz .. ale Kanadský jiýž zde se začíná jednat o velké zjednodušení a ulehčení Italeri se vyhnul výrobě nových forem vyproštovací nástavby , v kanadě by se jednalo spíš o Vulcan či Challenger a nástavba by musela vypadat rozhodně jinak .

4,- Umístnit tuto nástavbu na krátký podvozek trambusového typu (Scania či Mercedes) je dorti netypické a ve skutečném provozu by takové vozy měli uplatnění spíše v odtehu malých dodávek , navíc v okamžiku kdy by se tam namontoval standartní nárazník bez zátěže by došlo po zvednutí odtahovými brýlemi a následném zavěšení odtahovaného vozu k převážení a nadzvednutí přední nápravy vyproštovacího vozu .. taková souprava by mohla jezdit pouze rovně .. řidič by s koly ve vzduchu patrně nezatočil :grin:

5,- Nádrže a vzduchojemy na modelu nejsou a to z důvodu že jsou schovány v prostorách nástavby :lol:

6,- Nějaké zajímavé fotky a předlohy na švédské vyproštovací nástavby BroWrecker najdete na adrese výrobce .. http://www.brobb.se =D> a je jich tam požehnaně
petr.truck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 17 úno 2009, 12:48

Já bych to s těmi vzduchojemy upřesnil: uvědomte si, že přesně jak říká Petr, ta nástavba byla na kapotovaný Scanii a ta má saíc filtr, baterky i vzduchojemy pod kabinou a tudíž nebylo potřeba umisťovat je na rám s nástavbou. V Jabbeke jsem ten model viděl postavenej podle skutečnýho auta a byl moc hezky zpracovanej... byla tuším tmavě zelená se žlutými pruhy...nějaká německá firma "freud" nebo tak nějak to bylo... mezi fotkama u mě na webu nebo ma fotki se to dá najít...

A ještě bych si dovolil Petře trochu oponovat... Vápeník má tyhle trojkový tříosý auta dvě... a další je někde v ČB v modrejch barvách (stejně jako ta R500 tady z Čestlic...) Tu Vápeníkovu jsem potkal s autobusem na brejlích... Fakt ale je, že to auto má asi o trochu dělší rozvor a zvedací je přostřední náprava...
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr.truck » 17 úno 2009, 12:55

Jsem rád že mi oponuješ :D

Mluvil jsem o nástavbě namontované na trambusovém podvozku (scanie) a pokuť se nepletu Vápeník tu nástavbu nemá na šassi tahače návěsů s rozvorem přibližně 3200 ale na podvozku k tomu určeném s rozvorem cca 4200 - 4500 ( neměřil jsem to nepátral po tom jen jsem odhadnul ) a ono každý metr přidaný na rozvoru je ve výsledném efektu znatelný .
petr.truck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 17 úno 2009, 12:58

No já už jsem s tím oponováním opatrnej poslední dobou :) jinak je to jak říkáš, to určitě nejsou tahačový podvozky...

(A navíc kdybych Ti oponoval tvrdě, bál bych se jezdit domů a místo na Opatov bych radši jezdil rovnou na Háje a chodil pěšky... I když teda musím přiznat, že 3025 jsem neviděl už celkem dlouho...)
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 17 úno 2009, 13:05

[quote="nedlloyd"]Já bych to s těmi vzduchojemy upřesnil: uvědomte si, že přesně jak říká Petr, ta nástavba byla na kapotovaný Scanii a ta má saíc filtr, baterky i vzduchojemy pod kabinou a tudíž nebylo potřeba umisťovat je na rám s nástavbou. V Jabbeke jsem ten model viděl postavenej podle skutečnýho auta a byl moc hezky zpracovanej... byla tuším tmavě zelená se žlutými pruhy...nějaká německá firma "freud" nebo tak nějak to bylo... mezi fotkama u mě na webu nebo ma fotki se to dá najít...

A ještě bych si dovolil Petře trochu oponovat... Vápeník má tyhle trojkový tříosý auta dvě... a další je někde v ČB v modrejch barvách (stejně jako ta R500 tady z Čestlic...) Tu Vápeníkovu jsem potkal s autobusem na brejlích... Fakt ale je, že to auto má asi o trochu dělší rozvor a zvedací je přostřední náprava...[/quoJojo

Zdenek je má,ale delší jsou proto,že mají na sobě posuvný závaží který by tady nebylo kam dát................prostě kdyby nic,na těchto Evropskejch autech bez čumáku to vypadá děsně,koukni na Kečupovo Scanii,ty proporce jsou děsný......mám jí taky a pokud se do ní dám,budu určitě nastavovat jak podvozek,tak nástavbu,případně tam švihnu h.ruku z doplňků........... 8)
Je to sice dál,ale o to horší cesta.........
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr.truck » 17 úno 2009, 13:10

Jouda .. když už jsi ji tam loupnul .. zchází ti na konci závorka a hned to vypadá blbě skoro jako necitace :grin: :D
petr.truck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vario612 » 17 úno 2009, 16:00

děkuju mno :grin: .. ja osobně jsem to nějak nepochopil ale mam asi pomali chapani.. takže mi asi petře říkaš že se tam ta nástavba asi nehodí??
T ´n´T
Vario612

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 17 úno 2009, 17:29

petr.truck píše:Možná pozdě ale něco málo bych rád k tomuto modelu dodal .

1,- Uplně poprvé tato nástavba měla předlohu v kapotového vozu Scania s vyproštovací nástavbou švédské firmy BroWrecker . A svými rozměry odpovídá své předloze .

2,- Nárazník se zátěží tudíš nemá předlohu v žádném americkém voze !!! jak zde zaznělo .

3,- Později někoho u italeriho napadlo namontovat nástavbu na vozidlo Western Star .. což také není americký vůz .. ale Kanadský jiýž zde se začíná jednat o velké zjednodušení a ulehčení Italeri se vyhnul výrobě nových forem vyproštovací nástavby , v kanadě by se jednalo spíš o Vulcan či Challenger a nástavba by musela vypadat rozhodně jinak .

4,- Umístnit tuto nástavbu na krátký podvozek trambusového typu (Scania či Mercedes) je dorti netypické a ve skutečném provozu by takové vozy měli uplatnění spíše v odtehu malých dodávek , navíc v okamžiku kdy by se tam namontoval standartní nárazník bez zátěže by došlo po zvednutí odtahovými brýlemi a následném zavěšení odtahovaného vozu k převážení a nadzvednutí přední nápravy vyproštovacího vozu .. taková souprava by mohla jezdit pouze rovně .. řidič by s koly ve vzduchu patrně nezatočil :grin:

5,- Nádrže a vzduchojemy na modelu nejsou a to z důvodu že jsou schovány v prostorách nástavby :lol:

6,- Nějaké zajímavé fotky a předlohy na švédské vyproštovací nástavby BroWrecker najdete na adrese výrobce .. http://www.brobb.se =D> a je jich tam požehnaně

Ta scania tu je tiež fotka skicu z krabičky ale je . čo sa týka závažia ospravdlnujem sa ja som to doposial videl len na truckoch za velkou mlakou takže pardon za milne info #-o

a jedna vec nikto tu nehovoril o kratkej nadstavbe aspon ja nie povedal som vo vseobecnosti ze to auto je kratke a nerealne coz sa z fotiek od VARIA aj potrvdilo
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vario612 » 17 úno 2009, 17:35

souhlasím s tebou Maveriku..
T ´n´T
Vario612

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr.truck » 17 úno 2009, 17:55

Ano přesně tak ta nástavba je pro třínápravový podvozek s trambusovou kabinou moc krátká .
Z fotek odkazu který jsem tam psal Brobb.se je to jasně patrné , v případě třínápravového vozu by bylo potřeba pro zvýšení věrohodnosti podvozek prodloužit odhadem o 3-5 centimetrů .. Ideálně to řeší Jouda který napsal že by mezi kabinu a nástavbu vložil Hydraulickou ruku z doplňků .. bohužel tuto možnost nemá moc lidí ty doplnky se již neprodávají proto jsem se o tom ani nezminoval :) hlavně někteří by mohly namítnout něco v tom smyslu že sýsmenovy se to kecá když když má těch starých stavebnic plný byt .. :P

Takže já bych osobně prodloužil podvozek a nástavbu bych následně také prodloužil ideální je opravdu těch 5centimetrů =D>
petr.truck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vario612 » 17 úno 2009, 18:29

joo #-o tak takhle jsi to myslel tak jso měl napsat rovnou :-D špatně jsem tě pochopil... no já newím moc se mi do prodložení podvozku moc nechce a ani nemam nic dát do tý mezery která by tam vznikla chtěl bych tám dát tu ruku ale nemám ji ... tak podvozek zůstane originál..
T ´n´T
Vario612

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 421 • Stránka 5 z 29 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29

Zpět na Diskuse