Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

nedtrans: web o modelech kamionů

Odeslat odpověď
Příspěvků: 578 • Stránka 34 z 39 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 39

Ve věci pokračování vzorové stavby je mi nejsympatičtější možnost

A
1
2%
A
1
2%
B
1
2%
B
1
2%
C
2
4%
C
2
4%
D
12
24%
D
12
24%
Je mi to fuk.
9
18%
Je mi to fuk.
9
18%

Celkem hlasů : 50

• Odpovědět s citací

Re: nedtrans: web o modelech kamionů

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 15:55

Neophyte, stavebnice amerik samozrejme nejsou vyloucene!!
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 22 led 2015, 15:56

To som rád...Koule Honzo :) btw. akurát som načal krabičku od emhara Bedford Tanker... 8-) V kope je podvozok a motor...
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 22 led 2015, 16:00

Tak jí sem dej, ať můžu opisovat, až budu dělat toho svýho :grin: ale nebudem to Honzovi plevelit :-D
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr.truck » 22 led 2015, 16:02

Možná to ode mne bude totálně hloupá připomínka která se týká pravidel ale mě to nedá ...

Chcete stavět " model z krabičky " ovšem pravidla mi k tomu moc nesedí ...

Beru výměnu dílů ( například střecha ) je to stále součást stavebnice ikdyž z jiné stavebnice
Beru výměnu drobných dílů jakými jsou například stěrače , světla .. je to součást stavebnice a leptané díly je pouze nahradí ..

Ale ... je snad součástí stavebnice kabeláž ?? já Vám kluci nevím ale když stavím model z krabičky ta kabeláž by tam z logického důvodu neměla být pro spoustu modelářů je to ta samá alchimie jako prodloužit rozvor o dva centimetry .. takže teď do mě kluci já to přežiji :lol:

Holt rejpnout jsem si musel
petr.truck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 22 led 2015, 16:05

Odo mňa opisovat?....ty lichotník! :grin: čo sa tyka tej stavby ja som za ale chcelo by to nejaký aspoň približný časový horizont. Petre, s tou kabelážou máš pravdu, ale vela ludí to bude práve preto sledovať...
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 16:21

Ja jsem nepsal, ze kabelaz je v krabicce. Ja jsem psal, ze jsme navrhli pravidla, ktera podle nas stavbu krabickoveho modelu dost dobre vystihuji. Kabelaz, mimochodem, neni v krabicce, ale pokud si koupis doplnkovy set od Italeri, tam uz draty jsou, takze to je v ramci tech nejzakladnejsich pravidel.

Poznamka o kabelazi neprikazuje jeji tvorbu na modelu, jen definuje hranice, ktere jsou podle naseho mineni zapotrebi, mame-li se necim takovym jako je krabickovy model pri soucasne kvalite stavebnic zabyvat. Pokud by byla kabelaz vyloucena, pojem krabickova stavba by byl pase jak pro me, tak take pro dalsich 75% lidi, kteri se chteji s necim zucastnit a ja jsem nechtel, aby pojem "krabickova stavba" byl prilis restriktivni.

Navic, kabelaz je podle me ta prvni a zakladni vec, kterou je treba pridat, kdyz clovek stavi model nakladaku a ten model ma reprezentovat skutecnost nad ramec stavebnice. Nevadi mi ani obtisky a nahaty holky na obtiscich tolik jako absence par dratku v ramu. Meritko nasich modelu a vyznam kabelaze na vzhled modelu je pro me natolik zasadni, ze jsem zminku o ni v pravidlech pozadoval stejne tak jako resinove naboje kol.

Myslim si, Petre, ze to rejpani je zbytecny. Kabelaz nikdo nikomu nenuti.

Neophyte, o casovem horizontu jsme uvazovali, ale nedohodli jsme se na nicem konkretnim - prislo nam to prilis svazujici. Pul roku je malo, dva roky je moc. Pokud nas bude po Evrope vic, rikali jsme si, ze termin dokonceni by mel byt pred Jabbeke 2016, abychom se tam mohli sejit (kdo bude chtit a moci).

Pokud to ma nabit formu skupinove stavby, poprosil bych tady na MF o zrizeni prislusne sekce a na terminu dokonceni se muzeme dohodnout. Ja bych to videl na oficialni vykop v breznu 2015 a dokonceni konec unora 2016.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 22 led 2015, 16:40

Termín se i zdá v pohodě, to bych mohl zvládnout :grin: ještě se zeptám, vadilo by použití leptů přímo určené na danou stavebnici? :-D i když na mou zatím vymyšlenou krabičku, lepty nikdo nedělá, jsou jen loga :-D
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 17:06

Ne, nic s vyjimkou vyse uvedeneho se pouzit nesmi. Jednak je to uplne v rozporu s krabickovym duchem, dost vyznamne to v obecne rovine zvysuje slozitost stavby i naklady na model, a pak zamer cele akce je prave navrat ke korenum, stavba jednoducheho modelu, ktery zvladne kazdy a presto bude vypadat dobre a jen potud jsou dovolene ty nejzakladnejsi veci a naopak cokoli nad ramec uz se podle nas neda nazyvat krabicka..
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 22 led 2015, 17:15

V tom případě tam vidím rozpor v leptaných stěračích a pochůzkovém plechu.Ale i tak,je mi to jedno,jak to bude nalajnovaný tak se přispůsobím a do maxima využiju nabízeného.Stačí vhodně zvolit model.Nevidím v tom problém.Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 18:04

Pavle, to je právě taková ta hranice, o který jsme docela debatovali a ještě to nemáme úplně uzavřené.

Leptané stěrače jsou dost na pomezí, jsou na seznamu věcí, ke kterým se chci ještě vrátit a probrat je s Andrém, protože jsou tak trochu nad rámec. Nenapadá mě teď zrovna příklad stavebnice, kdy by byly stěrače vyložně tragický.

Pochůzkový plech je tam, naopak, z velice dobrého důvodu. Totiž - práce s ním je jednoduchá a umožňuje snadno a efektně zakrytovat celý rám a vyjít z věci se ctí, pokud člověk nechce dělat kabeláž. A taky kvůli new conceptům... Myslíš, že i to je moc?

Taky ještě řešíme ty resinový kola. Totiž náboje, to je jasný - to se prostě povolit musí už jenom kvůli Scaniím. Resinový kola, ať už disky nebo pneumatiky, jsou tam z toho důvodu, že práce s nimi je stejná jako s plastovými díly, není to tedy co do náročnosti nic co by začínající modelář nezvládnul a některé stavebnice si to docela zaslouží. Stejné je to s leptanými světly. Na kolech a světlech vyloženě netrvám, ale model to oživí, rodinný rozpočet nezruinuje a snadno se s tím pracuje.

Naopak právě ta kabeláž, tu tam chceme nechat. Jednak model bez kabelů vypadá fakt blbě (podle mě) a pak úplným základem jsou přípojky pro návěs a je nesmysl je zakazovat. Dohadovat se pak s někým že má na modelu drátek a jiný zase ne, to jsme nechtěli a tak jsme prostě zobecnili vše na "kabeláž je dovolená" a doufáme ve zdravý rozum zúčastněných.

Sem s připomínkami, já jsem za ně rád. Vím, že neuspokojíme představy všech, ale nějaká pravidla by asi být měla. Snahou je hlavně snížit náročnost stavby modelu a ukázat, že krabičky jsou pořád in a přimět i ty, kteří se je stydí ukázat, že to je stále součást aktivní modelařiny a není se za co stydět.
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hapík » 22 led 2015, 18:22

Mám v dílně několik rozřezaných modelů, různý prodlužování, zkracování, výroba dílů a tohle všechno i trošku unavuje. Času na modelařinu je málo, stavba trvá dlouho, není za mnou vidět po roce nic dodělanýho. Sám už delší dobu obracim v dílně nasyslený modely a říkam si, že si odpočinu u rychlý krabičky.
Takže já do toho rád půjdu, jen vybrat ten správnej kus.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Rozestavěno:

Hotovo: Volvo FH 12 420, Volvo FH 12 420, Man F 2000, Scania P 420, MAN TGX
Hapík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 18:27

Romane, za mě je to přesně ta stejná motivace! Cítím to úplně stejně. Prostě si to chci užít!
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 22 led 2015, 18:30

To co píšeš zní rozumě.Mě osobně je to jedno,vyberu si auto který lepty nepotřebuje.Na druhou stranu by mě třeba mrzelo stavět Mana F8 a lepty na něj nepoužít (masku) a nebo třeba Volvo F12 který ty lepty prostě posouvají tam kde to auto má být.U Volva by mě třeba mrzelo i to,že bych nemohl upravit ten rozvor,protože tak jak je ve stavebnici mi přijde nepřirozenej.Na druhou stranu je zde možnost různých variací na téma Scania.Mě osobně a to klidně prozradím láká třeba Iveco Turbostar,Cowboy,Magnum.V podstatě auta na který by přišla řada nevím kdy.Tohle mi jde docela na ruku.Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 22 led 2015, 18:34

Pavle, cítím to stejně. Určitě nebudu stavět nic na co ty lepty máme. Ale když jsem pak nad tím přemýšlel, vymyslel jsem spoustu věcí, který je nepotřebujou. TurboStar je taky můj velkej favorit, protože je fakt nepotřebuje! A je jich spousta dalších... třeba i Volvo F16 je bez leptů v pohodě...
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 22 led 2015, 18:37

Ano asi tak by to malo být.... ja mam naplánovaný project Diamond Reo daycab s cisternou od Amt v barvách texaco.
Obrázek
neophyte

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 578 • Stránka 34 z 39 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 39

Zpět na Diskuse