Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

nedtrans: web o modelech kamionů

Odeslat odpověď
Příspěvků: 578 • Stránka 28 z 39 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39

Ve věci pokračování vzorové stavby je mi nejsympatičtější možnost

A
1
2%
A
1
2%
B
1
2%
B
1
2%
C
2
4%
C
2
4%
D
12
24%
D
12
24%
Je mi to fuk.
9
18%
Je mi to fuk.
9
18%

Celkem hlasů : 50

• Odpovědět s citací

Re: nový nedtrans: aktualizace

Příspěvekod Gagoš » 04 říj 2013, 17:37

Jestli můžu přidat svůj názor, tak určitě jsem pro to co již bylo zmíněno. Opravnou sadu se zavěšením na Volvo FH, skříňovou nástavbu (na autě nezáleží) a určitě další verze Stralisu- tahač 6x2, 6x4, valník...... Vynikající základ pro to již mají hotový tak proč ho nevyužít?
Nezavrhoval bych ani zmíněnou reedici ''staré'' doplňkové sady 776. Klidně i sady 764. Dál bych se již opakoval, MAN F8 4x2...........a takhle by se dalo pokračovat.
Hlavní otázka pochopitelně je, kde leží hranice toho, kolik jsou v Italeri ještě ochotni investoat a kolik už ne. :wink:
Chápu že ono se řekne ,,pouze upravit podvozek''. :-k
Je to boj, ale krásnej.
Gagoš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel53 » 04 říj 2013, 17:38

Koukám, že nápadů je celá řada, ale je také potřeba mít na mysli, že Italeri nejdříve než začne dělat nějakou novou formu využije vlastního potencionálu. Ona výroba takové formy není zas tak levná věc, aby je mohli mrskat jak na běžícím pásu. Každá forma u Italeri je připravená tak pro tři až čtyři typy aut. Samozřejmě je možné určité rámečky ve formě měnit (nikdy nejsou velikostně stejné) , ale jde to jen do určité míry. Ono by bylo pěkné udělat sklopku, cisternu nebo něco jiného, ale to si skutečně už vyžaduje novou formu. Pokud by přece jenom novou formu dělali, musí mít samozřejmě dobře spočítanou návratnost. Myslím, že po prodejních číslech Stralise budou opatrnější. Já bych se spíše přikláněl k tomu, co už bylo řečeno. Otočit valník (příp. s rukou) nebo skříň a z podvozků záměny 4x2/6x2. Samozřejmostí reálné firemní loga na dveře.
Vzhledem tomu, že většinu stavebnic tvoří evropské značky je situace v tomto ohledu jednoduší. Horší až složitá je situace kolem amerických aut. Co je do jisté míry známo, první vydaná amerika Freightliner FLC a později navazující FLD byly zkonstruované opravdu podle skutečnosti. U ostatních amerických stavebnic (Western Star, Mack Superliner, Ford) využívali podvozek právě Freightlineru. Jedinou výjimkou byli oba Peterbilty, na které Italeri muselo zakoupit licenční práva. Proto jsou oba celkem detailně provedené. U ostatních značek toto Italeri neudělal a proto Mack nebo první Freightliner neměli ani loga. Američani jsou tímto až posedlí a licence se platí pomalu i ze vzduchu. Proto se Italeri do toho moc nežene. To samé platí i o firemních logách.
Neříkám, že by nešlo vymyslet něco na ameriku .U Freightlinerů a Fordů max. měnit „slajpry“ nebo osadit odtahovou nástavbu Bro na něco co ji ještě nemělo (Peterbilt 377/378 a Freighliner FLC, FLD). Sám jsem zvědavej s čím tedy přijdou.

92.JPG
93.JPG
P1011439.JPG
P1011442.JPG
P1011451.JPG

karel53

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 04 říj 2013, 17:42

Tak toto su paradne fotky. Díky Karle.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hapík » 04 říj 2013, 18:08

Zajímavý fotky, vůbec jsem neměl páru, jak to vyráběj. :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Rozestavěno:

Hotovo: Volvo FH 12 420, Volvo FH 12 420, Man F 2000, Scania P 420, MAN TGX
Hapík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel53 » 04 říj 2013, 18:46

Jinak mimo diskuzi o nových stavebnicích, pro zajímavost připravím fotoreportáž z italský návštěvy v loňském roce. Ta psaná již proběhla na stránkách Modeláře, ale ta fotografická pro představu jak se to vyrábí tu ještě nebyla.
karel53

• Odpovědět s citací

Příspěvekod GlobeCZE » 04 říj 2013, 19:01

.... a je k něčemu kombinovat tadytu kabinu a támhletu nástavbu? Stejně má většina z vás doma průměrně tři miliony krabic a když někdo chce nástavbu, tak si ji prostě vezme z jiný krabice... a vyrobit prodlouženej rám není nic složitýho...
Rozestavěno:
Scania 164L 480 6x2/2 Topline "Europe Flyer"

Nedávno dokončeno:
Scania 143H 420 6x2-2 Topline
Scania R620 LA4x2MNA CR19H

GlobeCZE

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 04 říj 2013, 19:12

Taky by taloši mohli zahodit ti hrůzu, co jí říkaj točna a udělat něco z reálnýho světa. K tomu propojovací kohouty a zásuvky, ale nevím jestli chtěj lízt KFS do zelí. Mě by se líbila sada s různýma světýlkama pro osvětlení pracovních prostorů za kabinou, případně majáky. Nějakej ten tool box nebo step box v americkým stylu by se taky šiknul. AITM takový věci nabízí ale na zdejším trhu to chybí. Konverzní sada se zavěšením pro těžší specifikace US trucků, dvojice předních náprav pro 8x4 nebo rovnou 8x8, ale to je asi z říše snů.
To je pár nápadů ode mě.

Jarda
V12JT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr.truck » 04 říj 2013, 21:04

to : Globe

No musím ač nerad ale s Globem rozhodně nesouhlasím .. Ono když to takto pesimisticky vezme každý tak se to všechno může zabalit .

mimochodem já se vsadím že tři miliony krabic s modely se najendou nesejdou ani u samotného výrobce, ikdyž možná že jen Michael Jackson by si mohl dovolit utratit skoro 3.150.000.000 Kč za modely :grin: ( sorry že jsem tě vzal až tak moc za slovo )

Ano jistě syslové mají doma většinou kolem 100 krabic s modely ovšem málo komu se chce modely mršit tím že z toho udělá skladiště náhradních dílů .

Co se týče prosloužení šassi jistě máš možná pravdu že někteří modeláři to dokáží . Ale buťme realisté takže ne Každý !! ale pouze někteří ! A ne každý má nervy na to aby pižlal díly z destiček :( . Nebo mi snad chceš tvrdit že kdo to dělat nechce nebo to nezvládne tak má mít prostě smůlu ?? [-(

Sorry za OT ale nějak mi nedalo nereagovat .
petr.truck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 04 říj 2013, 21:51

Jak tady dost lidí navrhuje to opravené zavěšení na Volvo, tak určitě supr nápad. Ale pokud předělají jen toto, k ideálu to bude mít stále sakra daleko. Snad všechny řady FH (teda asi ne ta současná generace) mají taky úplně jiný zadní blatníky, nádrž, celej rám a samozřejmě i jiný tlumič výfuku, nádrž na močovinu atd (pokud by to měla být teda verze euro 5, co byla u posledních FH 13 před feceliftem a po faceliftu). Další věc je samozřejmě interiér, ale ten není téměř vidět, takže to nemá ani cenu řešit.
Nechci jen kritizovat, ale pokud by Italeri opravilo jen to zavěšení, pořád ta stavebnice bude "zbastlenec".

U Stralise třeba udělat verzi s nízkou kabinou, to by stačilo jen vyrobit jeden díl střechy (myslím teda). A nebo jak někdo psal, přidat jednu nápravu.
Pěkný by byly nový facelifty Euro 6 pro Daf, Man, Iveco. Ale pokud u Actrose MP3 bude zase jen změněná maska a zbytek zůstal z verze MP1, tak si myslím, že s těma novýma stavebnice a opravama to až tak žhavý nebude. A nový Volvo FH nebo nějáká tandem souprava je zatím z říše snů. 8)
U starých aut a amerik nemám vůbec tušení, jaký jsou/nejsou stavebnice, takže k tomu ani nic napsat nemůžu.

Ale jinak pro mě je-bude teď za posledních pár let tolik zajímavých stavebnic v obchodech, že to stejně nikdy nestihnu vše postavit (přitom kdysi to byla jen Scania R 100x jinak).
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel1 » 05 říj 2013, 15:18

Zdravim :) Pridavam sa do diskusie, paci sa mi ten napad s volvom, to zavesenie naprav a interier by to fakt chcelo zmenu :) Nech to uz vyzera realne ta stavebnica. A este, ked ze som zastancom volva, urcite by to chcelo reediciu VOLVO F16 (No 724 alebo 797).
Pavel1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pistonleros » 05 říj 2013, 15:37

kájo, super fotky. Vůbec jsem něměl tušení, že ty formy jsou takhle variabilní. :shock: :shock:
Černá není barva, to je stav mysli...
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 07 říj 2013, 19:21

Vrátím se ještě k otázce co by kdyby :D líbí se mi návrh petra sychry na rencka R. Vzít podvozek, zavěšení a plachtu z Tiger Expresu nebo i bednu, krásně by z toho šlo čsad, dále bych byl pro nízkýho plasťáka, bednu s agregátem a třeba i čelo a je z toho krásný auto, něco podobnýho by šlo udělat i na scanii a jako poslední už dříve zmiňoval jouda, vzít blatníky, nový kola na návěs a obtisky schwarzmuller je na světě. Jak plachta, mrazák a na sklápěčku dát světla z timber návěsu a jouda má soupravu jak víno :grin:
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 14 říj 2013, 20:34

Ahoj všem,

dnes trochu inspirace.

Modellbaumesse Ried 2013

Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 25 říj 2013, 21:02

Ahoj všem,

dnes zase trochu ze světa skutečných kamionů.

Doplnění sekce o značení nákladních automobilů

Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COOLIWAN » 29 říj 2013, 13:36

Ja bych este dodal k tomu znaceni vozidiel este jednu znacku Honzo,,,,je to kruhova tabula zo zelenym podkladom ,v strede biele L,,,to znamena v rakusku ,ze mozem jazdit v noci ,po miestach ,kde je bezny zakaz jazdy kamionom od 22:00 do 05:00,,,,,napriklad cez vesnice a pod,,ja som tie znacenia prebehol ,nemam momentalne cas,tak ked si to tam niekde spomenul,tak sa omluvam inac je to velmi zaujimave a dobre,ze si to shrnul na jedno miesto a dal na web,,,niektore znaceni som ani ja nepoznal ,,,,,,ivan
Přílohy
IMG_0o001.JPG
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
COOLIWAN

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 578 • Stránka 28 z 39 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39

Zpět na Diskuse