Valnik 4x2 Scania se moc postavit neda - vlastne na to neni zadni zaveseni. Predni naprava se da pouzit nase kovova od CTM, ale s tou zadni to bude horsi (respektive, naprava jako takova je vsude v ramci moznosti identicka), ale ty pruziny se budou shanet blbe. Na valnik 4x2 by sly pouzit ty ze stavebnice Heller. Mozna mam doma nejaky odlity z resinu, ale musel bych se podivat...a otazka je jestli by to vyresilo tvuj problem.
[quote][/Valnik 4x2 Scania se moc postavit neda - vlastne na to neni zadni zaveseni. Predni naprava se da pouzit nase kovova od CTM, ale s tou zadni to bude horsi (respektive, naprava jako takova je vsude v ramci moznosti identicka), ale ty pruziny se budou shanet blbe. Na valnik 4x2 by sly pouzit ty ze stavebnice Heller. Mozna mam doma nejaky odlity z resinu, ale musel bych se podivat...a otazka je jestli by to vyresilo tvuj problem.]
Ahoj moc děkuju za reakci . Přední nápravu již sochám z PSH tam to složíte není ale tvořit hnanou nápravu bez výkresu a z ničeho to nedám . Ber to ale tak že jsem jen lepič obecný vám machrům zde nesahám ani po kotníky . Moc ti děkuju za pomoct.
Ja prece nerikam, ze tu je nekdo nejaky machr a nekdo ne. O to nejde. Jak rikam, ty napravy jsou z principu velice podobne. Pokud jsi schopny si ji vyrobit z niceho, tak jako vzor poslouzi vlastne asi kazda jina hnaci naprava z kamionu v meritku 1/24.
Ahoj, kolegovia modelári. Chcem vás poprosiť či niekto náhodou nemá výkres ťahača Mercedes Benz SK 6x4 zadné nápravy odpružené na vzruchu. Ide mi hlavne o umiestnenie priečok a vzd.podušiek na ráme a rozmery. Vopred ďakujem.
Kolegové tak nápravy se podařilo vystrouhat z PSH desek . Abych pravdu řekl bal jsem se nevím čeho jde to naprosto v pohodě teda až na tu velikost 1:1 by se to strouhalo líp . Kluci ale to jsem nepatří prosím nevíte někdo maximální rozvor SCANIE 142H v provedení 4X2 nemyslím tet provedení 6x2 . Dále mne zajímá zda tyto 142 již mohou mít vzduchové zadní nápravy . Záměr je SCANIA 142 plachta nebo valník a ruka na obě varianty díly mám jen je důležité nepostavit nesmysl podkladů je málo .
Dám ti radu takovou neprofesionální,na druhou stranu,spousta lidí takto staví,i já jsem pár aut takto udělal.Chceš stavět valník.Tudíž dobré je mít alespoň pár fotek skutečného auta.Dále pak máš kabinu?Máš korbu ze stavebnice?To je totiž polovina úspěchu.Tyhle dvě věci když si dáš za sebe a podle fotky si pod tuto sestavu umístíš kola tak vlastně od oka trefíš i ten rozvor,délku rámu atd.Ukáže se ti tím spousta dalších věcí jako jak a kam dát nadrže,vzdušníky,blatníky,případně tu ruku.A věř,že nikdo nebude zkoumat jestli máš ten rozvor na cm přesně.A nebo tužku a papír a nakreslit si tu představu,to taky udělá hodně.Pavel
Kluci prosím jsem zde znovu tentokrát prosím zda někdo má podklady na tento projekt Steinwinter Daimler-Benz Turbo ? Nejlépe blueprint atd atd . Jde o zapomenutý projekt ze začátku 80 let .
Omlouvám se, že Vás obtěžuji, ale prosím o Vaší zkušenost. Pokud nastříkám model černou barvou, jak moc barva prosvítá originálními obtisky k modelu ? Vím, že u dělaných obtisků se dá zvolit jedna a více bílých podkladových vrstev, které zabrání průniku černé do barvy obtisku.
Dobrý den pánové.Potřebuji radu zkušenych.Prolezl jsem všechny odkazy stranky ale nic.Tak se obracim na Vás nemá někdo tuseni kde by se dal sehnat resinové blatniky na MANa Euro 6 od Italeri?Zkusil jsem snad všechno ale nic jsem nenašel byl bych rád za nějaky tip popřípadě odkaz .Děkuji
Odpovědi jsem se nedočkal, tak alespoň upozorním na šmejd z Rakouské prodejny. Mám štěstí jen jedna dírka je částečně zalitá a podle mě jsou poškozené spodní kraje písmenek A viz šipky. Když si člověk vezme těch 10 Euro + 15 dopravu, mohli by ty věci být více hlídané před odesláním. Vůbec nemám ponětí, čím dírku obnovit, tak slabý pilníček je za 600 Kč a více, nebo výstružníky to samé + doprava 100 a více.