Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sháním podklady…

Odeslat odpověď
Příspěvků: 421 • Stránka 17 z 29 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29
  • Odpovědět s citací

Re: Sháním podklady…

Příspěvekod pavel behensky » 04 lis 2012, 20:09

No,to by bylo asi to nejlepší řešení.Otázka je kdy bych se tam dostal :-k Konkrétně ten svítilův modro bílej nebo bejvalej Karlosův to by byla paráda.Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomoFaber » 10 lis 2012, 13:39

savana-hokna píše:Má prosím někdo fotky IVECO Turbostar v barvách SOMAT Sofia?

Barvy Somat = zakl. farby vyrobcu; v tomto pripade cerveny ram a na nom sede rarohy (nadrz, vzduchojemy, naraznik...) a biela buda. Naves sivy/modry ram, hlinikove bocnice, plachta zlta alebo siva s cervenym napisom somat.
Fotku ti pozrem, dneska zajtra, ako mi to vyjde.
Rozostavane: vsetko
Dokoncene: nic
HomoFaber

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 13 lis 2012, 12:57

Ahoj všem,

nevíte někdo jak je to u Macka Cruise Linera řešený, když má dvě "sací roury" za kabinou? (viz odkaz).
http://www.cardcow.com/images/set310/card00847_fr.jpg

Když má jednu je tam jeden vzduch. filtr naležato pod kabinou ale nenašel jsem jak to má udělané v tomhle provedení.
Díky za každý tip.
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomoFaber » 15 lis 2012, 22:17

jeden turbostar a jeden jeho predchodca, obaja v bulharskych sluzbach

iveco_turbostar_T+VP_Q_Q_somat.jpg

fiat_190_T+VP_trailor_Q_somat_TR_1993.jpg

Rozostavane: vsetko
Dokoncene: nic
HomoFaber

• Odpovědět s citací

Příspěvekod savana-hokna » 16 lis 2012, 16:07

V barvách ČSAD Budapest jsou hezčí
Rozestavěno: viewtopic.php?f=158&t=79444&start=30
viewtopic.php?f=158&t=107706
savana-hokna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ma11tko » 18 lis 2012, 11:12

Zdravím Priatelia...
Potreboval by som pomoct s podkladmi....
Mam doma diely na prestavbu dennej zvysenej kabiny na Peterbilt-y a to tieto typy 377 a 378 od Italeri....
No na internete som nic poriadne nanasiel ide mi hlavne o nejake fotografie ako to vyzera v reale, lebo na stranke vyrobcu je len jeden pohlad a aj to zozadu...
Mozno mi budete vediet pomoct lebo fakt mi to dalo namahu hladat no nic zaujimave som nenasiel...mozno aj preto ze anglicky moc neviem..ale malo by to bit asi takto: high roof daycab..no skusal som google aj bing no nenaslo mi na tieto typy nic jedine kabinu spojenu s spaciou budou a to som nechcel...
Tak dakujem za pomoc...
p.s. tu je ta fotka od vyrobcu dielov
Přílohy
$(KGrHqEOKjkE4ofCh(nOBOTmMRB9NQ~~48_12.JPG
Už nelepim....už sa len kochám a nechapem čo všetko sa da stvoriť
ma11tko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 18 lis 2012, 14:43

SZ, úschovna.
V12JT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MikeNewman » 03 pro 2012, 23:20

Zdravím Vás, byl jsem teď na akci v Bratislavě anedalo mi to, koupil jsem si tam tyhle dva drobečky: Kenworth T-900 Australia - letitý revellácký model a od Italerky Curtainside trailer - hledal jsem na googlu a i tady na foru a nějak se mi nedaří najít solidnější fotky rozvodů vzduchotechniky na obou kouscích a nějaké lepší fotky rozvodů, aspoň těch základních na motoru tahače včetně potom propojek návěsu. Nenašel by se tu ochotný kolega, co by mi poradil, kam přesně se podívat abych požadovaný informace získal?? Děkuju moc. Jen pro info, ten návěs nebude patřit k danýmu tahači, je to k jinému modelu. A ještě se taky zeptám, uplně se mi nelíbí ten žlutej vzhled, neměl by jste někdo dobrý podklady na nějakou barevnou kombinaci černé, červené barvy skutečnýho auta tohoto modelu stroje? Díky ještě jednou. Michal.
MikeNewman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 04 pro 2012, 00:21

Pokud jde o motor, je to Caterpillar 3408 a užitečný postup jak přidat vedení paliva je tady:
http://public.fotki.com/modeltrucks25th ... html#media
Fotek motoru samostatně nebo i v autě lze najít dost, zadej si výše zmíněný typ do vyhledávače, případně v kombinaci s názvem trucku. Australský provedení se liší umístěním převodky řízení vpravo a hadice z nádržky posilovače jsou vedený pod rámem.
Pokud jde o model jako takový, je to paskvil, jak už to bývá. Kombinace dlouhý kapoty a dlouhýho sleeperu je v Austrálii nepřípustná. To šásko vychází z americký verze a je moc dlouhý. Nevím, jestli pouhý dva vzduchojemy jsou pro provoz s více návěsy (v případě road trainu) reálný, podle mě ne. Taky by místo stupaček pod kabinou měl být další pár nádrží.
Rozvod vzduchu se v principu od americkýho vydání nijak lišit nebude, lze použít i podklady k W900. Jako zdroj detailních fotek se mi osvědčil Truckpaper http://www.truckpaper.com/list/list.asp ... &bcatid=27.
Ale těhle starších modelů tam asi moc nebude.
Snad jsem trochu pomoh.
Jarda
V12JT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MikeNewman » 04 pro 2012, 09:11

Jardo, díky moc, prověřím tyto zdroje....
MikeNewman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COOLIWAN » 04 pro 2012, 23:04

MikeNewman píše:Zdravím Vás, byl jsem teď na akci v Bratislavě anedalo mi to, koupil jsem si tam tyhle dva drobečky: Kenworth T-900 Australia - letitý revellácký model a od Italerky Curtainside trailer - hledal jsem na googlu a i tady na foru a nějak se mi nedaří najít solidnější fotky rozvodů vzduchotechniky na obou kouscích a nějaké lepší fotky rozvodů, aspoň těch základních na motoru tahače včetně potom propojek návěsu. Nenašel by se tu ochotný kolega, co by mi poradil, kam přesně se podívat abych požadovaný informace získal?? Děkuju moc. Jen pro info, ten návěs nebude patřit k danýmu tahači, je to k jinému modelu. A ještě se taky zeptám, uplně se mi nelíbí ten žlutej vzhled, neměl by jste někdo dobrý podklady na nějakou barevnou kombinaci černé, červené barvy skutečnýho auta tohoto modelu stroje? Díky ještě jednou. Michal.

ahoj ,,tak davam ti tu odkaz na jednu stranku,kde su tieto stroje,hadam si tam nejaky vyberes,,mne sa tiez nelibi ta zlta moc :D
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
http://flickrhivemind.net/Tags/stockcrate/Interesting
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
a jedno foto plus toho cierno cerveneho Kenwortha ,,,IVAN
Přílohy
ttttt.jpg
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
COOLIWAN

• Odpovědět s citací

Přeprava automobilů 80-tá léta

Příspěvekod Hugo 87 » 11 pro 2012, 14:00

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda někdo nevlastní fotografie, plánek, prospekt soupravy tahač LIAZ s dvoupatrovým 2nápravovým návěsem, která byla používána v 80-tých letech na přepravu osobních automobilů. Případně prosím o nasměrování. Mám v úmyslu tuto soupravu postavit (dle svých možností) v měřítku 1/87. Model soupravy byl, resp. do současné doby je vyráběn fy VISTA. Díky předem.
Hugo 87

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Hille » 13 pro 2012, 22:18

Mám prosbu,jak je to s podvozkama 4x2 u scánie 142h a 143r,jsou stejný co se týče rozvoru nebo tam byli nějaký odlišnosti???
Vygooglil jsem jen blueprint 142h 4x2,o 143r jsme nic nenašel,tam mi to házelo rovnou trojkovou slepici streamline,poradí někdo???
Michael Hille

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 13 pro 2012, 22:50

Asi to až tak rovnaké nebude. Mám pár fotiek 143R 4x2 s rázvorom 3600mm. Avšak podľa "mojich" dokumentov na R142H 4x2 je rázvor iba 3100, 3400, 3800, 4200, 4600 a 5000mm.
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Hille » 14 pro 2012, 07:07

Tak pokud je standartní rozvor 3600mm,tak to je paráda,pač modelově to vychází 150mm a já mám podvozek s rozvorem 155mm(původní 6x2 topline).
Já právě taky našel výkres 142H a tam je podvozkových rozvorů povýcero.
Michael Hille

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 421 • Stránka 17 z 29 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29

Zpět na Diskuse