Jinak si myslím,že ten hasičák zase nebude takový exot,takže neměl by být problém si jej nafotit a dokonce naměřit.Mohu Ti poslat fotky pro inspiraci z minulého roku z Kpřivnice.Byla tam krásná T-815 z Portugalska.
Ahoj, do budoucna bych si rád postavil model tohoto K100, byl od tureckého dopravce SASA Adana. Jejich trucky u nás na přelomu 80 a 90-tých let jezdili, několikrát jsem ho viděl i na vlastní oči. Prohledal jsem net, našel jsem asi 30 fotek ve všech možných barvách(tyhle asi vyhrajou), ale jsou víceméně jen z jednoho úhlu, ale nejsem si ani moc jistý, co měli za motory (Cummins?) Nemáte někdo víc detailů? Třeba i návěs zezadu apod... Na stavbu K100 mám, návěs chci použít starší 2-osý plachťák od Italky, který mám postavený, ale čeká ho rekonstrukce. Díky.
Ahoj pánové,mám prosbičku,sháním podklady na VOLVO FH low deck první generace,hlavně uložení náprav(jestli to má vpředu měchy,nebo péra).......zkoušel jsem googlit,ale nic moc (nebo jsem pako a neumím se správně zeptat )......
Pokud jsi dobře vzpomínám, na letošní kamionshow jsem koukal na FH BDF a na předku 100% měch. Ale nevím, jak to bylo dál konstruovaný. Scania a Man mají na předku "kosti".
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník
Pochopil jsem. Jen si myslím, že by to mohlo být podobné jako na podvozku. Teď jsem koukal do prospektu. Je sice na číňana, ale řekl bych, že to bude podobný. Ve předu jsou buď kosti a nebo podobná vzpěra jako na actrosu. Myslím, že se to moc lišit nebude. Něco jako zvedačka, která se vyrábí už od F89. Vemu to zejtra s sebou do práce a odpo to proberem
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník
Co já vím tak lowdecky na starym Volvu byly řešený dvěma způsoby. Jedny měli obě nápravy obutý nízkejma gumama, ty měli přední nápravu na měchách. Ty druhý měli přední nápravu na pérech a na klasickejch kolech, zadní nápravu na lowdeckovejch kolech. Pozor, oba druhy měli rám za kabinou snížený. Láďo, jak jsem psal, ozvu se o víkendu
No ty woe..... ,to jsem si zase na..al do bot.... ,tu fotku toho FTLáckýho mám,ale toho rámu jsem si fakt nevšimnul.... ...má to být oddychovka,takže asi vyhraje styl alá FTL........předek rámu nechám a ,,jen" ho nastavím....pokud by to mělo být celoměchové,tak rám komplet nový.......ale nějak mně na to přechází chuť.....
Na Mergla nemám invenci.... ,ten bude mít premiéru asi až v Jabkově,tohle bude snad rychlovka na rozběh......teda jestli mně to počáteční nadšení neopustí............ .........měla by to být reinkarnace jednoho z Fh co mám čerstvě doma no..... A vůbec.....Jenda to schválil se slovy ,,hlavně už konečně začni lenochu něco dělat".......