Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kritika modelů v sekci Kamiony a těžká technika

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Kritika modelů v sekci Kamiony a těžká technika

Příspěvekod Globetrotter.XL » 13 led 2011, 19:51

o fotkach uz tu bylo psano asi stokrat, sestavil jsem i nejaky "navod" ... jak rikam, co je treba, uz tu napsano je a netreba to vecne rozpitvavat (ale aspon mam co cist nez mi zaschne barva, pak schvalne poslu tohle tema adminovi na smazani, protoze je podle me o nicem)
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HenrikaM. » 13 led 2011, 19:55

Globe, nepřeháníš to už? :roll:
HenrikaM.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tony » 13 led 2011, 19:58

Globetrotter.XL píše:o fotkach uz tu bylo psano asi stokrat, sestavil jsem i nejaky "navod" ... jak rikam, co je treba, uz tu napsano je a netreba to vecne rozpitvavat (ale aspon mam co cist nez mi zaschne barva, pak schvalne poslu tohle tema adminovi na smazani, protoze je podle me o nicem)

Já ti rozumím ... Jen jsem si říkal, že trocha opakovaní neuškodí.

Tony
Tony

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 13 led 2011, 20:16

Henriko, a k cemu tu tohle je? Nedlloyd napsal elaborat, par vybranych a kolemjdoucich z jinych sekci k tomu napise "jojo, to je pravda, ale stejne si to dotycni neprectou" (coz je pravda, protoze "dotycne" to prestane bavit po tretim radku), ja k k tomu napisu, ze to je blbost a ve finale z toho nikdo nic nema... Jak rikam, min kecu, vic prace.

Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bob 1 » 13 led 2011, 20:35

Všimly jste si také toho, že se tu trochu rozmohlo prezentování nedodělaných modelů ? Mám na mysli to, když někdo vědomě nafotí model, třeba bez antény a pak o tom napíše větičku, že to dodělá. Nechápu co určitou část lidí vede k tomu spěchat s prezentováním zde na fóru, na úkor dodělanosti modelů.

Globetrottere.XL, tu jde o úroveň prezentování se tady na modelforu. Témata nejsou žádnou "facebookovskou" zdí, ale místem kde se ukazuje co si doma vyrábíme za modýlky/modely/ještě větší modely atd. , a proto se sluší aby to mělo nějakou slušnou úroveň, protože si pak mohu něco o modelu, který mne zaujal přečíst a když štěstí přeje, tak získat i nějaké podklady k mé/ tvé/ kohokoliv jiného stavbě. Což mi třeba u příspěvku: viewtopic.php?f=166&t=52493 a jiných podobného ražení vadí, protože to hodně shazuje pěknou práci a ti co za tím stojí si to neuvědomují, proto si myslím že je třeba alespoň o tom občas pár řádků napsat, natož jim to říct.
Pracuji na: Spad XIII 1/72; Zis6 + M-30; Zis-10; GMC 352 + návěs; NYC 4-6-4 Hudson; T-34/85...
Bob 1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Homer69 » 13 led 2011, 20:47

Vidíte kdo tady koho nemusí? Tady aby se člověk pomalu bál napsat svůj názor! Je tu velká pravděpodobnost že Tě někdo sejme.
Tady se píše, že o člověku vypovídá kvalita fotek, pravopis atd. ANO to je pravda!!! Ale také hodně napoví jeho komentáře a zakládání témat.
Hoši pardon, ale souhlasím s Honzou a s tou jeho "skupinou"!!! Nepatřím však do ní.
A dejte mi to!!!
Hotovo:
DAF 95XF Space Cab 1:24
Scania 144L 1:24
Scania 124L 6x4 1:24
Rozestavěno:
Plachtový návěs Schmitz 1:24
Cisterna Van Hool 1:14 - novostavba

Lepím si pouze pro svoji radost. Čím méně lepidla na prstech, tím větší radost. :D
Homer69

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 13 led 2011, 21:12

Bobe, a vidis, me to treba takhle staci... podivam se, libi se mi to, nelibi se mi to, kdyz me neco zaujme a chtel bych to treba udelat stejne, zeptam se, jak je to udelany... a myslim, ze kazdy by mel byt zodpovedny sam za svou prezentaci (neco jako kazdy sveho stesti strujcem)... MF snad neni materska skolka a nekoho tu poucovat "napis to a napis to, a hlavne nepis to" to mi fakt prijde detinsky... chodim na cizojazycny fora, i kdyz anglicky umim-neumim, takze radsi pisu min, nikdy se mi nestalo, ze by nekdo krome modelu resil jak jsem co napsal... :roll:

Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bob 1 » 13 led 2011, 21:16

Zase to nechápu, vždyť tu jde o to aby se tu psalo zjednodušeně řečeno s úrovní a těm kdo tak nečiní, tak aby se jim to řeklo, že tak nečiní, a že by nebylo od věci aby své příspěvky pro příště psali tak, jak by člověk ze střední evropy ve 21. století psát měl ! Proč tu začínáte rozdmíchávat oheň nad debilitama, že někdo někoho nemá rád a já nevím a ani mě nezajímá co ještě dalšího ? Akorát takhle sobě a ostatním přiděláváte "práci".

Globetrottere.XL : Já samozřejmě neříkám a ani bych si nedovolil někoho nutit, aby svoje příspěvky psal podle nějaké osnovy. Pouze mi nepřipadá, že je třeba toto " další model :D " (nemám to slovo rád, ale teď ho použiji) vhodné na prezentování svého výtvoru. Říkám pouze, že to chce trochu víc než jedno dvě slova, vždyť to hnedka vypadá líp, když se k tomu napíše pár vět a hnedka pod tím je několik dobrý nebo ještě lepších fotek, s pěkným nebo ještě hezčím modelem.
Pracuji na: Spad XIII 1/72; Zis6 + M-30; Zis-10; GMC 352 + návěs; NYC 4-6-4 Hudson; T-34/85...
Bob 1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 13 led 2011, 21:26

Dobre, to je jasny, ale fakt si myslis, ze nadsenej 13ti letej kluk si jako prvni precte strankovej elaborat s prikaldy vet, a potom podle nej bude popisovat model? Ja si myslim ze ne, ze spis bude chodit po foru, prohlizet si ostatni stavby a podle toho se ucit... a at si vsichni diskutujici v tomto tematu daji ruku na srdce, jestli dneska vecer jen resili kraviny (a jeste se na zaver dohodli, ze si to stejne adresati ani neprectou) a nebo u toho i stihli neco vymodelarit, a dat na forum. ... Ha, a vo vo vo tom to je.

Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 13 led 2011, 22:20

Tak já si to tu pročítám a i přez to jsem stihnul stříknout surfem díly na SLSko.......jsem prostě dobrej :wink: :lol: :lol:
A jak ty? :-k
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 13 led 2011, 22:26

bazi, ja dneska udelal pracovni svetla a komin na MANa 8-) semka jsem vlez v mezicase schnuti barvy :twisted: (a to pouzivam akrylky, mit syntetiku, prudil bych ve vic tematech :grin: )

Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mára V8 » 15 led 2011, 16:42

Rád bych taky přidal nějaký ten příspěvek. S honzou souhlasím, ale není to tak dlouho, co se zde oběvil nováček pod nickem ,, Jarda... jmeno me", Shodou okolností je z města, kde bydím i já a tudíž se mě často ptá, co má jak udělat, co s tim, atd... Můžu říct, že začínal absolutně bez jakékoliv zkušenosti s jakýmkoliv modelem, jeho práci jsem mu neustále kritizoval, ale jelikož ho to opravdu chytlo, tak vše co jsem mu dal razantně najevo, se snáží vylepšit jak jen může a vypadá to, že se bude hodně rychle zlepšovat, takže si myslím, že každý kdo se do modelů zamiluje, tu kritiku přijme.
Rozestavěno:
Holanďanka SCANIA 142 V8 + vlek http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=158&t=87210
Něco z dokončených:
DAF XF 105 SSC: viewtopic.php?f=166&t=91578&p=1704747#p1704747
MAN TGX 26.480 6x4 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=166&t=85017
Mára V8

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 15 led 2011, 17:23

Moja reč. Viem o čom píšem lebo som to tu zažil, keď som chcel nechať ten rám a motor u mojej Scanie celý šedý a vykašlať sa na detaily lebo sa mi to nechcelo. Stačilo mi pár dní a Vašich komentárov a hneď som sa pustil do prestavby a som Vám za tú kritiku vďačný. Takže ma kritizujte len tak ďalej, mne to prospieva :)
bouvier

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse