Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jak na to???

Odeslat odpověď
Příspěvků: 156 • Stránka 7 z 11 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
  • Odpovědět s citací

Re: Jak na to???

Příspěvekod šindy » 12 pro 2012, 09:36

no čekal jsem, že to napíšete. A říkáte, že se dají objednat nové dekály na jakýkoliv model ? Kde a jak to děláte ? Dík. Konkrétně mi jde teď o model Kawasaki KR 500.
šindy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rado.D » 12 pro 2012, 20:41

postup: zoženieš si číselný kód dekálov z návodu, v maily pošleš toto číslo spolu s katalógovým číslom modelu na túto adresu : gerhart@mpm.cz a poprosíš pána Gerharda, aby Ti ich objednal....no a potom budeš čakať, kedy prídu dekály od Tamky...a samozrejmä ich zaplatíš :D

2.krok: kúpiš si novú stavebnicu a postavíš si model ešte raz...krajší :roll:
rado.D

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 12 pro 2012, 22:31

jj, mam s tim osobní zkušenost. Je to na dýl, ale jde to. Jdou objednávat i rámečky (ne jednotlivý díly), pneu (tady jen se šroubama a obsahem pytlíku jako ve stavebnici), plexi atd

Kod je na poslední straně stavebního návodu - osmimístnej kod
třeba dekály na M1 2009 Fiat maji kod 11401276
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šindy » 13 pro 2012, 06:24

No super, tak to jsem netušil, dekuji. Ještě se zeptám, není to náhodou dražší, než koupit celou stavebnici? :-D Už jste někdo ty dekály dokupoval ?
šindy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 13 pro 2012, 18:27

Kdybys to nakupoval po rámečkách, tak určitě bude dražší!!
Kupoval jsem obtisky na RC211 2003 Repsola a bylo to okolo 320,-, civilní pneu na ZZR1400 350,- sada, rámeček na M1 09 tam to bylo lehce pod 400,- , plexi Rc211 06 90,- , ještě nezapomen na poštovný.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raoul Duke » 22 led 2013, 22:25

Zdravím,
už před časem jsem tu sháněl nějaké základní informace, teď byl konečně čas a pustil jsem se do první stavby (YAMAHA YZR500 (OW70) od tamiye) - brzo už bude co fotit tak potom určitě založím téma v "rozestavěno".

Ještě dřív bych ale měl pár obecných dotazů:
- lepidlo
Zatím jsem lepil vteříňákem Loctite super atak a Mr. Cementem.
Na kompletování a finální lepení (třeba motoru do rámu) by to ale chtělo něco jiného, vteřiňák schne moc rychle - asi bych díly nestihl správně usadit, a tem cement se mi taky nezdá moc vhodný.
Co třeba Revell Professional? A bude to držet i přes baru nebo se musí lepená místa oškrábnout?

- štětce
Barvy už mám koupený (tamiya enamel), ale na štětce jsem nějak zapomněl a stejně se nemůžu zorientovat ve značení, třeba tamiya čísla ani nepoužívá.
Takže otázka je jaké koupit velikosti, abych s tím byl schopnej nabarvit celou motorku.
Nejspíš to bude chtít nějaký větší na kapoty a maličký na detaily - ale jaký nejlíp?
A jaku značku aby z nich nelezly chlupy a dobře se s nimi natíralo?

předem velký díky :D
Raoul Duke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 23 led 2013, 00:07

Ahoj. Co se týče lepidla, tak na každé rozpouštědlové lepidlo, se musí očistit plocha pro lepení od barvy (Contacta Professional a jiné) Tohle lepidlo používám spoustu let a jsem s ním spokojený. Na vteřiňák se nemusí očišťovat povrch od barvy, ale vteřiňákem lepit celý model, nebude asi to nejlepší. Záleží jak co. Dnes se používá třeba filmové lepidlo. Nezanechává vrstvu lepidla na povrchu modelu a je hodně řídké, takže zateče skoro všude. Lepší než model natírat štětcem, je dobré koupit si aspoň barvy ve spreji od Tamyie a pokusit se model nastříkat. I se sprejem, se dá udělat moc pěknej povrch. Na Youtube.com (stačí napsat třeba Tamiya tutorial) je spoustu videjí o stavění modelů a tam se dá lecos okoukat. Na nejmenší díly doporučuji štětce kulaté s číslem 000 třeba od Italeri a nějaké malé ploché. Kvalita natírání spočívá převážně ve zkušenostech. Můžeš si koupit nejlepší štetec co existuje, ale pokud to neumíš, nepomůže Ti ani ten. Motorky a auta, jsou hlavně o povrchu (barvy, laku) a ten štětcem neuděláš. Snad jsem Ti aspoň trochu pomohl. Měj se dobře a ať Ti to jde od ruky. :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matuke » 04 dub 2014, 20:43

Čaute majstri.
Po dlhej dobe sa chcem vratit k tomuto hobby a mam z toho radost a po otvoreni krabic s motocyklami aj celkom smutok z tolkych dielov. :oops: V podstate som to tu precital krizom krazom a vsetky potrebne veci cez airbrush, farby, pilniky a neviem co vsetko uz som zadelil a k tomu 4x tamiya a 1x fujimy modely. Prečítal som aj temu rozostavane a je neuveritelne do akeho skveleho celku to viete zbuchat [-o<
Mal by som do zaciatku zopar otazok, ktore som tu mozno aj cital ale po takom mnozstve informacii som to proste zabudol
1. Uplne vsetky diely davate do surfu? Napr. kolesa mam v krabici biele, treba ich dat, alebo je lepsie ich dat do surfu, na to biely zaklad a potom streknut bielou farbou? (suzuki rgv 01)
2. Toto mi celkom vrta hlavou. Brzdove kotuce som tu videl spravene ako original. Ako ste to spravili, ze po obvode su pekne matne od brzd, potom trosku bledsie a stred zase iny? Na to je nejaka sablona pri striekani?
3.Ako to robite,? streknete diely, ktore potom potrebujete spojit. Spajate ich sekundovym lepidlom alebo farbu v miestach kde sa bude lepit zbrusite?
4. Ram je v krabici strieborny. Ten nestriekate, alebo ak ano, tak cim? Nejaky postup?
5. Retaz striekate alebo stetcujete?

Ked som videl ten navod a neuveritelne mnozstvo mikro dielov, tak sa naskytla otazka: je mozne cely model vobec nastriekat airbrush pistolou?

Dakujem za rady
Matuke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 06 dub 2014, 10:30

Jsem rád, že se tu objevuje další motorkář!
za mě
1.Surf nedávam úplně na všecko, osobně ho dávam většinou na větší díly, kde je v povrchu spoj, takže spíš jako indikátor povrchu. Nedávam ho na díly jako kola, řídítka abych nezničil detaily, prostě někde platí čim méně barvy tim lépe, ono to platí i všeobecně, ale někde ještě víc, než jinde. Někde jen odmastim povrch a stříkam rovnou.
2. Ano na kotouče se dají sehnat šablony, nebo se daji i udělat. Na opotřebení stačí osička do kotouče, vrtačka, barva a štětec.
3.úplně nevim jak to myslíš! jestli tomu rozumim správně, tak osobně dělam podsestavy (třeba motor) v jedná barvě, odstranim viditelné spoje od lepení, stříknu a pak dam další díly(víka), čim neřikam, že barvu dávam i na roviny, které pak budu lepit.
4.Rám je alchymie, chrom od výrobce má určitý specifika a jestli chceš stříkat jinej, tak musím chemicky odstranit ten stávající. Pak je možné tmelit a barvit, ale to je delší téma s čimž souviseji barvy
5.Na řetěz používam kombinaci stříkání a štětcování, většinou stříknu barvu řetězu a rozety pak ručne a třeba i lehce napatinovat.

Stříkej podsestavy a pak spojuj postupně do finále.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matuke » 08 dub 2014, 18:44

Diky za rady.
Co to som uz zlepil, zatial to vyzera celkom obstojne. Teraz sa este musim oboznamit s pistolou, ako to cele funguje, nejake cvicne nastreky a cez vikend sa pustím diela :-D
Matuke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peca27 » 02 lis 2014, 12:28

Zdravim. Měl bych na Vás dva dotazy. S jakou tryskou koupit pistoli na stříkání motorek a jaký karbon používáte. (chtěl bych začít s Ducati 888 Superbike Racer). Za odpovědi předem moc děkuju.
peca27

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 03 lis 2014, 06:59

Osobně používam 0,3 - Fengda 203 a maximální spokojenost
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 03 lis 2014, 17:25

Karbon od Hobby Design.
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peca27 » 08 lis 2014, 22:34

Díky za odpovědi ;-I
(Takže mně bude stačit tryska 0.3. a karbon od Hobby Design 1:12.)
peca27

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 09 lis 2014, 15:57

každej používá jinej karbon, já dávam 1/24, někdo 1/20, někdo 1/12 - najdi si svoji cestu a tou jdi!
Charon

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 156 • Stránka 7 z 11 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Zpět na Diskuse