Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pokec o novejch modelech

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1291 • Stránka 6 z 87 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 87
  • Odpovědět s citací

Re: Pokec o novejch modelech

Příspěvekod Charon » 30 srp 2010, 17:39

Já mam i nějaký ty devítiny, jednu šestinu, všecko jsem tu ukazoval, ALE největší prasárna, kterou jsem kdy dělal byl ten Heller Desmosedici. Hrozně jsem jí chtěl a v mpm ji měli za pár korun (kdybych radši vzal tu 1/9, která byla za podobný peníze...), hlavně jsem na netu našel stavbu a docela se mi líbila a hlavně byla 1/12 k GP4 by se hodila, navíc jsem byl v tý době (cca 5 let nazpět) neznalej věcí a myslel, že to budoe v pohodě.
Hrůza, plast je divnej barva se z něj loupe a nedžel ani přilepenej k sobě, což mě nejvíc překvapilo. Obtisky taky kapitola sama pro sebe, křehký slabý a jakmile jsem je stříknul lakem, tak se začali rolovat - to sem eště neviděl a jindy se mi to už nestalo (možná proto, že už jsem hellera nestavěl). No prostě po složení se mi po nějaký chvíly začala rozpadat na původní díly a marný snaze jí několikrát dát dohromady jsem to vzdal a co drželo jsem rozebral, ted jí mam v naprosto rozebranym stavu v krabici v naději, že v budoucnu narazim na Desmosidici od tamky a nějak to na ní naroubuju, protože kapoty neměly vůbec blbej tvar, však posudte sami podle fotek, už je na nich vidět loupání barvy na levé staně u řídítek.
Ještě jsem předloni koupil asi za 200 M1 04 od Hellera, že motorka nestojí za nic jsem věděl, ale koupil jsem to jen kuli figurce pilota, kterýho jsem ještě nedodělal, poněvač nemam obtisky a ty původní jsou nepoužitelný (obtisky na Catalunyy 08 mi prodali těsně před mojí objednávkou)
Přílohy
P1010044.JPG
P1010045.JPG
P1010048.JPG
P1010049.JPG
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 31 srp 2010, 07:39

Takhle z dálky to nevypadá až tak zle, ale zpracování si umím představit. Já mám zkušenosti s Revellem, Italeri a Tamiya. K Tamce jsem se dostal až koncem minulého roku, když jsem zjistil, že se něco takovýho vyrábí :-D Předtím jsem kupoval pouze devítiny od zmíněných značek. Chtěl jsem držet jedno měřítko a postavit si všechny závodní biky, ale jejich počet je dost omezený a zpracování na horší úrovni a proto taky přechod k Tamce kde je těch modelů hodně. Jasně, ten kdo staví Tamku už několik let tak by řekl, že to chce nový modely, ale já nemám skoro žádný takže stavět mám rozhodně co :) U těch devítin se mi nejlíp dělala 999. Naopak nejhorší RCV 212. Večer kdyžtak hodím nějaké foto.
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 31 srp 2010, 15:35

Zdarec Lidi...tož já jsem se taky pustil do něčeho jiného,než Tamka.Revel přebaloval v 1:12 Vincenta,původně je to Matchbox,motorka moc krásná a tak sem ju musel mět.Ale ta stavba...hrůza,není nad Tamku - je to jako Lego,vše pasuje,kam má.Asi sem moc smlsanej a neumím už modelařit.Ještě je stále doma a čeká na nějakou příležitost k dostavbě.Od Revellu mám ještě nepostavenýho Harleje a jednoho postavenýho v 1:12 a 1:9.Jo a ještě sem stavěl Harleje od f.Imay v 1:12 a taky tu krosku Hondu 250 co se prodávala po hračkářstvích.
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod famo9 » 09 zář 2010, 19:06

Priznám sa že som v oblasti motoriek nováčik. Ale hľadám Nemeckú motorku napr. BMW model možný použiť do diorámy z WW II. Niečo v mierka 1/24 alebo 1/32. Vie niekto poradiť?
famo9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 09 zář 2010, 19:43

famo9 píše:Priznám sa že som v oblasti motoriek nováčik. Ale hľadám Nemeckú motorku napr. BMW model možný použiť do diorámy z WW II. Niečo v mierka 1/24 alebo 1/32. Vie niekto poradiť?

Přemýšlím jestli jsem takhle starou motorku vůbec jako model někdy viděl. To spíš v oboru vojenské techniky.
Co třeba tohle: http://www.mpmshop.cz/plastikove-modely ... y-set.html
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 09 zář 2010, 19:49

No ak už, tak najskôr v mierke 1/35
http://www.hlj.com/hljlist2/?word2=&series2=All&maker2=All&DisplayMode=images&Dis=-2&GenreCode=All&MacroType=MilVeh&Scale=35&SeriTxt1=&Word=BMW
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rado.D » 10 zář 2010, 07:12

famo9: myslím si, že rozdieľ medzi 1/32 a 1/35 by nemal byť až tak markantný, že by si to bežný "občan" všimol...."modelársky pacienti" Ťa však znosia pod zem :-D
rado.D

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 10 zář 2010, 10:37

malej náhled do stavebnice - neni to u mě doma, je to z japonskejch stránek
bude se dost maskovat, obtisky maji udělaný trochu jinak než ST27, jsem na to moc zvědavej, ty ST27 jsou jedny z nej, co jsem zatim viděl

líbí se mi to, konečně plast, resinu už mam za poslední dobu dost
Přílohy
m1_02.jpg
m1_01.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 10 zář 2010, 12:02

proste klasika tamka. ale je fajn, ze tu yamahu mame..

aj ja som v minulosti skusal ine, ako tamiya..
heller - 1/24, tie som spociatku robil vsetky (stetcom, syntetikou.. :shock: , to boli casy). ale je to male a je z par kusov, takze to sa ani nerata. ale za to 1/12.. raz to mali v levnych knihach. tak som to zobral, sak preco nie.. po otvoreni - neuveritelne.. zalozil som to ako nepostavitelne. skutocne nepostavim tolko modelov a pri tom dostatocnu zasobu lepsich, aby som toto absolvoval!
od revell som robil harleja. ziaden zazrak, ale postavit sa to dalo normalne.
od aoshima som robil malu hondicku. no je to aoshima. oproti tamiya to ako keby ani nebol japonec. sem tam treba nieco presvedcit, sem tam je nieco troska zjednodusene, tu osideny detail, ale ved vo vitrinke je to pohoda. vo vseobecnosti by som povedal: radsej aoshima, ako revell..
od testors mam deviatkovy harlej. v krabici vyzera dobre, no tipujem, ze to bude nieco ako ten revell. co som si vsimol, ma to funkcne pruzenie. a je to dost velke. bol by z toho dobry rat bike, ale este si netrufam...
od protaru mam zx-7r 1/9. je to z tych detailnych kitov. za cenu, kde nebolo co riesit, alebo dumat. nevyzera to zle, priamo v krabici clankovane pasy napr. ale dekaly nie su dekaly, ale akesi nalepky (samolepky), otras, nepouzitelne, takze niekedy, ked bude inspiracia.. odlozene na neurcito..
inak tamky. no a co sa tyka tamiye, tak stare kusy, kde bola kapotaz rovno so stitom (z priehladneho plastu cele), tak to je bieda. jednak je citit ten rozdiel kvality modelu stare vs nove, ale hlavne to znamena odrezat nejak ten stit od kapotaze, lebo inak sa to nebude dat rozumne lakovat. a to je vopruz..
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 10 zář 2010, 19:19

Nechceš toho protara nafotit?? docela by mě top zajímalo

Aoshimu osobně neznam, podle fotek to neni nejhorší, ale Tamiya to neni. Zase ale jsem se všimnul, že Aoshimy maji taky už nějakej pátek za sebou, bez novejch modelů se starejma formama (pořád tam vidim GPZ900, CB400, XJR400 a nic moc novýho tam nemaji, mimo skůtrů), chtělo by to trochu zamakat, je tolik motorek - co 2 roky to modernizace (ted už jedou po 3 letech), jde o to jestli takový stroje by přilákaly širší veřejnost, sériovky lidi moc neberou, když tak většinou si to koupí pár lidí, ale většího počtu jsem se na forech nebo stránkách jednotlivejch modelářů nevšim, tady vidim problém v jedný věci GP může modelář spojit víc svejch oblíbenců, jako příklad mi napadá nová M1 09, vylezli před časem s Fiatem a ted je ohlášenej i Monster Tech3, takže jim stačí jedny formy a maji v podstatě 2 až 4 motorky, když udělaji ještě Spiese z Valencie a Estoril 09, stejně to udělali i s M1 05, prostě z jedný formy udělaji další 3 barevný verze a fandové Gp to většinou berou - pak udělá nějaká firma ještě další obtisky a je to dál umocněný. Sérii si podle mě udělá většinou jednu barvu, která mu padne do oka, ale nekupuje model ve víc kusech, představa mít doma Hayabusu ve dvou barvách mi nepřipadá tak lákavá, jako třeba M1 v barvách Estorilu a Fiatu. No nic zase jsem se trochu rozepsal, určitě s tim nebudou souhlasit všichni, mě to tak prostě připadá.
Trochu opomíjenej sektor závodních motorek mi připadaji Superbiky, taková R1 09 Bena Spiese by byla mazcová, nebo RSV4, nebo Bawor nebo... Myslim, že by to lidi taky chtěli, kdyby to bylo za podobný peníze v podobný kvalitě jako Tamka

Ke kitum: je znát, že každej zkusil něco lepšího i horšího, takže zkušenosti s kitama jsou, to je dobře. Tak nějak jsem si tu připadal, že ani nikdo nic jinýho než Tamiyi nezkusil. Zase neni špatný zkusit něco jinýho, pak teprve člověk ty japonce docení
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 10 zář 2010, 19:30

Charon, veď Aoshima je tiež japonská firma ;) . Tak ako aj Fujimi a Hasegawa ;)
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 10 zář 2010, 20:31

to je jasný, blbě sem to napsal... :grin:
myslel jsem spíš srovnání s Revell, Italeri (hlavně poslední kousky od nich), Protar, Heller
Japoncí jako Hasegawa, Aoshima, Fujimi jsou o level vejš (možná o několik) než ty výše jmenovaný, pak je Tamiya a pak TS, MFH (ty GiXeRy jsou nádherný, i když prej s nima neni tak jednoduchá práce), aspon u mě na žebříčku to tak je
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 10 zář 2010, 21:21

no GSXRka urcite neni jednoducha uz len z titulu pouziteho materialu ale odliatky su super a niesu robene rucne.tak to by myslim slo
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rado.D » 14 zář 2010, 12:31

Tak už sme sa konečne dočkali :D :D
Přílohy
fujimi3.jpg
fujimi2.jpg
fujimi1.jpg
rado.D

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 14 zář 2010, 20:52

Tak to je mazec, ještě řekni, že jí máš doma!!

edit: ted jsem koukal na maxmoto, tam to je
Charon

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1291 • Stránka 6 z 87 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 87

Zpět na Diskuse