Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelář nebo Novinky

Tištěné i elektronické.
Odeslat odpověď

Který časopis je lepší

Modelář
141
42%
Modelář
141
42%
Novinky
28
8%
Novinky
28
8%

Celkem hlasů : 338

• Odpovědět s citací

Modelář nebo Novinky

Příspěvekod Honza Skalka » 31 říj 2007, 20:29

Mám doma všechny čísla časopisu novinky a dá se říct,že mě tento časopis díky svým návodům,posunul v modelařině dost kupředu (oproti tomu,když ještě nebyl :-D ) Připadá mi však,že tady se více preferuje modelář (subjektivní pohled).
A tak by mě zajímal názor vás všech co si o kterém časopise myslíte.
Třeba pak "konvertuju" k Modeláři :grin:
Hotovo:
CzAF Mi-24V 0815 1:35
F-4E Phantom II 1:32
F-16CJ Block52 1:32
MiG-21MF 1:32 Bechyně 9. slp #9712
MiG-23MF 1:32 #7183 České Budějovice 1993
Honza Skalka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 31 říj 2007, 20:49

Já si kupuju oboje,vždycky je tam něco pro potěchu oka.Nemůžu ani říci,že některý časák je lepší,každý je kvalitní svým spůsobem.Oba mi plně vyhovují. 8) ...duch
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod flateric » 01 lis 2007, 18:30

vdaka modelaru som sa naucil ako sa spravne modelarci. inspiracie je tam ovela viac ako v novinkach a takisto rady z modelara ma pohli v modelarcine o dost dalej.
flateric

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MichalH. » 01 lis 2007, 19:00

flateric píše:vdaka modelaru som sa naucil ako sa spravne modelarci. inspiracie je tam ovela viac ako v novinkach a takisto rady z modelara ma pohli v modelarcine o dost dalej.

jsem naprosto stejného názoru 8)
MichalH.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 01 lis 2007, 20:22

kupoval sem oba ale posledniho pul roku sem si novinky jen prolistoval u kamoše
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 01 lis 2007, 22:21

Myslím si, že nelze tyto časopisy dost dobře porovnat, na první pohled je vidět, že M drží krok se světovými časáky a je to moderní periodikum ve všech ohledech (grafika, rubriky atd.) Novinky beru jako takovej PR - marketingovej produkt MPM doplněnenej o nějaký - často zajímavý - články, postupy atd. Nic ve zlým, sám kupuju obojí, těch 217 Kč za 2 měsíce za to stojí.
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 02 lis 2007, 06:15

Já sem dost dlouho kupoval obojí, ale poslední půlrok mi bohatě stačí, když časopisy prolistuju na klubu a doma je mít nemusim. Nějak už v nich až na vyjímky nenacházim nic, proč bych si je měl koupit.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 02 lis 2007, 08:36

Honza Kopecký píše:Já sem dost dlouho kupoval obojí, ale poslední půlrok mi bohatě stačí, když časopisy prolistuju na klubu a doma je mít nemusim. Nějak už v nich až na vyjímky nenacházim nic, proč bych si je měl koupit.

Tak nějak podobně.
Prolistuju na krámě, pokud mne něco zaujme, zakoupím, většinou ale ušetřený peníze měním za piva. Za poslední 2 roky mám asi dvoje Novinky a tak 8 čísel Modeláře, odhaduju.
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 02 lis 2007, 10:30

Karel Pilát píše:
Honza Kopecký píše:Já sem dost dlouho kupoval obojí, ale poslední půlrok mi bohatě stačí, když časopisy prolistuju na klubu a doma je mít nemusim. Nějak už v nich až na vyjímky nenacházim nic, proč bych si je měl koupit.

Tak nějak podobně.
Prolistuju na krámě, pokud mne něco zaujme, zakoupím, většinou ale ušetřený peníze měním za piva. Za poslední 2 roky mám asi dvoje Novinky a tak 8 čísel Modeláře, odhaduju.

No jo alkoholik z povolání. :grin: :grin: :grin: :grin:
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 02 lis 2007, 11:04

Osobně preferuji obé zároveň protože jak už bylo řečeno,každý je dobrý ale každý jinak.Dost mě ale mrzí že už dnes neexistuje Malé letectvo.Recenze staveb mi tam připadaly pro normální modeláře trochu praktičtější (tedy zejména popis stavby a ne dva odstavce stavba,zbytek postup nátěru/nástřiku) pro případné použití (navíc řada z nich už dnes nemá obdoby jak svou délkou tak i obsažností-viz třeba "Konečně Su-22",která měla snad 7-8 pokračování a dodnes ji svou formou a obsahem nejblíž dohnala jen recenze na MiGy-21 od J.Brože)
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 02 lis 2007, 11:14

Novinky jsem si poctivě kupoval, ale poslední rok jsem toho už nechal, protože mi ten časák přišel dost o ničem... Naopak mě potěšil Modelář, kterýho jsem si dycky půjčoval od kámoše na prolistování, ale teďka si Modeláře docela pravidelně kupuju. Teda vadí mi tam dost nepřesný výkresy od Vavřiny, ale to je teďka asi módní záležitost, hlavně, když to má nejty...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Masařík » 02 lis 2007, 12:44

Petr Vejvoda napsal:
Myslím si, že nelze tyto časopisy dost dobře porovnat, na první pohled je vidět, že M drží krok se světovými časáky a je to moderní periodikum ve všech ohledech (grafika, rubriky atd.) Novinky beru jako takovej PR - marketingovej produkt MPM doplněnenej o nějaký - často zajímavý - články, postupy atd. Nic ve zlým, sám kupuju obojí, těch 217 Kč za 2 měsíce za to stojí.

V podstatě je to i můj pohled na oba tyto časopisy. Takže kupuji pravidelně už mnoho let oba.
Milan Masařík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr ZENGA Vaňák » 02 lis 2007, 21:57

Já kupuju oba. Modelář se mi líbí přece jen víc , ale ten nový vzhled , se mi osobně moc nezamlouvá :( .
Petr ZENGA Vaňák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 02 lis 2007, 22:40

novinky sem přestal kupovat před dvěma lety,nevím jak jsou na tom teď ale podle mě jsou to vyhozené prachy,to si rači koupím novej štětec.

modelář se mě líbí,teď s tím novým dyzajnem mi sedí 8)

akorát modelář extra nic extra,půlka za steel master....
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 05 lis 2007, 14:58

Ak mozem aj ja svoj nazor....

isty cas bolo ze som presatl kupovat Modelar lebo mi to prislo cele o tom istom dookola a aj kvalita spracovania klesala. V poslednej dobe je to kvalitatyvny posun dost vpred a opet som ho zacal kupovat. Sice stale tam nachadzam clanky dookola od tych istych autorov ale u niektorych nastal aspon posun vpred co sa tyka vecnosti pristupu k pouzitemu materialu. Celkovo u mna Modelar zaziva renesanciu.

Novinky... no pre mna to bol casopis co vecsinou viedol, ale posledne cisla boli uz jem o panovi Zmeskalovi a bez urazky, uz ho citat nemusim ale vazne. 50% vsetkych clankou je o jeho modeloch. Asi to bude dalsi fulltimer :grin: . Cele to skoncilo asi pri tom ze som posledne cilo ani nezacal citat a mam ho doma uz asi tyzden. Niekde bude asi chyba... ked modelar cakajuci 2 mesiace na platok ani neprecita literu.

Ak mozem este podotknut, ono by mi az tak nevadilo ze citam stale dookola clanky od tych istych autorov, keby v nich bolo zakazdym nieco nove a svoj pisaci styl by vylepsovali. Ono ked mi ten clanok nic neda ostava to potom len na fotkach :wink:
Pavol Papp

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)