Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ABC 20/2020

Tištěné i elektronické.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

ABC 20/2020

Příspěvekod mustang51 » 10 kvě 2019, 23:31

po spitfire z minuleho roka avizuje abc do cisla 20/2020 "darek" stavebnicu plastikoveho modelu trojkolka velorex...v predaji od 29.9.2020.
Naposledy upravil mustang51 dne 27 zář 2020, 02:46, celkově upraveno 1
mustang51

• Odpovědět s citací

Re: ABC 11/2019

Příspěvekod sanyo » 13 kvě 2019, 18:27

Pravdu povediac skôr by som to čakal v "odbornejšie" zameraných periodikách. :-k

A ešte aj "v každom ABC"? :shock: Takýto prístup sa mi veľmi páči.
[-o< =D> =D> =D>

Obrázek
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 14 kvě 2019, 13:31

Mít model v každém čísle, byla by to náááádhera :lol:
Ale jak říkáme my milovníci plastu: Nemusí pršet, stačí jen když kape..... :P
.... a model bude v kždém čísle 11/2019 8-)
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 21 kvě 2019, 08:39

Ode dneška je ábíčko se Spitem v prodeji.
Přílohy
IMG_20190521_093433.jpg
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 21 kvě 2019, 08:41

Musím pogratulovat všem co mají v tomto počinu "prsty" dobrý tah. [-o<

Troufám si říci, že v tuto dobu je abc v Praze už jen velmi těžko sehnatelné....
V trafice v metru na Kulaťáku měli jen 5 čísel po mém odchodu zbylo jedno číslo v metru na Palačáku už žádné.... (mám 4 čísla Já +3děti)
ABC dětem pravidelně kupuji a tak vím, že staré číslo leží na krámech obvykle vždy do nového...

Doufám že se dost čísel dostalo až k dětem a že bude potěr nejen pro "takovéto domácí patlání" ale také pro kroužky....

Určitě by mohli zúčastnění uvažovat o nějakém dalším pokračovaní.... možná i postupně narůstající složitosti....
[-o< :hurray: =D>

https://www.abicko.cz/clanek/casopis-ab ... arkem.html
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 21 kvě 2019, 13:18

Trafiky v metru vypadají probraně, ale třeba v čakovickém Globusu ještě normálně mají, v trafice i na ploše.

Sanyo: Nerozumím, jak v odborněji zaměřených periodikách? Cílem je zasáhnout co nejvíc dětí, které by se k plastikařině normálně nedostaly, ne obdarovat modeláře.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod csaero19 » 21 kvě 2019, 21:34

Na str. 12-14 je úvodní seznamovací článek s celým odvětvím, zaměřený na firmu Eduard, která je v tom "pekelně dobrá". Autor (šéfredaktor ABC) píše, že "plastikové modely už dávno nejsou takové, jak si je pamatujeme z dětství" (kdo my? 13letí čtenáři Abc? asi těžko - nebo ty články píše pro své vrstevníky, rodiče, co časopis kupují dětem v naději, že jejich děti začnou číst?). A pak následují hlavní informace, o leptech a resinových dílech... Jestli jsou zrovna toto nejlepší informace hned na začátek, nevím.
csaero19

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 22 kvě 2019, 05:17

Dobrý počin. Od Eduarda je to hezký sponzorský dar. Časopisů je po trafikách dost.
No jsem zvědavej kdy se objevý nějaký spekulant a začne to prodávat za nehorázné sumy.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 22 kvě 2019, 05:18

No on ani ten návod na slepení modelu formou fotek a popisků mi nepřijde zrovna nejšťastnější. Nejsem si jistý, že dítě podle něj úspěšně slepí svůj první model. Navíc vůbec zatím neřeší barvení.
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 22 kvě 2019, 07:41

Typicky česká vlastnost, první reakcí je vždycky vyjmenovat co je všechno špatně a lepší by snad bylo, kdyby nebylo nic. Tak bych k tomu rád poznamenal pár věcí. S touhle myšlenkou prezentace v časopise asi první přišel Zdeněk Fabík na školení rozhodčích při nezávazném tlachání. Chytl se toho Petr Filip, protože tušil možný kontakt na ABC a pan Šulc to velkoryse podpořil. Momentálně je v projektu zapojeno mnohem víc lidí, to bude přesněji vědět Petr. Rozsah článku v časopise je striktně daný redakcí a bohužel cílený na dnešní mládež, tj. rozsáhlejší záležitost by nikdo nečetl a musí to být hlavně obrázkové a "akční". Podrobnější texty by ale měly být na webových stránkách časopisu. Seriál má mít 12 pokračování, tj. půl roku vydávání. Měla by se objevit i bojová technika, loď, časem třeba i jednoduchá dioráma... Celé to snažení asi nemá ambice nahradit dílo pana Šorela, který provázel stavbou Spitfiru od KP a postupně radil různá vylepšení. V té době totiž zkusil lepit prakticky každý. Dnes je spíš snahou vůbec dětem ukázat, že nějaké plastikové modelářství existuje, že se staví různé modely a případně nadhodit, že existují kroužky, kde se zájemce může dále rozvíjet. Prostě abychom časem nevymřeli, jako některé další modelářské odbornosti.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 22 kvě 2019, 08:26

Vždy jsem kritický... a vždy jsem v opozici proti vedení SMČR..
Ale jak jsem uvedl výše chválím počin a to v celém rozsahu..
- mám tři děti (jedno vlastní) a všechny tři staví modely... a všechny tři se to musely nějak naučit a přitom neztratit zájem... mimo jiné mám i pedagogickou praxi a tím i rozšířené pedagogické vzdělání (ne nějaký švindlkurz pro vedoucí kroužku) . Pozornost a trpělivost (a to mě potvrdí každý vedoucí nebo rodič) u dětí z cílové skupiny cca +/- 10 let je kolem 15-20 minut. Z tohoto pohledu je výběr modelu a rozsah názorného návodu (rozložený dvoulist) naprosto v pořádku a pro děti max přístupný .... cíl tedy postavit letadlo se podle toho dá skutečně zvládnout za pár minut a radost z postaveného letadla bude odrazový můstek pro další práci - barvení ... jak bylo uvedeno i záhlaví článku budou další pokračovaní (určitě i plán redakce rozdělit článek do seriálu aby se prodala i další čísla je na jasná a pochopitelná.... podobně mají v ABC i seriály vystřihovánek např projekt historického osidlování města).

Právě že negativní a z mého pohledu až trapně naivní komentář přišel od pana Šlajera je mě jasné, že velkouzenáři ve firmě s 50ti letou tradicí hryžou nehty (náklad ABC jak jsem někde zaznamenal přes 40 tisíc ...) a když už nelze mlčet alespoň okopávat (tradičně) kotníky.

PS. Každý jsme v mládí svůj první model jen slepili čím bylo po ruce.... a kdo říká, že ne dělá to ještě dnes :grin:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 22 kvě 2019, 08:38

Podle mne určitě počin dobrý. Jen jaksi nemohu najít na web stránkách ABC ten zmiňovaný nultý díl seriálu (co byl v minulém čísle) a ani ono barvení které je v záhlaví "návodu" uvedeno jako rozšiřující část návodu (v papírovém obalu s nákresem totiž není schéma spodních ploch).
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 22 kvě 2019, 10:17, celkově upraveno 1
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 22 kvě 2019, 09:34

zbynek.skopan píše:... mimo jiné mám i pedagogickou praxi a tím i rozšířené pedagogické vzdělání

zbynek.skopan píše:.Právě že negativní a z mého pohledu až trapně naivní komentář přišel od pana Šlajera je mě jasné, že velkouzenáři ve firmě s 50ti letou tradicí hryžou nehty

Můžeš mi, při tvém rozšířeném pedagogickém vzdělání, nějak vysvětlit to souvětí? Aspoň tu první větu resp. ty slova před první čárkou, protože větou to asi moc nazvat nelze.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 22 kvě 2019, 09:47

Pane Škopáne, tím že se mě a moji kritiku stavebního návodu snažíte spojit s KP/AZ jste tak naprosto mimo, že už ani víc mimo být nemůžete. Napsal jsem pouze svůj názor a třeba je špatný, třeba ne. Vlastně jsem ho napsal taky v reakci na to, že autor toho návodu nejen mě na Facebooku vynadal za to, že jsem si dovolil koupit dvě čísla tohoto ábíčka a tím přispět k jeho údajnému vyprodání. :grin:
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 22 kvě 2019, 09:51

Tak on je mimo celkem standardně, ale díky tvému komentáři jsem to alespoň pochopil. Takže to jen, s jeho rozšířeným vzděláním, napsal jako matla.
Aleš R.

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)