Pre tých, ktorí sa tešili na záverečný diel Jirkovej trilógie o bojoch v Afganistáne mám smutnú správu.... Jirka F. Šiška 10.2.2020 náhle zomrel. Tretia publikácia mala byť venovaná pozemným bojom a preto bónusom knižky mala byť rozkladacia trojstránka s ruským BMPéčkom...ale to všetko už ostane navždy pochované v Jirkovom počítači.
Peťo, bevko je nádherné, je to moc pěkná mašina jako súčko. Ještě by to chtělo T-72 z té doby, byla by to nádhera. Musím opět jenom chválit a Těším se na tvé další práce . Hodně úspěchů při výběru dalších typů
Nějak jsem v březnu tohle vlákno přehlédl a tak mi zpráva o Jirkově smrti unikla. Už třetí týden pátrám po našich společných známých, jestli někdo neví co se s ním stalo. Tak proto mi neodpověděl na mail, ve kterém jsem mu posílal náhledy kamufláží, které jsem kreslil podle jeho podkladů. Je ho škoda, byl to fajn kamarád, který pomohl a poradil, kdykoliv jsem se na něj obrátil. Budu na něj vzpomínat a chránit si všechny podklady, které mi kdy posháněl.
To BMP s jeho portrétem si dovolím stáhnout a uložit na památku
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Vďaka za koment...T-72 už (asi)nebude...kreslím prevažne lietadlá, ale Jirka ma ukecal na techniku, tak som to nejako dal ...ako som vedel. Jirko, áno, človeka až zamrazí, keď kamarát už tri týždne neodpovedá na maily a nedvíha telefón (hlavne, keď si s ním v kontakte skoro každý deň)...ďaľší týždeň som hľadal po nete, až som sa dopátral k textu v angličtine, že Jiří F. Šiška náhle zomrel ...nechcelo sa mi veriť, hľadal som naslepo kontakt na Jeho manželku a potom prišla od pani Naděždy šokujúca odpoveď, že je to pravda... Kresba BMPéčka predstavuje stroj, ktorý na korbe odvážal posledného padlého sovietskeho vojaka z Afgánu ...ešte aj teraz ma z toho mrazí. No najviac je mi ľúto faktu, že trilógia ostane nedokončená ...Jirka cítil, že je to Jeho labutia pieseň, už sa nechystal na nič veľké, možno na nejaké články a iné drobnosti ...