Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelář nebo Novinky

Tištěné i elektronické.
Odeslat odpověď

Který časopis je lepší

Modelář
141
42%
Modelář
141
42%
Novinky
28
8%
Novinky
28
8%

Celkem hlasů : 338

• Odpovědět s citací

Re: Modelář nebo Novinky

Příspěvekod Jezevčík » 02 dub 2008, 21:17

To Rosťa: asi na to dojde, ale až s novým šéfredaktorem.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 02 dub 2008, 21:20

vidíš to..

když sem ještě bydlel ve frýdku tak dvě RC prodejny krachly a jedinná plastikářská přežila

úbytek v obchodě bych svedl spíš na eshopy

To Rosťa: asi na to dojde, ale až s novým šéfredaktorem.

kušuj! zase chceš vzbudit brutální šuškandu? :grin: :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 02 dub 2008, 22:08

Myslím,že každé odvětví modelařiny má svůj časák.Je to klasická specializace.Modely,RC Modely, vláčkaři taky něco maj.Dělat smíšenej časák je blbina.Nic tam nebude na 100% a nasraný budou všichni. :( .Schválně to zejtra v trafice vomrknu :shock: :arrow:
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marty.modelar » 03 dub 2008, 00:22

Můj děda má jedno moudré přísloví: Lepší vědět všechno vo hovně, než ho**o vo všem.

Modelář se stal Modelářem dlouhým vývojem. Časáků na ostatní specialní odvětví je taky dost, tak co...

Peace
Keep on rockin´ in the free world!
marty.modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 03 dub 2008, 01:16

kovoobr102: môj otec má na názov Modelára podobný názor.
Modelára totiž kupoval pravidelne už od jeho vzniku a prestal keď zistil, že už tam pre neho "nič nie je" a je to len o plaste.
Keď som minulý rok začal Modelára kupovať ja, (kvôli plast.modelom) otec si zo záujmom Modelára vzal, ale zase ho sklamane odložil.
Jeho komentár znel: "Prečo tomu aspoň nedajú meno PLASTIKOVÝ Modelár?"
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 03 dub 2008, 08:53

To je jako ptát se, proč se Puma jmenuje Puma, ačkoli s těma šelmama moc společnýho nemá. A co Právo? Co má společnýho s právníkama? Prostě obchodní známka.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 03 dub 2008, 09:23

Pamatuju doby, kdy v Modeláři o "kitařině" nebyla ani čárka (přitom byla jednou s modelářských odborností Svazarmu), pamatuju taky přezíravé pohledy některých tehdejších "funkčních" modelářů a jejich názory, že "kitařům" musí stačit jedna stránka (někdy taky jen půl) v L+K a do modelářskýho časopisu vlastně nepatří protože to ani nejsou modeláři v pravém smyslu slova, ale jen lepiči stavebnic či spíše hraček.
Ta doba je naštěstí pryč a funkční modeláři svůj boj o Modeláře prohráli vlastním nezájmem a neochotou jej spoluvytvářet. V současnosti mají jiný časopis a současnému Modeláři jméno zůstalo. A proč taky ne? Přiznejme si, že název Plastikový modelář není úplně nejvhodnější protože vzbuzuje i jiné asociace (z jakého že plastu ten modelář je? :lol:) Také si myslím, že v dnešní době nemá "široce multimodelářský" časopis šanci.
Já si kupuji jak Novinky tak Modeláře jsem v zásadě spokojen. Vždy se dozvím něco nového, prohlédnu si jak to dělají ti druzí, povětšinou lepší modeláři než já a díky tomu chytnu inspiraci. Připomnělo mi to dobu, kdy jsem se jako modelářský elév vracel ze schůzek "Kit klubu" nabuzený a inspirovaný modely zkušenějších kolegů s obrovskou chutí zasednout za modelářský verpánek. To se mi stává i teď (i když už ne tak intenzívně) také díky oběma časopisům a tomuto fóru.
P.S. Zatím co jsem se tady dlouze vykecával, Jezevčík to napsal krátce a jasně :lol:
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 03 dub 2008, 17:37

A co Právo? Co má společnýho s právníkama? Prostě obchodní známka.

:grin:
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 04 dub 2008, 06:58

No, já si modelář kupuju od doby, kdy se do něj přesunulo Malé letectví z L+k. Tenkrát tam byly jak kity, tak funkční RC a než byl Modelář jen kitařský, tak to nějakou dobu trvalo. A pamatuju si, že tam byla každou chvíli výzva (ať už od Jezevčíka nebo p. Salajky nebo obou) pro všechny modeláře, ať fotí a píšou. Že se téhle možnosti čapli kitaři, je jejich plus =D> a mínus funkčních :bad: , že jenom remcali, co tam neni a nic nenapsali. On kecat umí každý, ale napsat, nafotit a dobře a rychle postavit je kumšt. Taky se mi zadařilo, že mi v Modeláři vyšli články (sice jen dva, ale doma na vesnici jsem slavnej :grin: ), ikdyž modely nebyly nic extra. Takže vím, o čem mluvím. A o kecání vím taky svoje, už víckrát sem Jezevčíkovi něco nasliboval, jak zrychlím práce na tom, o co měl zájem a většinou sem na to zapomněl, nebo lépe vybod 8) 8) . Takže funkční modeláři ať si čtou RC a podobné jejich časáky a do Modeláře nekecaj :lol: Když měli, tak nekecali :lol: .
No a Novinky byly podle mě hodně nemastné, neslané a moc mpm-ácké, ale aspoň bylo co číst. Ale poslední číslo je hodně dobře našlápnuté, s tímhle už Modeláři hodně šlapou na paty. Jestli to udrží, tak paráda =D> . Tak sem se vykecal, těm, co to dočetli děkuji :) , zbytek je mi ukradenej :tongue: a můžu jít pracovat :lol: .
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 04 dub 2008, 13:06

A pamatuju si, že tam byla každou chvíli výzva (ať už od Jezevčíka nebo p. Salajky nebo obou) pro všechny modeláře, ať fotí a píšou. Že se téhle možnosti čapli kitaři, je jejich plus =D> a mínus funkčních :bad: , že jenom remcali, co tam neni a nic nenapsali. On kecat umí každý, ale napsat, nafotit a dobře a rychle postavit je kumšt.

zlatá slova pane ujík [-o<
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 04 dub 2008, 17:47

Jestli v modelari maji byt clanky i o RCckach nebo jen kitty...trochu mi to pripomina casopisy zamerene na pocitacove hry, taky se v levelu, score a pod resilo, jestli tam pridat vic clanku o konzolich a konzolovych hrach...nakonec PCkarske casopisy zustaly u pc her a konzolove casopisy u konzolovych...pze si to vyzadal ctenar a trh. Nekolik casopisu(z hlavy nereknu zadny) zkouselo psat clanky 50/50 o PC hrach i o konzolovych. Ani jeden se neuchytil a nakonec zaniknul.

A pokud by se modelar mel prejmenovat na neco jako plastikovy modelar nebo podobne, tak potom muzem zacit i resit nazev naseho oblibeneho modelfora. V popisu je taky "modelarske forum". A pritom se tu mluvi jen o kitech, vyjimecne se objevi nejaka funkcni modelarina.
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 04 dub 2008, 19:35

plastik forum of the universe :grin:
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 06 dub 2008, 10:49

Já se teda naučil všem fíglům na modelforu ale začínal jsem na Novinkách, postupně jsem ale přešel jen na Modeláře :arrow:
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 06 dub 2008, 12:20

já sem taky začínal na novinkách,kupoval jsem je d samýho začátku tak někdy od roku 2000/2001 ? modeláře sem začal kupovat až tak v roce 2003/4 kdy se začal konkrétněji věnovat plastikařině

žel novinky už nekupuji tak dva roky :(
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 19 črc 2008, 21:03

Já kupuju oboje jsem jak jsem psal spokojenej i když s menšíma výhradama , a jednou s tím a jednou s tím , ale kdyby byl ještě nějakej v češtině tak bych klidně kupoval i ten , čím víc informací v tištěné formě tím lépe... :D :P :D
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)