Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Letecké příběhy jak je psal život (Ladislav Vejvoda)

Tištěné i elektronické.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Letecké příběhy jak je psal život (Ladislav Vejvoda)

Příspěvekod Pavel Klouček » 05 kvě 2013, 19:29

Čtu poměrně dost a málokdy o tom píšu, ale tady mi to už nedalo. Na první pohled knížka ničím moc nevybočující ze standardu, krátké příhody z našeho poválečného letectva poskládané tak trochu bez ladu a skladu, něco zajímavých historek, řada nesmyslů a pilotní latiny. Co ale naprosto vyčnívá je spotřeba vykřičníků v této knize. Něco takového jsem ještě neviděl a nečetl. Když jsem potkal na stránce celkem sedmnáct vět zakončených vykřičníkem, z toho sedm v řadě, domníval jsem se že horší už to být nemůže a hned o tři strany dál se autor trumfnul a dal desetikusovou sérii bez přerušení .... Přitom ty vykřičníky z 99% postrádají význam a smysl, myslím že kdyby mu někdo ukradl tlačítko z klávesnice, dopustil by se záslužného činu! Člověk by řekl, že je to blbost k ignorování, mě to ale při čtení dost ruší a irituje.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Re: Letecké příběhy jak je psal život (Ladislav Vejvoda)

Příspěvekod Pavel Soukup » 05 kvě 2013, 20:09

Měl jsem podobné pocity - je to opravdu hodně nepříjemné.

Něco podobného bylo tuším v prvním vydání Říkali mu Korea, i když v trochu menší míře.
Dokončeno 2013: Mi-24 Hind (Italeri, 1/72), Avia B-35.2 (RS Models, 1/72), A319 (Revell, 1/144), L-60 Brigadýr (AZ Model, 1/72), Aero C-104 (MGD Models, 1/72)
Rozestavěno:Il-18 (AZ Model, 1/144), Junkers Ju 52 (Eduard, 1/144), Miles Magister (RS Models, 1/72), Zlin Z 281 (AZ Model, 1/72), Il-28 (Bílek, 1/72)
Pavel Soukup

• Odpovědět s citací

Re: Letecké příběhy jak je psal život (Ladislav Vejvoda)

Příspěvekod Petr Martinek » 16 kvě 2013, 20:01

Zdejší literární kritik (nemyšleno nijak hanlivě) Fredy v podstatě to samé napsal tady: viewtopic.php?f=14&t=51466

Jinak tato slova potvrzuji také. Jo a podívejte se taky na náklad knížky, co mám v knihovně ze Světa křídel tak tahle má suverénně nejnižší náklad. Kdepak jsou časy Etud vonících luftem s 20.000 výtisky, které se do vyjití druhého doplněného vydání skoro nedaly sehnat...
Petr Martinek

Odeslat odpověď

Zpět na Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines)