Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Hummer Summer!
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hummer Summer!

Odeslat odpověď
Příspěvků: 935 • Stránka 47 z 63 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 63
  • Odpovědět s citací

Re: Hummer Summer!

Příspěvekod Jan Pavlik » 18 čer 2009, 10:09

Nejsem odborník na US výstroj...co jsem koukal do katalogu dělá se jak zelená, tak maskovaná i pouštní, takže podle fotek si tam můžeš navěsit co chceš, podle toho jakou výstroj ty vojáci zrovna mají. Mají několik typů uniforem a maskáčů...používá se vše. Tak si přece nebudu přidělávat práci maskováním batohů. Hummery dělám od nasazení v Jugoslavii přes první válku v Iráku, druhou válku, současnost, Afghanistán, Evropu...prostě co se mi líbí.
Co se týče obtisků...snažim se model podle fotky udělat exterier, ověsit, vyzbrojit, nakamuflovat atd. Pokud tam jsou velké čísla viz.třeba můj OPFOR, nebo jenom V, tak to použiju ze stavebnice nebo někde seskládám...co se týče těch malých čísílek v pískovém obdélníku u světel....tak ty tam prdnu co mám, jelikož je nikdo nepřečte....nepřečtu je kolikrát ani na fotce natož na malém obtisku. 8-)

Koukni na fotky...bágly zde třeba zelené nebo mix...vždyt je to jedno.
Přílohy
100_0668_001.JPG
aaf_sized.JPG
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 18 čer 2009, 11:21

a co ty sety a kulomet Extratech? Chtěl jsem ho koupit u MPM ale nenašel jsem ho v nabídce. Je z leptů nebo je to rezin? Leptanej musí být děsná piplačka. Navíc nechápu, kde bereš prachy. I když při tvojí spotřebě jsi vlastně velkoodběratel. Mohl bys mít i živnosťák :-D
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 18 čer 2009, 12:00

Kulomet M2 je rezin, leptaný M2 mám také od Eduardů, ale to je moc práce a výsledek stejnej. Mám jich nakoupeno dost do zásoby přece :-D
Kde beru prachy...dost hloupá otázka. Rozhodně nekradu, jen okrádám svoji rodinu. :roll:
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 18 čer 2009, 16:46

a přes koho je nakupuješ? Divný že u MPM je nemaj. Hele já si jednou počítal kolik bych vrazil do modelařiny měsíčně kdybych produkoval to co ty a chci se tě zeptat, kupuješ zbytku rodiny alespoň jídlo? :) Samozřejmě ty musíš aspoň chleba bo jinak bys toho moc neslepil... Ten kulomet bych hrozně chtěl ale možná to vyřeším koupí Hummerů od Dragonů a tam je slušné výzbroj dost. Taky jsem koupil nějaký lept od Extratechu s moderní výzbrojí pro pěšáky. Nechci se s nákupama moc rozjíždět, primárně jsem letadýlkář.
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 18 čer 2009, 17:02

a ještě jeden dotaz. Máš na Hummerech hezky ztvárněný uchycení antény. Z čeho jsi ho dělal a jak? Já tam mám jen ty Revellácký pahýly a chci je trochu upravit.
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 18 čer 2009, 19:22

Uchycení antény si dělám z drátku, není to přesně ono, ale na 1/72 to stačí. Slabý drátek strčíš do injekční jehly malého průměru ohneš a točíš a točíš, čímž ti vznikne pružina...tu ucvakneš a přilepíš na místo. Do toho pak jen vlepíš anténu.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 14 črc 2009, 15:25

Tak co s nima dál? Čím je vyšperkovat a co jim ještě chybí? Nejsou ty antény blbě pokřivené?
Přílohy
IMG_2719.JPG
IMG_2718.JPG
IMG_2717.JPG
IMG_2712.JPG
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 14 črc 2009, 16:52

Petře Petře...na první voko z těch tmavejch fotek je to celkem dobrý.
Jen mě teda zarazilo slepení střechy u sanitky...propadlina a vyblitý lepidlo...tohle se bude blbě schovávat, jedině snad maskovací síť přes střechu. Antény si myslím, je ten poslední problém v této chvíli...jejich vytažení z plastu by neměl být problém, tak aby byly alespoň trochu stejnoměrné.
Jinak teda jsem rád, že jsi sem dal fotky, kdybys to dával během stavby, tak tě na to upozornim dřív a dalo by se to vošéfovat.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 14 črc 2009, 19:37

ty bláho já si tý propadliny nevšimnul. A to ulepení lepidlem je na moje oči taky děsně maličký :)) Holt pro příště, stejně to jde do vitrínky a tam to vidět nebude. Já budu lepit do vitrínky asi ještě hodně dlouho... Teď ale přemýšlím, jestli to zaprášit pistolí, nasadit kola, osadit něco bágly a dát na podstavec či co, nebo jestli s tím mám ještě něco dělat.
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 14 črc 2009, 19:54

Podle těch fotek nepoznám skoro nic...fotíš stejně jako já :lol:
Pokud to máš už owashovaný a nechceš se s tím víc dělat, zapraš to pistolí, dolep bagáž a šup na další... :)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 15 črc 2009, 06:50

Petře pěkný =D> Fotky sice tmavý, ale pro info stačí. Stačil by stativ a fotky decentně přepálit pomocí korekce expozice. Ale kdo by se tahal se stativem kvuli čtyřem fotkám. V takových případech lenosti (9 z 10) zapínám radši blesk než abych tahal stativ :-D

Ty pole sou stříkaný nebo si to nakonec udělal štětkou? Vypadaj líp jak moje štětkový pokusy. Ostatní už řek Honza. Tu vtaženinu na střeše sem měl taky. Koukám, že to asi bude záležitost všech sanit :( Jaký budou kola?
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 15 črc 2009, 14:27

kola jsem nafasoval od kolegy. Nevím co to je ale jsou moc pěkný. Akorát u pouštních na to dlabu a dám tam asi ze stavebnice, bo celé je to zpatlané. Ty pouštní jsem lepil asi rok zpátky a chtěl jsem je vyhodit. Povrch u nich fakt není nic moc ale teď mi přišlo líto je vyhodit, tak jsem je nějak doplácal. Rezinových kol by ale na ně byla škoda. Akorát ten guntruck dostane rezinovej kulomet (díky Honzo :) ) Povrch jsem nakonec stříkal. Zakoupil jsem do svého triplexe trysku 0,25 a pak už stačilo maskovat jen a pouze tack-item, zesvětlit a washovat. Barvení by mi celkem šlo ale jak poukázal Honza, čistota stavby mi fakt nejde :(
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adam Šolc » 21 črc 2009, 11:50

Ahoj kluci tak se k vám přidávám se svim IDF HMMWV je to Revell a nějaký díly jsou z konverze od CMK jinka většina dílů je samodomo. Fotky nic moc, ale vono to semnou asi lepší nebude.
Přílohy
IMG_8820.jpg
IMG_8821.jpg
IMG_8822.jpg
IMG_8825.jpg
23let
Rozestavěno:
Nashorn
Hotovo:
Litva1941
StuG40
Rudý Sdkfz.251/16
Valentine z Tobruku
Adam Šolc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 21 črc 2009, 12:15

Adame vítej v klubu... =D>
IDF Hummery neznám, ale vypadá to gut. Už jsem od tebe dlouho nic neviděl, tak jsem rád, že stavíš.
Taky bych mohl začít zase nějakého Hummera prznit, ale mám toho moc rozdělanýho.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adam Šolc » 21 črc 2009, 12:21

Jan Pavlík píše:Adame vítej v klubu... =D>
IDF Hummery neznám, ale vypadá to gut. Už jsem od tebe dlouho nic neviděl, tak jsem rád, že stavíš.
Taky bych mohl začít zase nějakého Hummera prznit, ale mám toho moc rozdělanýho.

Díky Honzo no já se v nich taky moc nevyznám, ale chtěl sem mit doma něco jinýho než jen samou ww2 techniku tak jsem se do něj před tejdnem pustil sice mi tam dost věcí chybí, ale co aspoň že bude na první pohled znát o co jde.
23let
Rozestavěno:
Nashorn
Hotovo:
Litva1941
StuG40
Rudý Sdkfz.251/16
Valentine z Tobruku
Adam Šolc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 935 • Stránka 47 z 63 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 63