Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Hummer Summer!
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hummer Summer!

Odeslat odpověď
Příspěvků: 935 • Stránka 44 z 63 • 1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 63
  • Odpovědět s citací

Re: Hummer Summer!

Příspěvekod Baryk » 29 bře 2009, 22:17

Naštěstí se dá najít spousta fotek na civilní Hummříky. Takový E-Bay motors je dobrá studnice fotek. A co sem koukal, tak civilák měl navíc jen ochranej trubkovej rám zespoda na rámu (ale to maj nejspíš i nový armádní) a možná pár nepodstatnejch detailů. Jen v interieru je pár plastů navíc :-D Ale fotek interieru Srba sem moc nenašel, takže budu mušet vycházet z civila a ještě někam narvat vysílačku.
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 30 bře 2009, 08:52

Ještě se chci zeptat. Štětcem moc nevládnu tak se mu vyhýbám. Někdo tu psal, že podle revellovskýho návodu zhotoví masky a podle nich pak stříká. Jaký je přesně postup? Je to o hodně rychlejší než tack-it? Už mám návod namnoženej tak to chci zkusit.
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 30 bře 2009, 09:07

Štětcem je to jednodušší, ale když nevládneš tak přes šablony.

První kusy jsem tak dělal, kamuflážní plánek je zhruba v 1/72...takže základní nástřik zelenou, pak vyřezat kam.pole skalpelem z návodu a pomocí maskolu je přilepit na model, nebo je přenést na širokou pásku Tamiya, překlreslit a nalepit. Stává, se že občas nesedí pole z půdorysu při přechodu na bokorys??

Osobně v tvém případě bych zvolil Tack It a domaskoval zbytek mascolem nebo papírem.
Doufám, že pak nahodíš nějaké foto ...držim palce.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 30 bře 2009, 10:27

nevládnu ale je fakt že Gunze se zpomalovačem to dost jistí. Navíc se to dá doupravit tak, že nakonec model stříkneš Levelling thinnerem a barva se krásně sleje dohromady. Takže štětec je i tak rychlejší? A co patina? Myslel jsem zesvětlování barvy a tak. Nebo se to stejně zapráší pigmentem a jakékolil zesvětlování v takovém měřítku ztrácí smysl? Je fakt, že jedu jen vitrínku ale chci aby to trochu vypadalo.
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 30 bře 2009, 10:45

Taky je jedu jako kusovky do vitriny, nemám už čas se s každym modelem prdět měsíc, ale přesto to musí trochu vypadat. Koukni ke mě na web, pár Hummerů už tam mám.
Patinu dělám převážně pistolí a občas pigment CMK po klasickém zalakování a washi...model je dost malý na to, aby sis hrál s jednotlivými poli....když se koukneš na fotky skutečných strojů, tak jsou převážně celé zaprášené a nic neni vidět...takže v tomto měřítku asi méně je více, aby byly vidět také nějaké detaily atd. Držim palce a hod nějaké fotky at víme o čem je řeč.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 03 dub 2009, 06:51

Petře, zesvětlování pistolí neprovádim, ani jiný techniky. Jen trochu woš a pigmenty do gum, víc stejně neumim, jen bych moh někdy vyzkoušet ještě zaprášení pistolkou :-D A jak píš Honza je to fakt maličký.

Honzo, taky nemam čas prdět se s každým modelem měsíc... Já se s tim se*u půl roku :grin: :grin: :grin:

Volal tu někdo po fotkách????? Pár jich mam. Klasika narychlo mobilem = na ho....o

Humvee Ambulance-31.JPG
trochu sem si hrál s dekálama...

Humvee Ambulance-32.JPG
... ale ještě to budu muset poladit hypersolem a skalpelem (mam tam bubliny a ne a ne se jich zbavit), adhesol je k ho...u

Vladimír Bareš
Rozdělaný:

druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 03 dub 2009, 06:57

Paráda nostra... =D>
Žádný bubliny na dekálech nevidim. Já používám zelenej Gunze softer a je gut, zatim to přitáhlo všechny dekály. Hlavní je, že to okopírovalo ty panty, z toho jsem měl strach, jinak by se to muselo stříkat, což je moc práce... :o
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 03 dub 2009, 07:08

Honzo dík. Ty fotky sou tak mizerný, že těch pár zbejvajících bublin vidět neni. Ale sou na těch velkých křížích na spoji dvířek, ale to vyřešim opětovným přemáznutím hypersolem a až to změkne píchnu tam skalpel a jemně řitlačim štětečkem (od hypersolu). Panty byly v poho, měl sem obavy právě z toho spoje těch dvířek. Ještě mi zbejvaj ty malý žlutý cedulky, ty už sem nedělal, páč mi vystydla voda a bylo už pozdě :-D O koupi Gunze vodiček sem už taky uvažoval. A příští tejden bych se moh dostat k laku. Jejda, to zas bude 1, 2, 3, možná 4 modely do laku :evil: Škoda že tu neni takovej krásnej zelenej zvracející smajlík jako mam na QIPu, u mě by měl využití :grin:
Vladimír Bareš
Rozdělaný:

druhý čeká kriminál
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 07 dub 2009, 08:08

Jak děláte ty koverze? Čistě podle fotek nebo je používáte jen pro inspiraci? Když vidím Pavlíkovo sbírku, tak mi padá čelist. Já jich dám jen pár. I když je to klik-klak, tak to přeci jen nějaký čásek zabere a nechápu to tempo, jakým budujete. Když budu mít jó kliku, stihnu jich do konce léta pět (dva resty a tři nový). Teď musím sehnat nějakou bagáž a celty, ať to mám čím zdobit. Navíc Revell má tak chudou výbavu zbraní, že tam nemám co "pohodit". Skládanou celtu bych ještě vyrobil ale bágl těžko...
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 07 dub 2009, 09:02

To je dobrý, do konce léta pět kousků. Já budu rád, když do začátku léta dodělám sanitu :grin:
Osobně si mslim, že Hummři se nechj stavět kus za tejden, ale to aby člověk nedělal nic jinýho. Když vemu v úvahu, že občas neni čas, občas neni nálada, do toho nějaký novinky (ne nutně na trhu, stačí v kitníku) a sem tam odskok na odreagování od bojovky (k letadýlkum, autum, lodičkám......). A hned je z toho půl roku (někdy i dýl) :grin:

Ke konverzím se vyjadřovat nebudu, to de zatim mimo mě (čekaj mě 2). Ani bagáž od Honzy sem ještě nevyužil :oops: (asi lenost na hledání fotek či na přemejšlení). Je fakt, že v Revellech žádná výbava neni, jen gun na střechu a basta fidly. Nahoď fotky...
Vladimír Bareš
Rozdělaný:

druhý čeká kriminál
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 07 dub 2009, 12:56

zatím není co. Mám jen rozdělanýho trojbarevnýho. Interiér krabička, takže nic ke koukání. Bude to TOW 966 či co to je za číslo. Pořád jsem se rozhodoval jestli štětkovat nebo stříkat. Jenže Gunze C se moc štětkovat nedaj, takže budu muset stříkat. V návodu je bohužel Humřík podstatně větší než 1/72, takže vystřihovat masky nemůžu. Budu holt maskovat tack-item
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 07 dub 2009, 13:53

Pokud máš i druhou krabici Revellů, tak tam by měla bejt v návodu správná velikost, jen jedno schéma z obou krabic je v cca správnej velikosti. Pak je tu možnost pohrát si se skenerem. Ale Tack-it je stejnak na práci rychlejší. Nebo to můžeš fouknout od ruky :-D Jen netušim jaký přechody na Hummrech v reálu sou.
Vladimír Bareš
Rozdělaný:

druhý čeká kriminál
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 08 dub 2009, 07:46

sákryš tu zrovna nemám. Kdyby mi jí někdo naskenoval a poslal, budu to moct normálně vytisknout a použít? Byl bych moc zavázán. Už se blíží nástřik kamo a chtěl bych to zkusit právě přes papírovou šablonu.
PetrS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 08 dub 2009, 08:26

Jasně, použít to pude. dokonce neni třeba skenovat. Na webu Revellu je PDF návod (myslim, že zrovna na TOW+Sanita) a z toho se to dá vytáhnout a upravit velikost. Můžu se o to pokusit, ale dřív jak večer to nebude, páč si velikost hummříka z hlavy nepomatuju :-D
Vladimír Bareš
Rozdělaný:

druhý čeká kriminál
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrS » 08 dub 2009, 08:42

ale tow a sanitu zrovna dělám a v návodu mi přijde kamo o dost větší. Zkusil jsem to přiložit na model a vůbec to nesedí. Spíš teda ten set náklaďák/gun.
PetrS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 935 • Stránka 44 z 63 • 1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 63

Zpět na Hummer Summer!