Tak konečně se mi po delší době zase podařilo "uklidit jednoho kostlivce ze skříně". Trvalo to trvalo. A asi si někteří z vás řeknou, že jsem se moc nepředvedl. Žádný strach! Ještě není všem dnům konec! Jen ten čas... To je pěknej prevít. Furt se žene dopředu a ne a ne se aspoň na chvíli zastavit.
Souhlasím, že MiG-15 nej, je určitě od Edy. Ale mě nešlo ani tak o nostalgii. Šlo čistě o odpočinkovou stavbu z krabičky do kolekce modelů KP. Zcela původní stavebnici jsem jen mírně upravil novou kabinkou (ta původní se nedala použít), výzbrojí (vrtané tyčky) a upravenými písty hlavního podvozku (původní jsem jednoduše odlomil, navrtal a udělal z nich opravdové písty). A také nové obtisky z domácího archívu (ty staré jsou nepoužitelné). Stavbu jsem se snažil zaměřit na začištění dílů s minimem poškození povrchu, aby vše zůstalo maximálně původní. Ještě na mě čeká UTI. Na ten mám nějaké doplňky, takže se od této kachničky bude krapet lišit. Že je to zbytečná práce, když si můžu pořídit MiGa od Edy, se kterým se tolik nenadřu? Dost možná. Ale když redukuji kitník, musím si toho Edu ještě nechat projít hlavou...
A teď fofrem do PAKÁREN, kde mám resty u svojí Aerovky.
Popřemýšlím..., a až sem vložím další prostějovskou rouru, tak to případně i opravím. Protože zbylé roury plánuji přerýt a přenýtovat, takže ona se příležitost určitě najde.