Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Nostalgie z Kovozávodů, aneb, ono to jde
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MiG-15, korejská "černá 22"

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: MiG-15, korejská "černá 22"

Příspěvekod Michal Šourek » 28 črc 2008, 15:55

Měl jsem za to, pokusit se postavit KP tak aby se daly ve vitríně postavit blíž než do páté řady (viz poznámka p.Jekla v tématu Spitfire). V případě Miga si netroufám řadu odhadnout. Ale připomnělo mi to mojeho Miga z počátku osmdesátých let "postavenýho" za víkend u babičky a natřeného Humbrol č.11. V šachtách byla 27 (šedá jako šedá) a čumák byl takovej cihlovej, protože jiná červená zrovna nebyla.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 28 črc 2008, 22:50

někomu jsou holt dokonale postavené dokonalé stavebnice u prdele a dělá to tak, aby ho to bavilo. Není jediný důvod, proč se stydět a model schovávat někam do kouta.
Mně se líbí víc než jakákoliv třeba Bf-110 od od firem jako Eduardu, Hasegawa nebo Tamiya, včetně těch, co kdo kdy teprv postaví.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 29 črc 2008, 00:24

DISMEMBER Dissection píše:někomu jsou holt dokonale postavené dokonalé stavebnice u prdele a dělá to tak, aby ho to bavilo. Není jediný důvod, proč se stydět a model schovávat někam do kouta.
Mně se líbí víc než jakákoliv třeba Bf-110 od od firem jako Eduardu, Hasegawa nebo Tamiya, včetně těch, co kdo kdy teprv postaví.

Pak je ale celý tohle téma o hovně, protože tak jak píšete se dá postavit úplně vše, trochu bych ještě přitvrdil a navrhuji nějaké směry 1/50(40).Takovej Cr-42 z krabice by byl fakt výživnej. Měl jsem za to, že se jedná o pokus postavit KP pomocí současných metod do co nejlepší podoby. Pokud to tak není, tak jsem se měl na to vykašlat a stavět to co mám standardně na stole. Jo, to jsou ty Eduardy, Tamiye, Hasegawy včetně všech plechů resinů a podobnejch udělátek. Tmel a šmirgl se zrnitostí méně než 1000 jsou v těchto případech vyhozené peníze .
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 29 črc 2008, 01:01

Michal Šourek píše:
DISMEMBER Dissection píše:někomu jsou holt dokonale postavené dokonalé stavebnice u prdele a dělá to tak, aby ho to bavilo. Není jediný důvod, proč se stydět a model schovávat někam do kouta.

Pak je ale celý tohle téma o hovně, protože tak jak píšete se dá postavit úplně vše, trochu bych ještě přitvrdil a navrhuji nějaké směry 1/50(40).Takovej Cr-42 z krabice by byl fakt výživnej. Měl jsem za to, že se jedná o pokus postavit KP pomocí současných metod do co nejlepší podoby. Pokud to tak není, tak jsem se měl na to vykašlat a stavět to co mám standardně na stole. Jo, to jsou ty Eduardy, Tamiye, Hasegawy včetně všech plechů resinů a podobnejch udělátek. Tmel a šmirgl se zrnitostí méně než 1000 jsou v těchto případech vyhozené peníze .

nechapem, preco by to malo byt o Hovne. Toto forum nie je len o spickovo postavenych, vytunovanych a skvelo, az nerealne, napatinovanych modeloch. A prave v tom je jeho sila a caro. Najde si tu kazdy nieco.
Su tu modely, ktore stavaju 14-rocny chlapci a spolu s nimi su tu modely Majstrov CR a inych sutazi.
Tu nie je dovod zhadzovat niekoho stavbu len preto, ze si chce nieco postavit len tak, z krabicky a stetcom.
Ide tu predovsetkym o dobry pocit. Nie kazdy je totizto hned Majstrom.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 29 črc 2008, 05:13

Takto pekne urobena migina-15cka je vzdi k pokukaniu a mne sa tiez velmi paci s kopra je to pekny model gratulujem =D>
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 29 črc 2008, 06:28

Michal Šourek píše:Měl jsem za to, že se jedná o pokus postavit KP pomocí současných metod do co nejlepší podoby.

Není to jenom o tom, hlavní záměr Ujíka (autora skupinovky) byl dokázat, že KP i v době tamigaw atd. jde postavit a i ze stavebnic KP mohou být pěkné kity. Ovšem nejen to, takhle skupinovka je rovněž pojatá jako pocta firmě KP která ukončila činnost a na jejíchž modelech vyrůstal prakticky každý z nás - prostě nostalgie. A za třetí, nikdo nikomu nebrání aby tu stavebnici postavil nabušenou s hromadou doplňků dnešními postupy, ale nezapomeň že ne všichni tyto postupy ovládají, zkrátka každému podle jeho schopností, CHUTI a především radosti z modelaření.
Tím končím a víc se k této problematice nebudu vyjadřovat. :wink:
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hynal.kepak » 29 črc 2008, 17:18

Není to jenom o tom, hlavní záměr Ujíka (autora skupinovky) byl dokázat, že KP i v době tamigaw atd. jde postavit a i ze stavebnic KP mohou být pěkné kity. Ovšem nejen to, takhle skupinovka je rovněž pojatá jako pocta firmě KP která ukončila činnost a na jejíchž modelech vyrůstal prakticky každý z nás - prostě nostalgie. A za třetí, nikdo nikomu nebrání aby tu stavebnici postavil nabušenou s hromadou doplňků dnešními postupy, ale nezapomeň že ne všichni tyto postupy ovládají, zkrátka každému podle jeho schopností, CHUTI a především radosti z modelaření.
Tím končím a víc se k této problematice nebudu vyjadřovat. :wink:[/quote]

Moje řeč!
hynal.kepak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 29 črc 2008, 20:14

hynal.kepak píše:Není to jenom o tom, hlavní záměr Ujíka (autora skupinovky) byl dokázat, že KP i v době tamigaw atd. jde postavit a i ze stavebnic KP mohou být pěkné kity. Ovšem nejen to, takhle skupinovka je rovněž pojatá jako pocta firmě KP která ukončila činnost a na jejíchž modelech vyrůstal prakticky každý z nás - prostě nostalgie. A za třetí, nikdo nikomu nebrání aby tu stavebnici postavil nabušenou s hromadou doplňků dnešními postupy, ale nezapomeň že ne všichni tyto postupy ovládají, zkrátka každému podle jeho schopností, CHUTI a především radosti z modelaření.
Tím končím a víc se k této problematice nebudu vyjadřovat. :wink:

Tak to už vůbec nechápu o co jde. Nikdy nikdo neřekl, že nejdou postavit - otázkou zůstává, jak výsledek v dnešní době vypadá. Z nostalgie a poctě ke KP si stále myslím, že by to chtělo pokud možno co nejlepší kvalitu - Jirka Látal by měl určitě radost. Na druhou stranu chápu, že skupina lidí zabývající se těmito stavebnicemi je svým způsobem zvláštní.
Ad doplňky a sety - raději bych se jim vyhnul, ale bez nich by to byla parodie (Spitfire). Paradoxně Tamiyi bych stavěl jen z krabice s barvenejma pásama (cigaretovým papírkem holt nedisponuji)
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jak Jelínek » 29 črc 2008, 20:20

V čem jsme hodně zvláštní??
1/32 Sukhoi Su25K
1/32 Sukhoi Su-27UB
1/72 Sukhoi Su-50 (T-50) Zvezda 1/72
Jak Jelínek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hynal.kepak » 29 črc 2008, 20:22

Pardon, ale mam pripominku k te citaci. Ja psal jen tu posledni větu:
MOJE ŘEČ.
Ale myslim, že to kolega napsal dobře. Je to hold Kovozávodům Prostějov.
Ač je kvalita v porovnáním s Tamyí a jinými otřesná, tak si tu naši modelářskou
minutu ticha zaslouží. Protože většina z nás se k našemu koníčku dostala právě přes
KP a na nich jsme se za málo peněz naučili to, co dnes využíváme na dražších
Hasegawach, Eduardech,......
hynal.kepak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 29 črc 2008, 21:55

hynal.kepak píše:Pardon, ale mam pripominku k te citaci. Ja psal jen tu posledni větu:
MOJE ŘEČ.
Ale myslim, že to kolega napsal dobře. Je to hold Kovozávodům Prostějov.
Ač je kvalita v porovnáním s Tamyí a jinými otřesná, tak si tu naši modelářskou
minutu ticha zaslouží. Protože většina z nás se k našemu koníčku dostala právě přes
KP a na nich jsme se za málo peněz naučili to, co dnes využíváme na dražších
Hasegawach, Eduardech,......

Konečně někdo procitnul. V poslední větě je řečeno vše. A je tedy potřeba to předvést (to co jsme se naučili). Jak říkal Mireček v básníkách ...se učit, se učit, se učit.... A to, ať mi autor promine, na Migu postrádám. Piper je už trochu jiný kafe..
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hynal.kepak » 29 črc 2008, 23:09

Se musím kolegy(stavitele MiG-15)zastat. Je to stavěno bez uprav a jakychkoliv doplnku.
Dovedu si predstavit v jakém stavu ty vylisky byly. Já sám ho dělal před asi 10 roky a uz
tehdy byl nasavaci otvor nepoužitelny a o některych dalších částech nemluvě.
hynal.kepak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Soukup » 29 črc 2008, 23:23

Kubouši, a co ty nedotmelený spáry? Je fakt že takhle naštětcovat stříbrnou bych určitě nedovedl, ale když vidím ten model, tak prostě první co vidím jsou právě ty "nedodělky". A to je škoda.
Dokončeno 2013: Mi-24 Hind (Italeri, 1/72), Avia B-35.2 (RS Models, 1/72), A319 (Revell, 1/144), L-60 Brigadýr (AZ Model, 1/72), Aero C-104 (MGD Models, 1/72)
Rozestavěno:Il-18 (AZ Model, 1/144), Junkers Ju 52 (Eduard, 1/144), Miles Magister (RS Models, 1/72), Zlin Z 281 (AZ Model, 1/72), Il-28 (Bílek, 1/72)
Pavel Soukup

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 29 črc 2008, 23:32

hynal.kepak píše:Se musím kolegy(stavitele MiG-15)zastat. Je to stavěno bez uprav a jakychkoliv doplnku.
Dovedu si predstavit v jakém stavu ty vylisky byly. Já sám ho dělal před asi 10 roky a uz
tehdy byl nasavaci otvor nepoužitelny a o některych dalších částech nemluvě.

Nevím, nevím, ale soudě podle starého přebalu (krabičky) bych to viděl na nějaké pravěké výlisky. Co si budem namlouvat, stály už za vyliž v těch osmdesátých letech. Proto bych viděl jako důležité zvládnutí základních šorelových praktik. Tuhle práci by doplňky nezachránily. Co si budeme namlouvat, první, co Vás musí na modelu zaujmout je kabát a ten na tom není zrovna nejlépe, dále potom rámování kabiny, ale to už zabíhám do detailů. Možná je to způsobeno tím, že zbytečně tlačil na pilu a spěchal a jiné modely má lepší. Rozhodně si nepřečetl v plánku ve stati "dříve než začnete" bod 10, kde se píše: Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 29 črc 2008, 23:50

Nevím, ale jste (jsi, nevím jestli mám tykat) tady jediný, kdo dokolečka ve spoustě příspěvků jen kritizuje modely KP a ty, kdo je staví. Věčný kritik proti ostatním, co to dělají pro zábavu a ne pro dokonalý výsledek. Beru a podle postavených modelů vidím, že jste modelář o několik tříd lepší proti mně a o třídu proti dalším, ale proč to vůbec děláte ? Tak se na to vykašlete a ignorujte celé nostalogické téma i modely od KP. Pořád se jenom dokolečka šťouráte v něčem, co je přece pod vaší úroveň. Třeba na soutěžích vás přece nikdo s takto "amatérským" modelem otravovat nebude. Jen pár lidí dokáže dostat KP (a jsou i mnohem horší modely) do výsledku srovnatelného s tamigawou, ale nemusí se do toho snažit mermomocí donutit ostatní. Já nevím, jestli jsem to dobře pochopil i já, ale tohle téma mi připomíná stavitele starých Matchboxů a Airfixů na anglických fórech a tam to taky neberou tak vážně.

teď jsem si to po sobě přečetl a zní to jako strašná kritika, ale neberte to osobně a moc vážně, napsal jsem reakci na to, jak na mě působí, když vyjedu příspěvky uživatele a čtu je pod sebou.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Nostalgie z Kovozávodů, aneb, ono to jde