Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Nostalgie z Kovozávodů, aneb, ono to jde
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pravidla skupinovky

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pravidla skupinovky

Příspěvekod Martin Jursa » 13 zář 2008, 11:40

Jirka Látal píše:Ona ta skupinovka není toho, kdo ji založil či kdo tam má nejvíc příspěvků, ale těch modelářů a lepičů, kteří se jí účastní nebo ji aspoň podporují či se na modely v ní dívají...

Presne tak. Zbitocne nekecat, ale lepit. Ja som prihodil dalsi kusok.
:grin: :grin: :grin:
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 13 zář 2008, 14:55

Jirka Látal píše:Ještě bych doplnil, že při opravách forem se některé detaily změnily či doplnily, například poslední výlisky MiGu-19 již mají přístrojovou desku s naznačenými budíky, stejně tak MiG-21, Spitfire a třeba La-7 má komplet doplněný interiér a zapomněl jsem tam původně přidat MiG-21R, což napravuji :)

Jirko perfektní seznam - díky za něj. Možná mám neskromné přání. Nebylo by možné doplnit (pokud to samozřejmě víš) rok ve kterém stavebnice vyšly. Aspoň u "základní řady" po MI-4 ? :-D Bylo by to super [-o<
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 13 zář 2008, 15:19

Bohužel, to je momentálně nad moje síly. Musel bych se dostat ke kartám nástrojů, které jsou ale uloženy v archívu, a podle nich vyštudovat, kdy který model šel do výroby, resp. kdy byla forma předána a podle toho odvodit uvedení na trh. U pozdějších stavebnic se uváděl v návodu rok a většinou to sedělo, ale u některých to bohužel bylo pouze přání a pořadí bylo třeba prohozeno. Dá se to dohledat třeba i v L+K, kde byla většina modelů vždy jako novinka prezentována. Zkusím to příležitostně dohledat, ale asi to nebude komplet a pamětníci mne budou muset opravovat a bude mi to chvíli trvat. Teď mám práce na pos..ní, ani modelařit nestíhám
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 13 zář 2008, 22:16

rombach píše:Zatím z toho máš jen diskusní kroužek a skutek utek, A Vy dva běžte příkladem. kde je tady něco od KP od Vás? Čumím JTC. [-X
Promiň,zda jsem se tě nějak dotkl,ale nejsem Ujikuv obhájce a za druhe sice mi práce na polikarpovovi stagnuji,a duvody nebudu vypisovat do každého tematu...ale prostě pokud mám na modely čas a chuť tak se věnuji fockewulfovic dvojčátku..
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 14 zář 2008, 01:09

Týýý brďo....nebo spíš Výýý brďové?????????? :-k :-k :-k :-k :-k :-k

Nestačím se divit.....a to sem si myslel,že "KP-nostalgia" bude pohodička :wink: :grin: :grin: :grin:
Nu což...budu setaky muset zapojit..uvidíme,s čím...

to rombach: nechápu,jak jsi přišel k přesvědčení,že "What if..." je můj projekt????????Projdi si komplet celé "Československé letectvo 1940" (tzn.od 1. stránky) a zjistíš,že jsem přišel k hotovému....a že tam semtam načmárnu nějakou kamo (mimochodem samé Chocholouškoviny)...no co,něke se vyblbnout musím... :grin: :grin: :grin: :grin: HOWGH

Omlouvám se za kecy off-topic..... [-o<
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 15 zář 2008, 07:15

to Rombach: Asi to bude tou mojí nevyhraněnou osobností :grin: :grin: :grin: :grin: , ale já jsem si za svoje výtvory stoupnul v Brně i v Plzni :tongue: :tongue: :grin: :grin: . Měl jsi se stavit na kus řeči, mohl jsi pokecat skoro se všema lidma z ČS What-if SIGu :D . A když dorazíš za čtrnáct dní na Křivonosku, tak tam budu zřejmě stát taky :D .
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 15 zář 2008, 08:15

Nechci vám nabourávat vaše žabomyší války, ale volali jste po seznamu modelů, teď k tomu chcete roky a co třeba zapojt mozek a podívat se do vedlejšího tématu, kde vše už pár týdnů visí : viewtopic.php?f=137&t=25426
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 15 zář 2008, 08:50

Máš pravdu, hádáme se tady o blbostech :-& . Takže konec hádkám a jdeme modelařit :D
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 27 úno 2009, 08:02

Až dneska jsem si všiml noticky na Modelimexu:

MODELY KOPRO (05.11.2008)
Rádibychom Vás informovali, že jsme se rozhodli přestat prodávat modely KOPRO, dohodnout se s novým majitelem KOPRO na obchodních podmínkách bylo nad naše síly. Pár modelů je ještě na skladě, takže se dají u nás objednat, ale po vyprodání budou v našem katalogu figurovat jen jako informace o vyráběných modelech firmou KOPRO. Věříme, že i nadále budeme schopni nabídnout Vám pestrou škálu modelů českých výrobců a naše rozhodnutí se zastavením prodeje jedné značky se setká s pochopením.

:roll:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fíkus » 27 úno 2009, 13:23

VojtaH píše:Až dneska jsem si všiml noticky na Modelimexu:

MODELY KOPRO (05.11.2008)
Rádibychom Vás informovali, že jsme se rozhodli přestat prodávat modely KOPRO, dohodnout se s novým majitelem KOPRO na obchodních podmínkách bylo nad naše síly. Pár modelů je ještě na skladě, takže se dají u nás objednat, ale po vyprodání budou v našem katalogu figurovat jen jako informace o vyráběných modelech firmou KOPRO. Věříme, že i nadále budeme schopni nabídnout Vám pestrou škálu modelů českých výrobců a naše rozhodnutí se zastavením prodeje jedné značky se setká s pochopením.

:roll:

Známe lidi ne? kdoví jak to je...
A kde je Fifinka...?
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... okou%C5%A1
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=121&t=23403
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... t=Frydrych
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=24595
viewtopic.php?f=58&t=30564&start=0
Fíkus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 27 úno 2009, 23:28

Já myslím, že je bude prodávat třeba Artur, protože Kopro je vlastně spojený s OKitem a oboje Artur měl.
Nabídka v Norimberku vypadala hodně nadějně, nejvíc se těším na BN a MIG-21 "Drtič paneláků"
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jeňýk » 13 pro 2018, 21:42

Ujíku, nechceš zmírnit pravidla a povolit Směr, případně i přejmenovat na Nostalgie z Kovozávodů a Směru? Teď, když navíc vychází ty přebaly...
Jeňýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 13 pro 2018, 22:05

Vzhledem k tomu, že tahle skupinovka je bez pár měsíců již 10 let stará a pár roků mrtvá, tak je mi to vcelku jedno. :-D Ale KP modely, které přebaluje momentálně Směr, splňují všechny podmínky.
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jeňýk » 14 pro 2018, 13:17

Tak díky za legalizaci (:) . Třeba právě ty přebaly to tu znova nakopnou. Mám už čtyři a to jsem sotva začal, teda koupený zatím.
Jeňýk

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Nostalgie z Kovozávodů, aneb, ono to jde