Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby ‹ Letní švédska trojka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sopwith Triplan BLACK FLIGHT

Odeslat odpověď
Příspěvků: 303 • Stránka 6 z 21 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: Sopwith Triplan BLACK FLIGHT

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 26 kvě 2009, 11:59

Vypada to zajímavě. Jen bych použil jemnější smirkový papír. Ten spodek máš strašně poškrábaný....až se to nastříkne vše strašně vyleze
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 26 kvě 2009, 12:07

Porty uděláš jednoduše. Stříkneš křídla světlou barvou, pak vezmeš maskovačku (dají se koupit tloušťky 0,4mm, 0,7mm, 1mm a 1,5mm) zamaskuješ ty porty a přes to stříkneš tenkou vrstvu barvy kamufláže. Odmaskuješ, případně lehce přeleštíš přechod porta - kamufláž, aby tam nebyl okraj a je to. :-D Pokud budeš chtít stínovat, tak ještě před kamufláží stříkneš proužek kolem zamaskované porty tmavou barvou, ale taky nesmí být vrstva barvy. Všechno v tenkých vrstvách.
Anebo přesně opačný způsob, stříkneš barvu kamo, pak si nařežeš proužky pásky a vymaskuješ tak, aby ti zůstaly k přestříkání světlou jen porty. Je to ale složitější a náročnější na přesnost (rovnoběžnost port, stejná tloušťka a vzdálenost.)
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 26 kvě 2009, 15:05

Jo, Moni, dekuji, tak nejak sem to predstavoval a dekuji za tip, nevedel sem ze maskovaci pasku da koupit v tak tenkich prouzkach, snad tu pistoli zvladnu take, vis ze toho strasne bojm, stejne jako vseho co delam poprve :shock:
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 26 kvě 2009, 15:08

Vlastimil Lukáš píše:Vypada to zajímavě. Jen bych použil jemnější smirkový papír. Ten spodek máš strašně poškrábaný....až se to nastříkne vše strašně vyleze

Ale rikal sem ze ten povrch jeste neni upraveny, jasne ze te skrabanci vidim, mel sem komplikace s spodnim plechem, ale napravim to :-D dekuji :-D
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 27 kvě 2009, 11:07

Tak to teda dekuji, opravdu si mne moc potesil, vis kolik nervu mne to stalo :evil: no, asi muzes se predstavit...??
Já jenom myslel že když si s tím už dáváš tolik práce tak by byla škoda na tohle zapomenout zrovna tyhle typy /Pup i Triplane/ je měli zespoda docela výrazné.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 27 kvě 2009, 11:14

Pockej, pockej, tedka nerozumim, vyrazne se spodu, co? Co sem zas udelal spatne, ci neudelal? Promin, mam bustgulas, ten model mne uplne poblaznil a vazne to chci dotahnout
Naposledy upravil von Mertens dne 27 kvě 2009, 11:20, celkově upraveno 1
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 27 kvě 2009, 11:16

Jo, prosim te, s tim Pupem si nejak nepokrocil, co? strasne se tesim na novy fotki :-D
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 27 kvě 2009, 11:30

Myslel jsem tohle jak to je vidět na těch fotkách z muzea, zespodu jsou porty výrazně světlejší je to víc videt než na horních plochách. Jinak na Pupu dělám když je čas a toho teď nějak moc není stříkal jsen Surfacerem horní křídlo a křidélka.
Přílohy
tripecovfin.jpg
triplane_07.jpg
Great War Display Team Sopwith Pup replica N5199 Dunsfold 2006.jpg
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 27 kvě 2009, 11:35

Jo, jasne, vis ze to mam v hlave porad, krasny fotki, to sem jeste nevidel, dik, trochu mne plete hlavu ze na trupu te zebra naopak tmavsi, ale asi tak to je, a s tim casem, mas pravdu, moc toho neni, zvlast kdyz chtis vcechno hned ted :D (to teda mluvim o sobe :P )
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 27 kvě 2009, 12:53

Na křídlech byly přes plátno nalepeny a přišity další pruhy plátna na zpevnění takže v těch místech bylo plátno zesílené takže je světlejší na pohled zvlášť když byly horní plochy kamuflované a proto tmavé takže přes ně neprocházelo světlo a tím pádem vypadají světlejší. Na trupu je skrz plátno vidět konstrukce trupu a ta se obcas jeví jako světlejší i když ne vždy někdy natažené plátno přes konstrukci vypadá taky světlejší treba jako na té fotce toho letíciho Pupu tam je spodek trupu tmavší se svetlejšíni částmi ktere jsou na konstrukci. :twisted: :grin:
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 27 kvě 2009, 13:09

Do prknka, co je moc to je moc, dnes mam volno, prave studuji podklady, tech pruchu na zebrach vsiml sem hned, vidim ze sou sesileny, prave primyslim jestli nedam tam take nejaku pasku aneb skusim imitovat to barvou :-k
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 27 kvě 2009, 16:55

Já to nejdřív zkusil slabými páskami Evergreen které jsem lepil ale je to dost pracné, tak jsem to teď zkusil z maskovací pásky 0,7 mm, zbrousil jsem poslední třetinu křídel aby na zadní části křídla u odtokový hrany nebyly velké hrboly pak nalepím pásku, přestríkám surfacerem lehce přebrousím a přes to přijde Mr.Base White a na to potom barva.nafotil jsem Ti jak to vypadá v mým podání ale už to tady dělali i lepší borci musel by sis projet stavby. :twisted:
Přílohy
kridlo1.jpg
moránek
kridlo-v11.jpg
moránek po barvě
PIC05798.JPG
trup a spodní křídlo už v bílý základovce
PIC05799.JPG
křídlo po surfaceru 1
PIC05800.JPG
křídlo po surfaceru
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 27 kvě 2009, 17:36

Pane Boze, ja fakt nebo toho necham aneb jednou budu Jednicka jako treba Kalousek :twisted: Podle mne borec je kazdy, kdo nema jimeno Mertens :lol: Ale vazne, dekuji moc krat, nevim coby sem bez vas delal [-o< [-o< [-o< , ptal si mne jestli mne to bavi porad to predelavat, tak to teda rozchodne NE, ali delam to, coby pak neopakovat vlastny chiby! Prosim te, koukal sem na netu, ale zoufale nemuzu najit tu maskovaci pasku, 0,5,07, atd, v modelarskem obchode v C.B. to ta ke nemaji...poradis?
Naposledy upravil von Mertens dne 27 kvě 2009, 17:42, celkově upraveno 1
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 27 kvě 2009, 17:42

http://www.modelbox.cz/index.php?cPath=39_40
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 27 kvě 2009, 17:46

Jeeee, dekuji Ty, uz sem tam...podvedomi mne rika ze ta stavba protachne na dobu neurcitu...nechci coby to dopadlo jak ten Simens (jo, dulzim jeste fotky, ale to prechnany zaspineni a hlavne horni kridlo, se nikdy neodpustim!!!)
von Mertens

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 303 • Stránka 6 z 21 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21

Zpět na Letní švédska trojka