Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby ‹ Letní švédska trojka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

trojplošník s kvízem-Hoople

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: trojplošník s kvízem

Příspěvekod zdesko » 26 lis 2008, 13:11

StanoZH píše:
zdesko píše:
StanoZH píše:zdesko, okienko na krídle Dr.I si v Dual-kombe našiel?

..jako nějaký detail..? Nenašel jsem nic,co by bylo prokazatelný..ale potkal jsem to dvakrát při slídění po netu..nojo..ale kde..? #-o

Letní šv...tr... Fok. Dr.I Dual Combo, 4.stránka. Celkom zaujímavý detail. :-k

..jo,už jsem nakoukl.. :wink: To je právě jedna z těch stránek,na kterých jsem to viděl.. :D ..a někde jinde tam modelář zase vepsal datum dohotovení toho modelu.. :-D
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 27 lis 2008, 18:20

..tak jsem chtěl vzít psíka na procházku,ale nešlo to.... :grin: :grin: A tak jsem vzal ven alespoň Hoople a udělal několik "uměleckých" ( #-o )..fotek..:
Přílohy
Max-spici01.jpg
Trojak_kridla v kruhu08.jpg
Trojak_kridla v kruhu09.jpg
Trojak_kridla v kruhu10.jpg
Trojak_kridla v kruhu12.jpg
Trojak_kridla v kruhu13.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 27 lis 2008, 18:23

..ještě jednu..
Přílohy
Trojak_kridla v kruhu07.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 27 lis 2008, 20:01

No až tam bude i vnější (kruhový) potah, tak to budeš moci dávat jako hádanku - co je to?
Ale jinak moc pěkný. =D> =D>
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 pro 2008, 20:26

..takže zatím jen slovní progres..: Na rozdíl od viditelných drátů na fotce..já vyplétám už druhý den.. #-o Tý voe..! Tam je drátů..! :? Ale konečně se mi to éro začíná,čím dál,tím víc líbit.. :D A mamušce taky..! :D A to je to hlavni..! Kazeň a pořadek..! Tak to ma byť..! :grin:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 08 pro 2008, 00:32

..kompíček je zase doma..živej a zdravej a tak předkládám zase pár "dobových" fotek.. :wink: Křídla jsem vyplétal 4(!)..slovy..: čtyry (!) dny.. :P Jak je vidět přibyla i funkční směrovka..řízená volantíkem..a výškovku by měl odvážný aviatik řídit pákou po pravé straně sedadla. Na volantu je také umístěna plynová páka,nastavující volnoběh a na výškovkové páce je pak další plynová páčka,kterou aviatik musí zmáčknout v dlani..(no,vypadá to podobně,jako aretační páčka na ručních brzdách starých aut..). Tím přidá plnej knedlik a vzhůru k nebesům..! :-D Tvar samotného výškového kormidla je vidět na televizním ovladači..zítra by mělo být namontované,propojené s pákou a tím pádem i funkční. Pak by mělo následovat vyplétání koleček.. :-k Jo,a ještě schází přidělat 4 dlouhé podvozkové vzpěry a lyže. :wink: Jéé..! #-o Ještě jsem zapoměl na potažení kolečka kolem letadélka..! No,a pak už to bude hotový..! :D
Přílohy
Trojak_01.jpg
Trojak_08.JPG
Trojak_07.JPG
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 08 pro 2008, 00:40

..tyhle fotky stojí zaprd..ale kvůlivá té atmosféře záhadného letadélka..je sem dávám také k nahlédnutí..však na finiš pořídím nějakou ercpěknou momentku..! :grin:
Přílohy
Trojak_02.jpg
Trojak_03.jpg
Trojak_06.JPG
Trojak_09.JPG
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 08 pro 2008, 01:06

Riadny pokrok. =D> Čím si to vyplietal? To musel byť ozaj zážítok. [-o<
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 08 pro 2008, 02:26

..někde jsem kdysi-kdesi sehnal špulku chyrurgické nitě...nebo co to vlastně je..je to prostě absolutně hladká,tenoučká nitka.. :-k Vůbec nedokážu určit z čeho je vyrobená,ale dokáže jí přilepit i Herkules.. :wink: Docela jsem se jí dlouho bránil použít a když jsem stavěl nějaké to praletadlo,tak jsem používal klasické nitky..to kvůli té svojí "kroucené" konzistenci..prostě mi přišlo,že to jako napodobuje líp lanka. Jenže po pár letech parkování na poličce se tyto nitky obalí prachem,který z toho udělá hrůzu a děs..! Tak jsem se konečně odhodlal použít tuhle nitku a budu to tak 5 let pozorovat,co s tím bude prach dělat... :grin:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 08 pro 2008, 07:21

Ty jsi se dal k pavoukům? To musela být slušná práce.

Mimochodem - vlasec se taky netřepí a jde vypnout teplem. Ty na to jdeš výrazně pracněji. [-o< [-o<

Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 08 pro 2008, 11:32

..no,to víš,že jsem vlasec taky zkoušel..! Dokonce i několikrát..vždy po nabytí nových mouder.. :-D Ale NIKDY jsem ho nedokázal akceptovat.. Ono jde také o to,že všechny tyhle modýlky dělám,jako funkční..tzn,že když je to např.dvouplošník,tak je i výplet funkřní. To dále znamená,že křídla např nejsou k trupu vůbec lepená,ale drží je výplet. A to dále znamená,že i celá geometrie letadla je dělaná výpletama,tak jako u skutečného letadla. Takže i "trubičkové" napínáky jsou vlastně funkční. Když bych pak chtěl modýlek rozebrat na úklid do kredence do krabice,tak jen přestřihnu lanka a éro je rozebrané,jako skutečné.. :wink: Ovšem,když mu procházejí řídící lanka vnitřkem křídla..tak model nerozebírám.. :grin: Ovšem u tohodle éra už jsem na sebe prásknul,že jsem šíleně zjednodušoval...no,a tak je často použit systém "jedním tahem".. :grin: To znamená,že kolem patky vzpěry se udělá jen uzlík a tou samou nitkou šup k další příhradě... :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radim Švéda » 08 pro 2008, 21:06

Pěkná práce. Úžasný kousek =D> =D> =D> , bez toho potahu na kruhu to připomíná spíš plachetnici. Velká škoda , že to vlastně nelítalo. A mohli bychom vidět po dalším focení i foto modelu ze stejného úhlu jako foto předlohy a taky detail pracoviště pilota ? [-o<
Radim Švéda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 08 pro 2008, 21:58

..samozřejmě počítám s fotkou,která by co nejvěrněji odpovídala originálu.. [-o< Už jsem to nanečisto porovnával,a světe div se..! Ono to docela sedí..! :D Ovšem s detailní fotkou "pilotního prostoru" to nepůjde.. :( Jak vidíš,fotím buď mobilem,nebo Olympusem C-310. Oba fotografické aparáty jsou jen na "dálkové" focení.. Prostě tam ten detail nedostanu...Kromě toho se asi nějak pořád klepu,jak drahej pes,nebo co.. :-k Z deseti snímků mám ostrý jen jeden.. #-o Ale,je to taky o tom,že progresové fotky moc neřeším..finální fotky zkusím i s tou bídou,co mám k dispozici,vymazlit co nejlíp..
A k tomu lítání-nelítání originálu..: Samozřejmě nelze srovnávat..to je mi jasný..ale při fouknutí do vrtule..aby se točila..(no,kdo by si nefoukl,že..? :grin: )..ze vzdálenosti asi tak 20cm vykazuje modýlek poměrně slušný vztlak..(držím ho vždycky za tu nejhornější rozpěrnou šprušli..) také,když ho držíc,za tuto šprušli roztočím kolem sebe..(jako,že letí.. :grin: ) Je na něm znát snaha letět.. Ovšem házet ho do záclony jsem ještě nezkoušel.. :grin: Nicméně,kdyby to nebyl tak složitej "máslostroj",tak bych snad šel i do toho,abych ho zkusil postavit na elektriku,nebo alespoň sifonek.. :-k Před tím,než se vyhlásilo to klání o trojplošníky jsem si hrál s myšlenkou postavit tadytoho Blackburna z r.1909..a jak vidno,jeho elektroupoutánek opravdu lítá.. :-D
Přílohy
1909-Blackburn Monoplane_01b1.jpg
1909-Blackburn Monoplane_model02.jpg
1909-Blackburn Monoplane_model02.jpg (16.85 KiB) Zobrazeno 1362 krát
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 10 pro 2008, 23:29

Já už vím, kam se ztratil ten pavouk z raketoplánu :grin: :grin:
Zdesko, ty výplety jsou šííílenýýýý, ale celý to bude krásný :P
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 11 pro 2008, 09:49

Mám pro tebe další letadlo. Je z roku 1907 a asi se bude dobře stavět. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Poznáte někdo typ? :lol:
(Kdyžtak ho sem později dopíšu). :wink:
Přílohy
Jezismarja.jpg

Sheya

PředchozíDalší

Odeslat odpověď