Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby ‹ Letní švédska trojka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sopwith Triplan BLACK FLIGHT

Odeslat odpověď
Příspěvků: 303 • Stránka 8 z 21 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: Sopwith Triplan BLACK FLIGHT

Příspěvekod Sheya » 31 kvě 2009, 11:38

Ta vrtule s motorem vypadá výborně. =D> =D> =D>
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 31 kvě 2009, 12:27

Dekuji priteli moc krat, ja se fakt snazim...zrovna sem na te vspominal a chci te pozadat o odbornou pomoc, prochlizel sem stavby a narazil sem na tvoje, asi DHacko, (muzu se splest), ale jak si robil te napinaki a vytachoval te trubicki, vim ze o tom se hodne psala, Monika to vysvetlovala take, ale mne to stejne nejide, mas na to nejaky figl?
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 31 kvě 2009, 17:34

..než Ti Jarda odpoví,tak já bych se přimlouval za to,abys zkusil na napínáky zapomenout.. :wink: Tedy myslím ty trubičkové..a místo nich je zkusil pak naznačit husou barvou,nebo hustým lepidlem..nebo prostě tak nějak.. :-k Víš,když se podíváš na napínáky zkutečné,tak ta jejich tloušťka jen o malilinko převyšuje průměr napínaného drátu..a jakoukoli trubičkou,která je z "něčeho" vytažená docílíš VŽDY ( :!: ) toho,že budeš mít napínák minimálně dvakrát tak tlustej,než drát.. :-k A se zmenšujícím se měřítkem modelu to bude vypadat víc a víc,jako pěst na oko... :? Já osobně se v tomto přikláním k tomu,že méně..je v tomto případě opravdu více..!!

A teď k těm svíčkám u Clergetu..co dodat..? Viz foto.. :wink: Jsou z boku na návětrné straně válce (aby se lépe chladily) a jak vidíš jsou vidět nejen svíčky,ale i dráty k nim.. [-o< POZOR..! Někteří modeláři napojují na svíčky rotačních motorů izolované kabely..což je ovšem blbost..! [-X Ke svíčkám rotačních motorů vedly vždy neizolované a napnuté dráty..! Což je vidět i na té fotce.. :wink:
Přílohy
MVC-006Fa.JPG
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 31 kvě 2009, 18:06

Ono se mi to asi zdá,nebo to zkreslují ty fotky.. :-k Ale připadá mě,že ty zvedací ventilové tyčky jsou v dolní části nějak daleko od válců.. :?: Zkus porovnat ty měřítkový rozměry alespoň s těmito náčrtky.. :wink:

P.S...a nemysli si,že nevidím,že máš některé tyčky "zlomené"..! :grin: :grin: Jsem slepej,ale vidím..! :grin: :grin: (ovšem stát se to mě,tak bych to určitě neviděl.. :o )
Přílohy
Clerget_v1a.jpg
Clerget_v2a.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 31 kvě 2009, 21:22

zdesko píše:Ono se mi to asi zdá,nebo to zkreslují ty fotky.. :-k Ale připadá mě,že ty zvedací ventilové tyčky jsou v dolní části nějak daleko od válců.. :?: Zkus porovnat ty měřítkový rozměry alespoň s těmito náčrtky.. :wink:

P.S...a nemysli si,že nevidím,že máš některé tyčky "zlomené"..! :grin: :grin: Jsem slepej,ale vidím..! :grin: :grin: (ovšem stát se to mě,tak bych to určitě neviděl.. :o )

Zdeslkoooo :shock: nedas pokoj a nedas!!! Ale to je dobre, co se tyka trubicek, mas naprostu pravdu te proporce mne take nejak nezdali a predstav se kdyz sem delal Simensa pouzil sem dost hustou sedu Tamya a lepidlo skousel take...no uvidime, budu teda experimentovat :arrow:
Co se tyka motoru, ten obrazek co si prilozil teda ne znam, ale pouzival sem teto podklady a pochopitelne mas pravdu, tem uhel co mam je o neco vetci nez ma byt, stejne jako vzdalenost od valcu( mel sem to vsimnut na zacatku a trochu to zbrousit),tedko vazne nevim jestli mam na to sachat :x , a i kdyz sem take slepej vidim jak svicky tak kabeli :evil: dobra to jeste udelam :evil: no a tedko jidu si odpocinut na tvojem fokkeru :twisted:
Přílohy
shoda.jpg
shoda.jpg (61.42 KiB) Zobrazeno 1781 krát
IMG_1304.jpg
d6t8t006.jpg
21.jpg
21.jpg (28.9 KiB) Zobrazeno 1781 krát
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 31 kvě 2009, 21:24

A sakra nemam nic zlomenocho, nemam, namam, namam, nemam, je to jen ochnuty, ale uz sem to spravil!!!
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 01 čer 2009, 10:42

:grin: :grin: ..no jasně že nemáš....na té fotce z boku to vidím..všechny tyčky jsou jak,když střihne.. =D> A jen tak pro zajímavost..ten Clerget měl ty svíčky dvě..byly v zákrytu za sebou..je to podobné jako na tom větším modelu motoru,který Jsi přiložil..ale to podle mě není Clerget..(má jiný přední karter,jiné sání..).. :wink: A tenhle výkres..to také není Clerget,ale Salmson..tedy jeho jakýsi náznak.. :-k Má nějak podivně zapojený rozvod vody... :-k Ve skutečnosti se to vodní potrubí mezi jednotlivými válci propojovalo malinko jinak.. :wink:
Přílohy
d6t8t006.jpg
Naposledy upravil zdesko dne 01 čer 2009, 13:43, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 01 čer 2009, 11:30

Co se týče napínáků, tak pokud se vytáhnou trubičky tak tenké, že tam přesně projde vlasec 2x, tak ty napínáky vypadají moc dobře a krásně oživí model. Ale to je věc názoru. Podívejte se třeba na napínáky na Slávově Caudronu, DH-2 nebo Albatrosu. Ty modely si bez napínáků nedovedu představit. Je to o úměrnosti a o síle silonu i napínáku. Já třeba u Moránka musela vlasec sestřihnout do špičky, abych ho vůbec tím napínákem prorvala 2x. Hustou barvou, nebo surfem 500 jdou ty napínáky udělat taky, ale obojí má tendenci na silonu dělat kapky a problém je i s očkem v křídle, ke kterému se musí pak silon zavázat uzlíkem a to vypadá opravdu ošklivě. A bez oček je to zase jen drát jdoucí odnikud nikam bez logického ukotvení. Pokud si chceme hrát s téměř neviditelnými kabely ke svíčkám atd., tak si musíme hrát i s očky a napínáky.
NO a k vytahování trubiček - taky mi to nejde deset jich přetrhnu a jednu vytáhnu, ale Sheya mi říkal jeden tip - nahřát nad svíčkou až se tam udělá změklý buřtík, počkat jednadvacet - dvaadvacet (dvě vteřiny :-D ) a pak vytáhnout a prý to jde výborně. Ještě jsem od Morana žádné napínáky netahala, takže nevím. A taky je podstatné, z jakých trubiček se tahají. Osvědčily se mi od firmy Bel.
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 01 čer 2009, 13:41

..mě se také nejvíc líbí užívat tyto trubičky..tedy uchošťouchy..ale,jak už jsem řekl..moc mi to nejde.. :? A tak si to omlouvám tím,že je to stejně nepřiměřeně tlustý.. :x Tedy podle vzoru..: 2x vlasec + 2x síla stěny trubičky = 3x větší výsledný průměr napínáku,než je průměr výztužného lanka.. :-k A jak už jsem řekl..samotný napínák by měl být jen o malilinko tlustší,než ono výztužné lanko.. :-k Mě se sice na Fokříkovi V.4 povedly docela hezký napínáky mezi baldachýnovýma vzpěrama..(vlastní-tedy úplně jiné provedení. :wink: )..ale naprosto jsem je zpackal na lankách podvozku... #-o Takže jsem celé podvozkové lanoví ustříhal..a teď dumám,jak to tam narafičit nově,když už je všechno uzavřené kapotama..atd... :(
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 02 čer 2009, 21:00

Jo,Moniko, mas naprostou pravdu, te kapicky a tak(myslim barvu ci lepidlo na vlasce), kazdopadne to neni ten karabin na ktery da sachnout,Zdesko ma pravdu take (co se tyce proporci), ale ten tvuj Moranek(jeste jednou POKLONA [-o< tuhle stavbu obdivuji)je 32ojka, tak ze te proporce temer zachovany, v 48ke, to je teda opravdu problem, proto ze 1mm navic udela...no, vsak vime co to udela... :twisted: vis proc radi hrajeme se svickama, dratkama atd???(no, aspon u mne to jen pro to ze pak to vubec, ale vubec nebude videt, a hned mne je lip :grin: :grin: :grin: ), dobra, stejne dratovat to budu asi na Vanoce, mozna na neco prijdu...dekuji moc za podporu, pokrocuji dal do modelarskecho pekla :twisted:
Naposledy upravil von Mertens dne 02 čer 2009, 21:11, celkově upraveno 1
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 02 čer 2009, 21:10

Vazeny, prosim vas, ten motor predelavam ne pro to ze Zdesko, rikal ze mam tam pri neco zlomenecho (co ovsem neni pravda), ale pro to ze mam 2 dni volna, objednavka na kteru sem cekal mne nedorazila, tak ze exprementovat s pistole nemuzu, no tak ze trochu sem pochral, ale zaprisacham na co koliv, ze kdy by sem nepochnul te tycki, nechal by to tak jak to je, vazne...Zatim ahoj, Zdesko, Ty, sadisto, prosim te, NO CEMENT,(jak rikavaji nasi politiki, ne komentuj to prosim :grin: )...no, jo, zitra zas do praci, tak ze v vykendu snad neco ukazu...
P.S. Na ten tvuj fokker strasne se tesim a tleskam=D>
Přílohy
PICT1723.JPG
PICT1722.JPG
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 03 čer 2009, 11:07

..jejda..! Kde máš tyčky..?? :shock: Dyk tam byly..! :o Mertens-ku moc to fakt nekomplikuj...ono je pravda,že halda procent povrchu motoru bude schovaná v kapotě..a něco přikreje i vrtule.. :-k

A k těm napínákům..víš,když se do nich pustíš zrovna na Triplanovi,tak záhy dojdeš do bodu,kdy Tě tam budou setsakra štvát..a to proto,že Triplane má poněkud nestandartní výplety..ne nepodobné výpletům archaických BE-2. Jde hlavně o lanka vedoucí ze zadní části trupu (z horního i dolního podélníku)..pod křídla. A to samé je zepředu.. :-k Klasické vykřížení se ozdobit napínákama dá..ale tady Ti prostě budou překážet.. :wink: A když říkám překážet,tak myslím překážet..! Pravděpodobně Ti někde ty napínáky vypínací lanko zalomí do nepřirozeného úhlu..pravděpodobně pod křídly.a to proto,že se svojí tloušťkou opřou o povrch křídla a tím lanko jakoby od toho povrchu odstrčí.. :-k Držím Ti v tomto palce..ale myslím,že o lankách by Jsi měl přemýšlet po celou dobu stavby tohoto letounu..ja na to poměrně hodně náročnej.. :arrow:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 16 čer 2009, 06:54

Zdravim vazeny, bochuzel tedko vubec ne mam cas, delam ve Zlatce, tak ze k letadlam nedostanu :( ale tedko sem mel par dni volna, no trosku sem s tim hral, porty a tak, ale za fotky to vazne nestoji... Jen tady na ukazku hodim jedno kolecko, musim rict ze zas mne vypravokoval Zdesko :evil: ale sem jemu za to vdecen, pro to ze te plochi kolecka uz od zacatku prisli mne dost fadny...jasne, ze nejsem eso jako Zdesko, tak ze pouzil sem puvodni kolo jako sablonu, silonku a muj oblibeny cigaretak...myslim ze to muze bejt, pneumatiku ja trochu pomackal a opotreboval, kdyz tmel byl uz skoro suchy, tak normalne vytvaroval gumu v ruce, ta nepravidelnost a drobny prasklinky mne docela libi, prozatim lucim se, ale peclive sleduji Vasi stavby, CAGO-BAGO SILENCY :-D
Přílohy
PICT1742.JPG
PICT1747.JPG
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 16 čer 2009, 08:39

Vim ze zas sem pospesil, a udelal podle Zdesko kolecko nemecky, to bricky melo uplne jini dratovani...no jo sem trubka, tak udelam kompromis, jedno kolecko bude nemecky a to druchi brit :grin: Zdesko, nenadavej, prosim [-o<
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 čer 2009, 08:52

Heeezkyyy...! =D> =D> Tak to je teda kolecko..! Vzdyt to rikam,ze Jsi kluk sikovnej..! :D :D =D>

Jenom dodam,ze kdyz jsem delal to potahovane kolo pro Fokkera,tak ma po obvodu jen 6direk..coz Jsi asi delal take tak.. :-k Kdyz,ale ma kolecko zustat "nahaty",tak je delam na 12direk..a pri vypletani je jedna strana oproti druhe o dirku posunuta..takze se pri pohledu na bok kola,ty draty krizi..coz vypada pak jeste lip.. :wink: A jen tak mimo misu..po Fokkerovi bych si chtel strihnout Stutze Bearcata z r.1914 a mel by mit poradny drateny kola..! :-D I kdyz 90% techto aut jezdilo na "spicich"..ovsem spravnej "racebout"..nebo "runabout" by mel mit "drataky"... :D
zdesko

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 303 • Stránka 8 z 21 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21

Zpět na Letní švédska trojka