Tak jsem se rozhodl napsat na toto forum něco trošku jiného než tady většina what ifů je. Je to v podstatě podle knih Žáby v mlíku a Žába a škorpion, od Jana Drnka, docela zajímavá četba i když občas je tam trošku bordel v technice mi příjde.
Raptor píše:Kolegové mě možná opraví nicméně pokud je mi známo, platí (možná nepsaná) konvence že do 20mm jde u automatických zbraní o kulomety (lehké a těžké), od 20mm včetně o kanony. S označením kulomet jsem se navíc u ráží 20mm včetně a víc zatím nesetkal.
Stran zbytku, předlohu jsem zatím nečetl (mimo toho co jsme včera rozebrali s v tomto směru znalejším Fishem - místy tichá hrůza) takže do detailnějších rozborů se (zatím) pouštět nebudu nicméně pár námětů k zamyšlení nad dosud vloženým:
Jarek S. píše:Raptor píše:Kolegové mě možná opraví nicméně pokud je mi známo, platí (možná nepsaná) konvence že do 20mm jde u automatických zbraní o kulomety (lehké a těžké), od 20mm včetně o kanony. S označením kulomet jsem se navíc u ráží 20mm včetně a víc zatím nesetkal.
Stran zbytku, předlohu jsem zatím nečetl (mimo toho co jsme včera rozebrali s v tomto směru znalejším Fishem - místy tichá hrůza) takže do detailnějších rozborů se (zatím) pouštět nebudu nicméně pár námětů k zamyšlení nad dosud vloženým:
de facto kanon by se mohl brát od ráže 15mm viz Mg 151/15 který pak byl upraven na MG 151/20
Jarek S. píše:MG= Machine Gun
MK=Machine kanon
kdyby jsi to bral z tohohle označováni,tak by kanony začínaly až 30mm
neboť i další německý 20mm kanon byl označovan MGFF
PantherG píše:Zajímavé to je....mno...vzhledem k tomu,že "inspirační literaturu" jsem nečetl,jsem lehce mimo.
Mám ale pár dotazů:
1) proč používáš neperspektivní podvozkovou skupinu z LT-35? Daleko vhodnější (tím daleko myslím SKUTEČNĚ DALEKO) je podvozková skupina Praga TNH (LT-38)....ta se vpodstatě používá dodnes (švédsko - na základě někdejší licence).....
2) kulomet ráže 40mm ? To je jako žert nebo nějaká mnou nezaregistrovaná novinka?![]()
![]()
![]()
3) malůvky - hoši,pokud si budete hrát na stole s papírovýma siluetkama,přeju hodně zdaru.....ale: když už si sakrapes dáváte práci s vymýšlením nových verzí (doufám,že to vymýšlíte a nekopírujete jen tak někde),co třeba DÁT SI PRÁCI a najít si slušný výkres,ať mám představu ALESPOŇ o půdorysu.Takhle mávnu rukou,myslím si něco o "chucpe" a ani mě nenapadne přemýšlet,jak by to vypadalo v modelu.-......
Není nutno na mé "dotazy" odpovídat....spíš to berte jako VŠEOBECNÝ námět k zamyšlení. Bokorys je mě k hov...k ničemu,když netuším,jak vypadá rozložení polí v půdorysu....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků