Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ What if...
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bubákova galerie

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1068 • Stránka 63 z 72 • 1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 72
  • Odpovědět s citací

Re: Bubákova galerie

Příspěvekod bubákx » 18 led 2014, 20:58

:)
Přílohy
chieftain Mk.6b.png
2s19 MSTAS DDR.png
Tigr DDR.png
Tigr DDR.png (7.97 KiB) Zobrazeno 4333 krát
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 01 úno 2014, 21:57

Nazdar buchty. Já si tu jen vyzkouším vložení příspěvku s přílohou v novém vzhledu fóra.
EDIT: Dyk to fachčí normálně :-k
Přílohy
T72M4CZ.png
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 01 úno 2014, 22:10

Šak to je enem novy xicht ;)

Odesláno z mého HTC One V pomocí Tapatalk
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 13 úno 2014, 12:28

Čáu, mám nový telefon a zkouším si jak to fotí. A když už jsem si vyfotil ty stavebnice tak je sem dám. Stejně tam je asi prd vidět.
Je to jen část nově vzniklé poličky s ČS technikou. Zatím jí není moc tak jsem smíchla What if a skutečné stroje. What if zahraniční techniky je zase jinde, ale to je jen jedno letadlo a kolový Abrams.
Přílohy
20140213_121712.jpg
20140213_121905.jpg
20140213_121836.jpg
20140213_121544.jpg
20140213_121536.jpg
20140213_121618.jpg
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 12 dub 2014, 19:20

Tak jsem si s tím asi dohrál. Chtěl jsem tu mít Němce a Amričany takže jsem umístil do západních Čech sbor Bundeswehru a na jižní Slovensko sbor US army. ČS armáda má asi 11 divizí. To je tak akorát abych k tomu vytvořil všechny označení a nezamotal se v tom. Umístění jsem volil trochu podle té Raptorovi mapky a hodně podle oblíbenosti.
A rovnou jsem si namaloval i pěknou mapu dálnic, protože jsem nedavno někam jel a strašně mě ta cesta štvala.
Přílohy
Varianta II.jpg
2000px-Národní_silnice_Plzeň-Košice.jpg
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 13 dub 2014, 10:31

Ty dálnice máš asfaltový nebo betonový?
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Anton » 13 dub 2014, 10:34

Zda se, ze pochopit, ze za takoveto situace je tento prostor nebranitelny, je pro nemyslici jedince proste nemozne?? Rika autorovi neco tzv. operacni hustota, nebo nutnost nasyceni obrany? Zjevne ne.., chapu ze jde o fan work, ale i operacne strategicke planovani ma mit urcita pravidla. Pokud je nema, je to fantasmagorie... :nuts:
Obrázek
Anton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 13 dub 2014, 14:08

Nemyslícího jedince si odpusť. Taky ti neříkám, že jsi Milouš, protože v tom hledáš něco víc. Plánování je založeno na oblibě jednotlivých měst a využití městských znaků při tvorbě divizních označení. "Operačně strategické plánování" jsou v tomhle tématu kraviny a vy to snad dobře víte.

Půpvodně jsem zamýšlel udělat něco třeba "trochu" smysluplné. No, změnil jsemn názor po tom, cojsem viděl Raptorův nástřel útoku na ČSR. Jeho mapku využil. Je hezká a má pěkné rozlišení. Nějaké čáry jsem respektoval a jiné zase moc ne. Stejně by takováhle situace nemohla v žádné realitě nastat a i kdyby, bylo by to ve vymyšlených hranicích nebránitelné. Jako mohl bych si hrát na "realitu" a nakreslit si dostatečné množství jednotek, potřebných k obraně ČSR, ale to bych se už ztratil v plánovaném vytváření jejich znaků. 11 je OK, 15 bych ještě zvládnul. Ona byla dost hrozná už ta záležitost s vymýšlením znaků jedtolivých letek námořního letetva, kterých bylo přes 20 a právě z toho důvodu jsem se poučil. Prosím už tohle téma nenavštěvuj. Nejsme naladěni na stejné chápání What if a zbytečně tím dochází ke konfliktům.

Raptore smysl téhle otázky moc nechápu :( Pěkně se mi jezdí po Pražském okruhu takže asi stejný. Tam je myslím beton ne?
Naposledy upravil bubákx dne 13 dub 2014, 19:33, celkově upraveno 1
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 13 dub 2014, 14:43

Na D1 je beton taky, a nejedi se po ni nijak extra pěkně.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 13 dub 2014, 14:52

Nevím. Tady se o tom píše, jako o docela výhodném materiálu.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod CARLOS CHECA » 13 dub 2014, 15:34

V dálnicích ti chybý karlovarská a mladoboleslavká!!! Jaxi jen mohl :x
Vystřelim z děla, páč mašinkvér je na hov.o M:-) !!!!!
Koupím různé modely 144 i rozestavěné, nabídněte, děkuji [-o<
CARLOS CHECA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Anton » 13 dub 2014, 15:59

Jak vidim, tak pokud nechapes ani takove elementarnosti, jako je rozdil mezi povrchy komunikaci.., coz je dosti podstatna vec, je mi jasne, ze nejake pokusy vysvetlovat Ti nuance operacniho planovani, je jako chtit po zakovi 9. tridy znalost integralu.., sice se najdou i taci, ale to je vyjimka.
Obrázek
Anton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 13 dub 2014, 16:11

CARLOS CHECA píše:V dálnicích ti chybý karlovarská a mladoboleslavká!!! Jaxi jen mohl :x

Na Karlovy Vary jsem zatím nejel. Třeba to překreslím, až tu silnici někdy projedu :)
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 13 dub 2014, 16:26

Anton píše:Jak vidim, tak pokud nechapes ani takove elementarnosti, jako je rozdil mezi povrchy komunikaci.., coz je dosti podstatna vec, je mi jasne, ze nejake pokusy vysvetlovat Ti nuance operacniho planovani, je jako chtit po zakovi 9. tridy znalost integralu.., sice se najdou i taci, ale to je vyjimka.

Dobrá tedy. Rád bych se do věci více ponořil. Můžeš mě, prosím, vést krok za krokem a vysvětlit mi všechny problémy operačního plánování? Máš šanci ukázat pologramotnému výsledku porevolučního školství jak jsi skvělý. =D>
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 13 dub 2014, 16:30

No, jednak proto, že mě zajímalo jestli to má šanci přežít potenciální dopravu na "slovenské magistrále" Trenčín-Košice ale druhak jsem se ptal spíše proto jak moc spokojený by byl případný velitel nepřátelské invazní armády když jsi mu těma dálnicema v podstatě okopíroval potenciální úderné směry na republiku. Ony tanky něco váží a ty náklaďáky s palivem, municí a zásobováním taky potřebují trochu rozumný terén...

Nicméně, když už to teda bereš podle toho "jak se ti tam jelo", tak potom pár dotazů (myslím že při tom kolik toho ročně po republice a nejen po ní najezdím si to můžu dovolit):

1)Skutečně si myslíš že se ti po dálnici Praha-Brno pojede líp když tam bude z půlky Praha a způlky Brno honit do poloviny délky mezinárodní tranzit tak aby jsi to mohl u Jihlavy otočit na Vídeň? Jako nevím jestli jsi po D1 jel někdy poslední dobou ale na úseku Humpolec-Jihlava začíná pro Pepany dálný východ a s příchodem každého sněžení se tam organizuje rallye Letní gumy už teď bez toho aby tam byla bonusově ještě dálniční křižovatka.
2)Skutečně myslíš že je rozumné budovat dálniční křižovatku na Slovenské magistrále v Žilině namísto toho aby jsi ji zrealizoval ve Zvolenu/Banské Bystrici (respektive západně od nich - předpokládám že budeš mít zájem to slepé rameno dále prodlužovat) tak aby jsi se přidržel poměrně průchozích říčních údolí bez nutnosti to následně všechno bagrovat skrz Velkou Fatru?
3)Považuju za poměrně dost tristní dělat z republiky "slepou uličku" směrem na východ a to jak z hlediska ekonomiky tak z hlediska vojenské praxe.

A co se týče rozmístění těch jednotek, mám-li být upřímný, výsledkem tvého rozkresu "dle oblíbenosti" je to, že ty budeš mít sice posádky v "oblíbených místech" ale u tvých vojáků budeš v případě že dojde na boj silně neoblíben už proto že půlku armády rovnou hodíš do nádhernýho kotle...
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1068 • Stránka 63 z 72 • 1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 72

Zpět na What if...