Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ What if...
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Československé letectvo 1940

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4293 • Stránka 6 z 287 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 287
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 05 dub 2007, 23:35

Charlie píše:A přidám ještě jeden projekt, který chci realizovat v plastiku. Zatím však končím na obtiscích...

Charlie, to je bomba!!!!
Silně mi to připomíná tu německou potvoru od Dragonu, co občas vyndám z krabice, něco málo na ní spatlám a zase ji do krabice vrátím.
:D :D :D :D
V "utopistické" české kamo by se mi určitě stavěla líp :P :P :P :P
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 06 dub 2007, 06:55

Tyjo..Dragoní Horten by se mi taky líbil...ale ta cena..to je pro mne trošku moc. Já to budu tvořit z jednoho tureckého kitu na tři pětky :D Je to ale spárka, takže to bude Nachtjäger. Sem v bazaru koupil i nějaký némeský antény, takže to snad bude i řádně naježený. Jen ty obtisky...to je vlašák...
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 06 dub 2007, 10:30

Já mám taky spárku Nachtjäger i s anténami, který se mi na tom éru vůůůbec nelíbí :cry:
:-D :-D :-D
Až pokročím dál, než k vyřezání hlavních dílů stavbnice z rámečků, založím si chlíveček a bude zase legrace. Ale to ještě chvilku potrvá
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 06 dub 2007, 11:37

Tak anténky zamlč a udělej klasickou výcvikovou spárku :D Je to stejně "what if" jako Nachtjááágr :wink:
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 08 dub 2007, 12:27

Charlie píše:Tyjo..Dragoní Horten by se mi taky líbil...ale ta cena..to je pro mne trošku moc. Já to budu tvořit z jednoho tureckého kitu na tři pětky :D Je to ale spárka, takže to bude Nachtjäger. Sem v bazaru koupil i nějaký némeský antény, takže to snad bude i řádně naježený. Jen ty obtisky...to je vlašák...

Musí to být zrovna OK-BZZ ? Kdybys to změnil na BSS, tak už by se s tím dalo něco udělat, třeba s dekály z C-2 OK-BSF... a to už bych ti mohl i pomoct, jinak natisknout na laserce červenou a na bílou pod ni nechat vyříznout na plotru šablonu do maskovací fólie
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 08 dub 2007, 16:49

Jirka Látal píše:Musí to být zrovna OK-BZZ ? Kdybys to změnil na BSS, tak už by se s tím dalo něco udělat, třeba s dekály z C-2 OK-BSF... a to už bych ti mohl i pomoct, jinak natisknout na laserce červenou a na bílou pod ni nechat vyříznout na plotru šablonu do maskovací fólie

Správná připomínka - já takto řešil OK-BIS na S-192 z OK-BSF :))
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 08 dub 2007, 17:46

Jirka Látal píše:Musí to být zrovna OK-BZZ ? Kdybys to změnil na BSS, tak už by se s tím dalo něco udělat, třeba s dekály z C-2 OK-BSF... a to už bych ti mohl i pomoct, jinak natisknout na laserce červenou a na bílou pod ni nechat vyříznout na plotru šablonu do maskovací fólie

Ne ne, BZZ mi přišlo jen takový vhodný :o) A původně jsem myslel že by se to i líp dělalo. Ale našel jsem dekály od Spita, kde by se dalo v pohodě použít OK- BXX. Takže je sluním aby pozbyly zažloutlého nádechu. Jenom mám trochu strach, jak se budou chovat. Jsou už přeci jen pár let staré a co jsem zkoušel jeden aršík z ABC...tak to bylo nepoužitelné. Ale uvidim. Když nevyjde, zkusím to vyřezávání, nebo jednoduše nějaké dekály. Škoda, že neprodáváte obtisky solo, i když, jestli se nepletu...padlotu něco o změně strategie firmy...tak třeba nakonec přeci jen použiju tu BSS :D
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 09 dub 2007, 11:07

Tak, tak... v současné době se omezené množství dekálů k volnému prodeji občas uvolní. Buď na nějaké akci nebo po dohodě přímo poštou, osobně ve firmě nebo přes "motospojku bez motorky" :-D
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 24 dub 2007, 21:54

Tak něco málo z tohoto tématu bude asi k vidění na Kitshow v Kopřivnici
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 06 kvě 2007, 22:18

Takže Captured & '46 SIG na Kitshow proběhl, našlo se několik zajímavých kousků ;).
Přílohy
captured46sig.jpg
Modely
CapturedSIG46.jpg
Logo
Randalf

• Odpovědět s citací

SIG ´46

Příspěvekod Honza Doležal » 09 kvě 2007, 10:32

:shock: no toto :shock:
Nejlepčí jsou ty kusy s červeným a žlutým čumákem. A nebude to tou barvou...
Modelaření je úžasná věc. Tři měsíce se tím rozčiluješ, týden se tím kocháš a pak na to sto let sedá prach...a je to dobré téma pro psychiatrické traktáty!
Honza Doležal

• Odpovědět s citací

What.If

Příspěvekod Randalf » 16 kvě 2007, 23:35

Po našem odmítnutí Mnichovského diktátu, což Hitlera poněkud zarazilo v rozletu, se na naši stranu přiklonili žabožrouti a společně s našimi techniky dokončili projekt D.520. První ověřovací série byla v průběhu roku 1939 vyrobena ve Francii, poté se rozběhla licenční výroba u nás pod označením Avia D.520. Původní z Francie dodané letadla nesly klasickou francouzskou kamufláž, u nás vyrobené Avie nesly zpočátku obvyklou tříbarevnou kamufláž, později dostaly celozelený kabát.
Souběžně s D.520 byl dokončen projekt B.35 a naše letectvo bylo tak připraveno a vybaveno velice moderní a výkonnou technikou. Hrozba války byla velice reálná a tak od ledna 1941 ze strategických i kapacitních důvodů byla výroba D.520 přesunuta na Moravu do Tatry, která s leteckou výrobou již měla své zkušenosti.
Prozíravost tohoto kroku potvrdil červenec roku 1941, kdy Sovětský svaz napadl v obsazeném Polsku Německo.
Naše území bylo pro oba rivaly strategickým územím, které se neúspěšně pokusili obsadit. Po několika, pro nás vítězných, soubojích se útoky na ČSR na nějaký čas odmlčely, po dohodě se SSSR o neútočení pokračovaly boje s Německem a Maďary ...
Přílohy
D520cs.jpg
Naposledy upravil Randalf dne 28 kvě 2007, 23:15, celkově upraveno 2
Randalf

• Odpovědět s citací

Dr.Chocholoušek

Příspěvekod acerol » 17 kvě 2007, 19:58

Na podzim roku 1946 se skupina vojáků uklízejíci na letišti ve Kbelích pokoušela zašít ve starém dřevěném baráku.K údivu všech zde našli neznámý diskovitý stroj.Ihnet tajné složky arnády provedly jeho přesun hlavne úklid před všude slídící Rudou armádou.Bylo rozhodnuto jeho opravou a zprovozuschopnění v továrně Avia.Zde ve vší tajnosti stroj opravili a namontovali motor Jumo 004 svěšený ze zkoušeného S-92.Vyvstala ovšem otázka sehnat pilota schopného z tímto strojem vzlétnout.Rozhodlo se hledet pilota diskovitého stroje mezi Německými zajatci.Bohužej administrativnímu šimlovi došlo ke zkomolení ná kolovitý stroj.Byl nalezen jistý Hanz Tleskatch.Jak se pozdeji ukázalo podílel se pouze na zkouškách létajícího kola v Peenemünde.Naštěstí se mezi piloty pusobící za války v továrně Avia se našel neznámí pilot,který se pokusil o vzlet.A tak se dne 1.4.1947 uskutečnili pojížděcí zkoušky.Celý následující měsíc se prováděly letové zkoušky a na žádost policie i monitorování skupin Benderovců v pohraničí.Bohužel dne 30,4,1947 došlo v prostoru Štěchovic k neidefikované závadě řízění a následnému zřícení stroje.Pilot zahynul a stroj byl zničen.Vzhledem k tomu, že trosky se nacházely v blízkosti štoly,byli do ní těžkou technikou nahrnuty a štola odstřelem zavalena. A tak se skončilo krátké a dodnes tajností zahalené působení stroje BMW V-1 na našem území
Přílohy
BMW-V 1.jpg
acerol

• Odpovědět s citací

Ještě jednou

Příspěvekod acerol » 18 kvě 2007, 14:20

Ještě jednou BMW V-1
Přílohy
IMG_0056.JPG
acerol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petear » 18 kvě 2007, 16:04

:o Nestačím valit bulvy! Něco jsem o tom zaslechl a mám pocit, že ten neznámý se jmenoval von Sztetinatz, nebo tak nějak podobně. :o
Petear

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4293 • Stránka 6 z 287 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 287

Zpět na What if...