F-29 je naprosto super, jedna z mých oblíbených mašin. Tomu Japíkovi by určitě sedla i ta jejich podivná světlá "Hokkaido" kamufláž, kterou povětšinou nosí F-15J/DJ.
No to by nebyl problém.... Problém je jinde.... sériové B.35 se měly mírn lišit od B.35.1. Překryt jako na B.135, totéž křidélka a vztlakové klapky. Mám v hlavě nápad, že se v sérii dělaly B.35 souběžně s B.135. Lišily se jen podvozkem, protože zatahovacích podvozků bylo málo... a B.35 by měly i ninstalované závsníky pod centroplánem na alé bomby. Výzbroj 2x kulomet + kanon 20mm beru jako standart. Taže: udělat "sériové" mašiny podle prototypu, nebo řešit ty změny? Popsané to bylo v L+K, když se představovala novinka B.35 od KP(původní).
Apropo: kontaktoval mě jeden kolega z ciziny se zájmem o předválečné čs. prototpy.... nemáte k tomu někdo něco? Údajně k tomu mělo něco být v Křídlech vlasti ročník 1951 ....
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Jo tohle. Něco najdeš v knížce Československá letadla od Němečka, ale jestli si dobře pamatuju, tak jsou tam jen malé bokorysy. Už jsem tu knížku dlouho z knihovny nevytáhl. A nebo ještě pár zajímavých věcí, včetně proudových, je v knize Československé stíhací letouny.