V sekci literatura to nikdo moc nezkoukává,tak tady přihazuju zakázku od Antona: Íránské letouny,použité v operaci "Imám Alí" popsané v knize "Perský gambit".
Jde o letouny Grumman F-14A Tomcat použité jako "miniAWACS" a jím naváděné úderné stíhačky MiG-29MF z krycích jednotek.A také stroje Antonov An-72/74TK,používané jako tankery,výsadkové a transportní. Stroje nesoucí kamuflážní schéma "A" byly nejčastěji využívány jako tankery,kdy v nákladovém prostoru byly instalovány nádrže s palivem a pod každou vnější polovinou křídla byl instalován tankovací nástavec s tankovací hadicí a trychtýřovým nástavcem.To umožňovalo tankování dvou letounů naráz.V prostoru sklopné rampy bylo možno instalovat tankovací nástavec "ráhnového" typu,který byl ovládán operátorem. Oba typy nebylo ale možno používat najednou. Stroje s kamufláží typu "B" byly přednostně určeny jako výsadkové letouny pro paradesantní jednotky. Stroje s kamufláží "C" pak sloužily jako taktické transportní stroje. Pochopitelně veškeré tyto možnosti - tankovací,výsadkový i transportní - bylo možno použít u všech letounů. Kamuflážní schémata byla použita podle přednostního určení toho kterého letounu.
Přílohy
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Zdravím myslíš že bys mi mohl navrhnout kamufláž na stříbrnou F-22 se žlutými pruhy ve stylu 51th FW z dob války v Koreji ? a high-vis znaky ? Prostě ten styl co nosily Sabry...Díky.
Mno...stříbrná F-22 je blbost....stačí světle šedá...jo,prubnu to udělat.....jen musíš týden počkat,jedu na týden na hory s dcerou...pak na to naběhnu...
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Hele Kocourku, a bylo by možný vymyslet něco zajímavýho na Sherman M4A1? Nechvátá to, ještě to musim polepit plechama Dík.
Vladimír Bareš Rozdělaný: Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59
na všechny dvojí metr máte takhle to přeci nejde dál jedny mentalitou omlouváte druhý čeká kriminál _______________________________________________________________________________________________
No vidíš. Vližší specifikace mě nenapadla. Verzi specifikuju snadno. Je to M4A1, železný pásy typu T49, kanon 76mm.
S vlastníkem a protivníkem to bude horší, to mě nic nenapadá. Před časem sem měl v hlavě asi dvě nebo tři kamufláže, který sem na to chtěl zkusit, jenže než sem se dostal k namalování, tak se mi to vypilo z hlavy Zkusim si vzpomenout, maximálně bude standartně zelenej no...
Občas mívám blbý nápady no
Vladimír Bareš Rozdělaný: Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59
na všechny dvojí metr máte takhle to přeci nejde dál jedny mentalitou omlouváte druhý čeká kriminál _______________________________________________________________________________________________
Pro Thůda: vyšla mě ještě chvilka času. Vysvětlení: FZ je typové označření,jako to bylo v Koreji: F = fighter,Z = označení letounů F-22A,125 = pořadové (evidenční) číslo stroje. Žluté pruhy: na křídle netřeba komentář,na trupu by měly být vzadu,jenže tam na ně není místo.... Výsostné znaky: jsou "plnobarevné",na pozicích jako u reálných F-22A...
Jo....na SOP by mělo být inventární (výrobní) číslo...do si snad doplníš,stejně jako případný personální marking pilota...
Pro Baryka: máš na to týden...já jedu relaxovat na lyže
Přílohy
No jo....na čumáku je to blbý,jenže......na trup (jak by to mělo být) to není kam dát....jedině snad na SOP doplnit inventární (BuNo) číslo a to "evidenční typové" dát nad něj....