Anton píše:Pro MiG-25 PD by to nebyl problém.., konečně i pro švédské JAS-37 Viggen to nebyl problém, ty měly asi desetivteřinové "startovací okno", když "Kos" zatáčel po startu z Bödo. Bylo to tuším v HPM.
S raketou R-40T by MiG-25 udělal při pečlivém navedení pozemní službou výskok do 20 000 metrů, pak jak správně napsal kolega Randalf , by odpálil dvě R-40T a při rychlosti M 4-5 by jej snadno rachejtle dohonily. Američané si toho byli velmi dobře vědomi, protože nikdy krom Severní Koreje a arabských zemí ,které neměly Foxbata k dispozici, to nikdy neřízli přes "čáru"..![]()
Anton.
To Snek:Při vší úctě, kdy konkrétně byli Kosové nad SSSR?? Ani můj zdroj, genplk. Štecha se o tom nikdy nezmínil??!!, to je totiž propaganda..
Antone, ted jsem googlil a mash prafdu. BlackBird prave diky existenci (i kdyz ne plne pohotovostnimu nasazeni MiG-25) nikdy nad Rusko nevletel (teda CCCP). F tomhle beru zpet. Koho rusil byla Severni Korea a jine staty bez MiGa 25 to souhlas. Ale i tak se mi libi ze uvadish 10 vterinove startovaci okno. Ono je to o zachytu. Vzhledem k prirozene "neviditelnosti" Kosa i tak by to byl proste orech. Ale asi jde hlafne o to, ze kazdy start Kosa, byl okamzite zaznamenan a na ruske strane vznikla patricna aktivita k zachytu.
Jinak provozni charakteristiky Kosa a MiG-25PD stejne jasne ukazuji prevahu Kosa hlafne f dostupu a cestofni rychlosti. MiGina ma velmi malo casu na to, aby cil zamerila a odpalila rakety, nez dojde palivo. Navic cestofni rychlost 2,8 Machu proti cca 3,2 ... Jedine raketova vyzbroj dava sanci na sestrel. Otazka je jenom okamzite postaveni a vzdalenosti a ucina vzdalenost raket ... Navic Kos letal uz f dobe, kdy byl velmi spolehlivy pruzkum pomoci satelitu. Takze posilat Kosa do ohne se asi f pripade CCCP moc nevyplacelo vzhledem k mozne ztrate stroje. Spish si myslim ze Kos slouzil k provokacim PVOS ruska a tim i k ziskavani daleko dulezitejsich informaci. Staci se proletet nac Severnim ledovym oceanem ze ... a hned bude mit tolik informaci o PVOS, ze se to da i vyuzit na dalsi planovani letu ...
Nojono ... Je to tu jenom "What iF ..." nastesti ...
Ostatne i f popisu MiGa 25 je jasne receno pro co je urcen .. zadny manevrovy boj, ale zachyt. Ovsem poznamka, ze MiG 25 nevznikl jako odpoved na Valkyru ale prave na Kosa me docela rozesmala. Tomuhle neverim. Spish slo o to, ze Valkyra byla zastavena a tak meli rusove ponekud vic casu na vyvoj.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...