Glock: Jestli se nepletu, tak v září 38 armáda měla ve svém stavu vedeny 4 různé deriváty LT vz.38 zabavené továrně, ale tuším, že dva byly tou dobou ve světě na zkouškách.
Naposledy upravil Tomáš Matyska dne 11 čer 2011, 10:17, celkově upraveno 1
Tomáš Matyska píše:Glock: Jestli se nepletu, tak v září 38 armáda měla ve svém stavu vedeny 4 různé deriváty LT vz.38 zabavené továrně, ale tuším, že dva byly tou dobou ve světě na zkouškách.
Oldo , ano v roce 38 to byl jinej wehrmacht nez v roce 40. Slabsi. Jenze i ti kolem byli slabsi (v roce 38). I rusko zbrojilo a urcite budes souhlasit ze uz v roce 38 bylo silnejsi nez nemci. Obe zeme zbrojili "vo 106" a stejhne to bylo v lete 41 rusum prd platne. Kdyz se tu hraje na kdyby, tak pridam tohle. Nebejt toho, ze nemci pomahali na jihu evropy na jare 41 italum tak zautocili na rusko o mesic driv. Verim zy by tu Moskvu dali a buh vi co jeste. Ale na kdyby se v realu nehraje. I velene nasi armady v roce 38 predpokladalo ze sami zadrzime nemce nejvys na par tydnu a skonci to tim ze se armada stahne na slovenko. Cili ze čechy a morava padnou
Wermacht na podzim 38 měl podstatně lepší propagandu než výzbroj. (kvalita téhle propagandy je vidět i tady)
Ach bože. Já do nebes wermacht nevynáším. Znám dobře jeho slabiny a nedostatky, ale stejně tak znám slabiny a nedostatky naší armády a obrany.
Jak jsem psal dříve: Ale pokud by k válce došlo, jsem si jistý, že bysme svou kůži prodali draho
Hmm odhady jak na naši straně tak i německe bylo 6 tydnu boju,pokud by někdo nehodil rozhodujíci závaží do pomyslné váhy. Tzn pokud by ti zaprodanci nás podpořili (pochybuji,když nás tak radostně prodali,jen aby nemuseli do boje) tak by němci byli v pruseru. Rudá pomoc měla vadu s tím,že nikdo ji nechtěl přes sebe pustit bo znali pohádku o smolíčkovi. Dále v naši obraně byla slabina českomoravská vrchovina směrem k Hlučinsku bo tam bylo dost sudeťáku kteří by teoreticky mohli republiku přeštipnout.. a navic jak někdo poznamenal,pšonci a maďaři vy situace určitě využili a ukrojili si svuj dilec z dortu.
K těm CR.32 u maďaru..jim se to machrovalo,bo naši měli přísny zákaz na ně vubec střílet. Bohužel,tak to dopadá,když se velí armádě politicky..na což doplatili i sami germáni
Ono se totiž často setkáš i s názory, že naše pevnosti by Němce udržely a oni by se do Čech vůbec nedostali. To mi přijde stejně přehnané jako tvrdit, že nás wehrmacht porazí do 5ti dnů
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků