Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ What if...
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lodě

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Lodě

Příspěvekod Raptor » 14 úno 2011, 20:48

Neber to jako urážku, postavený to máš pěkně (byť označení neodpovídá protože lodě neznačíme lvem ale státním znakem, tedy lvem, dvěma orlicemi a slovenským křížem) ale prostě to nesedí do dané linie.Já skutečně nejsem příznivcem snahy mít v našich barvách všechno počínaje všemi sériovými letouny, technikou a loděmi a konče prototypy které zůstaly jen na papíře a to jen proto aby to byl československý What-If.Snažím se aby to bylo trochu uvěřitelné a proto to musí navazovat i v rámci dané koncepce (nejsme AČR).Proto je diverzní ponorka pro armádu bez námořní pěchoty nebo mořských speciálních jednotek podobný nonesns jako tanky u armády která nemá ani kapku ropy.
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Re: Lodě

Příspěvekod kragh » 14 úno 2011, 21:28

Jo,asi už to chápu. To že nemáme mariňáky mi nějak ušlo. Pokud jde o to značení,vycházel jsem z toho,že např. SSSR na své ponorky výsostné označení nedával asi vůbec (nebo velmi zřídka-na fotku sovětské ponorky s nějakým znakem jsem zatím nenarazil) a taktické číslo často také ne (původní Piraňa byla bez veškerého označení,měla pouze různé vodorysky,vodoznaky atd.). Takže lev na věži stejně jako tlamajzna na přídi byl myšlen jako nose-art (nebo spíše turret-art :)) a vznikl pílí osazenstva základny nebo doku při nějaké opravě,stejně tak i deformační nátěr.
No,chtěl jsem oživit téma ale určitě ne tak nešťastným způsobem...
What-If CZ
Každý člověk musí být každý den aspoň chvíli blázen, jinak se zblázní doopravdy...:-)

Na stole: Ornitoptéra z fimu Duna. Meng 1/300
kragh

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na What if...