Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

R.S.H. of souvenirs - aneb figura šitá nejen pro Kvákala

In-progress builds
Odeslat odpověď

Jak udělat pravou ruku?

Anketa končí za 14 dub 2009, 20:24

Varianta první - svěšenou
2
25%
Varianta první - svěšenou
2
25%
Varianta druhá - pokrčenou
2
25%
Varianta druhá - pokrčenou
2
25%

Celkem hlasů : 8

• Odpovědět s citací

R.S.H. of souvenirs - aneb figura šitá nejen pro Kvákala

Příspěvekod G.S.PATTON » 31 bře 2009, 20:13

Je to tak, jak já, tak i Kvákal máme zálibu v Britské technice a po shlédnutí jeho humorného nápadu drobné figurky na vysokém podstavci ( :grin: výborný nápad) mne napadlo něco podobného, avšak ve skoro stejném poměru figury vůči podstavci. Po konzultaci nápadu s Kvákalem se nyní pouštím do skotského lovce suvenýrů . Zní to vesele, ovšem po několika a několika více (to se ani nedá počítat na dny) strávených v kiltu a díky několika fotkám se pouštím do tohoto tématu.
Malinko předpisů : Skotům se obecně říkalo "špatně vyzbrojená jednotka" (většině skotským divizím, nyní nepočítám Royal Scots Fusiliers). Krom většiny výstroje z první války k tomu přispěla výjimka předpisů vzhledu britského vojáka vydaná tuším rokem 1873, kdy skot (Indové, muslimští Afričané - především Egypťané a Aboriginas mají toto povolení v předpisech vzhledu vojáka jednotek bristkého Commonwealthu) má povoleno nositi hustý délší knír, starší skoti i plnovous. O kiltu se tam ovšem nic nepíše, protože zakazovat skotům kilt v boji - oblečení ve kterém se pohybují od svých jinošských let - je jako zakazovat muslimům Ramádán.
Prvopočátky stavby : Delší dobu mi tento nápad ležel v hlavě a když jsem dělal inventuru v mé malé modelové skříni (pokud bude zájem, ukážu foto :grin: ) a při zakoupení sady Commonwealth infantry od Dragonu, kde dva páry nohou v kraťasech přebývají - pokud se člověk bude řídit návodem - mne zaujal jeden s ohrnutými štrulpnami a ovinkami - přesně tak jak to z vlastní zkušenosti znám. Jen najít tělo, hrabu se v polorozdělané krabičce British Infantry on patrol od několik let staré Tamiye a ze zbylých těl mi je sympatické torzo a - Squad leader se samopalem Sten. Původní nápad měl být skot výsadkář (viděl jsem foto v kiltu, proto ten nápad) nesoucí si svačinu či nějaký Hollandský pokrm, obličej s parapřilbou mi zbyl od firmy MMK, jen ty ruce. Další nápad měl být skot, nesoucí si v německé přilbě slepičí vajíčka z nedaleké farmy, k čemuž mne z části inspiroval jeden díl Bratrstva neohrožených, další verze byla místo přilby nést kotě, což by bylo nejspíš velmi sarkastické, ale znovu jsem se chytl nápadu s přilbou, nyní britskou. No jo ale kde najít kvalitní s vnitřkem? Sáhl jsem do krabičky s figurou britského důstojníka od SKP a její vnitřní tvar mne uchvátil, měním ji za Tamiyáckou a ponese ji ruka od řidiče Jeepu, který se časem stane vrakem.
Webding : Klasika důstojník - pásek, posuvky, "X" popruhy, holster a sumku na zásobník, přemýšlím ještě o pláštěnce či krumpáčku.
Obsah přílby : Německá vyznamenání všeho druhu, nárameníky, možno Parabella či Walter, pokud to vyjde třeba i nějaký ten Schnaps...
O druhé ruce se s Vámi, modeláři, chci poradit, nabízí se mi dvě varianty:
první - že by měl ruku volně svěšenou a k ní buď lahev nějakého dobrého vína či Schnapsu, nebo jednu z ručních zbraní, čili pěchotní pušku Lee-Enfield .303, samopal Sten či samopal Thompson.
Druhá varianta - že by měl ruku pokrčenou a mezi dvěma prsty se chlubil vyčenžovaným či nalezeným železným křížem na stužce s dubovými listy.

Vřele děkuji pokud jste to pečlivě dočetli až sem a hlavně za Vaše rady ohledně pozic rukou [-o<
Přílohy
P1060668a.jpg
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!"
General G.S.Patton

Rozděláno:
viewtopic.php?f=334&t=35082&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Člen štětečkové galaxie č. 27

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Re: R.S.H. of souvenirs - aneb figura šitá nejen pro Kvákala

Příspěvekod alf » 31 bře 2009, 20:28

Dal bych mu do ruky pěkně vypasenou slepici co šlohnul někde na farmě :) .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 31 bře 2009, 21:00

Jestli by to šlo,tak bych mu do ruky nacpal Thompsona,nejlépe s pažbičkou a bubnem :-D (Ale to zas nevím,jestli výsadkáři používali 8-[ :- ).Každopádně jsem rád,že jsem Tě inspiroval-Tvé snažení zase nabuzuje mě,abych zkusil něco podobného.Uvidíme... :) Apropó...ta malá figurka původně měla být na podstavci menším,jenže jsem shledal,že nemám pilku na přeříznutí toho dlouhého dřívka,kterou bych nejdřív musel najít.A Děčín byl příští den... :-D
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 31 bře 2009, 21:21

O slepici jsem taky přemýšlel, ale už mámrozdělanou tu ruku s přilbou plnou "dárků".
Thompson s bubnem měli Angláni spíše v Africe, ovšem díky pověstné vybavenosti skotských jednotek se tato verze nevylučuje, bohužel mi to vylučuje Webding, na který se těším, popravdě se více přikláním k variantě druhé, u svěšené ruky bych tam toho Thompsona či Stena musel také vybavit kapsama, ale levá sumka zastínila helmu plnou medailí :cry:
Ještě mě dneska ve sprše napadla verze, kde by měl původní (důstojnický) webding, a ve svěšené ruce německý pásek (třeba i s pouzdrem včetně Parebelly - Gen 2 se opravdu vyplatí ;-) )
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!"
General G.S.Patton

Rozděláno:

G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 31 bře 2009, 21:54

Však ty už to nějak vymyslíš :-D
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 01 dub 2009, 19:03

No stále mi to vrtá hlavou, včera ve sprše mne napadl další nápad, dát mu do ruky či přes rameno pásek (německej) s pouzdrem pro Parabellu či Walter, páč do přilby ho nejspíš nedám, odřezával jsem ho ze stolu, kde byl přilepen a on odletěl neznámo kam, uvidíme, ještě mám času dosti...

Něco málo jsem tmelil, abych si osvěžil metody a zároveň ukojil své potřeby předělávat tyto figurky - sem to ale úchyl :grin:
Hlavu jsem dělal asi třikrát a po přidání knírku i počtvrté, nejhezčí háro bylo asi napodruhé, ale i to mi celkem stačí. Původní hlava je celkem mladý voják, udělal jsem z něj zásadového rodového stařešinu :lol:
Kraťasy jsem ořezal až na stehna (u vnitřní strany) a začal ztenčovat, pokračoval jsem tmelovými náplastmi a tvorbou skladů, přední appron je už dopředu vybaven špendlíkem - zatím obyčejným, ty parádičkový se zas až tak moc nenosili...
Přílohy
P1060672a.JPG
Torzo
P1060677a.JPG
Kilt
General G.S.Patton

Rozděláno:

G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 07 dub 2009, 19:32

Tak je to jasné, síla ducha zvítězila nad neživou hmotou, rozhodl jsem se pro variantu ruky skrčené, radostně třímající železný kříž s dubovou ratolestí.
Zasílám nějaké novinky - první nátěry a základ vzorku z kiltu (vycházel jsem z toho mého), na další barvy se vrhnu možná o Velikonočních prázdninách, asi ještě malinko zsevětlím ty světlé kostky.
Přílohy
P1060738a.jpg
Vše zepředu
P1060740a.jpg
Zezadu
P1060747.jpg
Vzorek
P1060742a.jpg
Snaha o základ vzorku
General G.S.Patton

Rozděláno:

G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 07 dub 2009, 19:38

možná je to on nevím ? snad inspiruje.

JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 07 dub 2009, 22:40

Koukám,že jsi se slušně pohnul,vypadá to dobře :wink:
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 11 dub 2009, 13:23

Tak jsem dneska zase malinko popojel, čtverce ohraničil modrou (čekal jsem,že bude o něco užší, ale měnit se to už nedá, příště méně tlačit na štětec) a do průsečíků dal světlejší šedou. Ve fázi kiltu ještě přibudou dvě barvy, pak lak.
Přílohy
P1060794aa.jpg
Zde je drobný pokrok
General G.S.Patton

Rozděláno:

G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 12 dub 2009, 18:49

Dnes jsem kilt odložil a vrhnul se na vnitřek přilby i s podbradníkem a také na xicht, půdovní zrzvá mi zanikla a byla by hodně výrazná, což si nemohu dovolit, tak jsem mu nakonec věnoval tmavší barvu vlasů, ovšem oči zůstaly modré, avšak ještě půjdou na předělávku ;-)
Přílohy
P1060803.jpg
P1060804.jpg
detail vniřku
P1060806.jpg
Xicht
General G.S.Patton

Rozděláno:

G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 22 dub 2009, 20:51

Aby jste neřekli, že lelkuji a toto téma nebylo zavrženo, vrhnul jsem se na červenou....
Přílohy
UP1060897.JPG
S kiltem se blížím k finiši...
General G.S.Patton

Rozděláno:

G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 18 čer 2009, 19:34

Maturita i příjmačky na vyšší vzdělání jsou úspěšně za mnou, proto jsem měl trošku času dokončit toto skoro zapomenuté téma. Malinko jsem si pospíšil kvůli soutěži, kde kategorii figurek ani neotevřeli, což mne zamrzelo.
U skotského důstojníka - lovce suvenýrů jsem dodělal na kiltu ještě žlutou a zlatou špendlík (na kiltu drží approny). Trošku olejovek, slepit dohromady a bylo skoro hotovo. Do přilby jsem dal několik vyznamenání a to nejvzácnější důstojníkovi do ruky. Ta žlutá to dosti oživila, a zároveň do jisté míry i zkazila, přesto doufám, že se figurka zalíbí a že ji za rok v diorámě nepřehlédnete ;-)
Přílohy
P1070040.jpg
Zepředu :)
P1070042.jpg
Vrchní pohled
General G.S.Patton

Rozděláno:

G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 18 čer 2009, 20:01

Viděl jsem v Děčíně, a musím říct, že na živo je to daleko lepší. :) P.S. Máš ty svoje vytoužené hlavičky?
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 18 čer 2009, 21:01

Kvákal píše:Viděl jsem v Děčíně, a musím říct, že na živo je to daleko lepší. :) P.S. Máš ty svoje vytoužené hlavičky?

Taky se mi více líbí naživo :grin:
Hlavičky nemám, ale budu si objednávat ještě více těch Australanů ;-)
General G.S.Patton

Rozděláno:

G.S.PATTON

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno