Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Moje pokusy

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Moje pokusy

Příspěvekod mano1873 » 19 led 2009, 18:58

Ahoj asi som sado-maso, keď som sa rozhodol sem ukázať moje ,,výtvory", ale keďže by som sa chcel niekde posunúť tak tu sú neurobil som ešte veľa figúrok asi tak 13 za tri roky, el keď je čas snažím sa. Som na tomto fóre každý deň a pozerám a čumím a tíško závidím, no tocha aj odkukávam a učím sa. Hlavne by som chcel aby ste posúdili, či to má nejaký význam skúšať ďalej, teda okrem toho,že ma to baví.
Přílohy
na net1.jpg
PB260019.jpg
PB260018.jpg
moja prvá
mano1873

• Odpovědět s citací

Re: Moje pokusy

Příspěvekod Matěj Vavrinec » 19 led 2009, 19:04

mano1873 píše:Ahoj asi som sado-maso, keď som sa rozhodol sem ukázať moje ,,výtvory", ale keďže by som sa chcel niekde posunúť tak tu sú neurobil som ešte veľa figúrok asi tak 13 za tri roky, el keď je čas snažím sa. Som na tomto fóre každý deň a pozerám a čumím a tíško závidím, no tocha aj odkukávam a učím sa. Hlavne by som chcel aby ste posúdili, či to má nejaký význam skúšať ďalej, teda okrem toho,že ma to baví.

Jaká je to velikost ? :)
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=81515
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=82367
viewtopic.php?f=7&t=113709
viewtopic.php?f=7&t=114993
Matěj Vavrinec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mano1873 » 19 led 2009, 19:09

Je to 54 mm, asi všetky figurky som robil v tejto mierke.
mano1873

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 19 led 2009, 19:45

vyznam to ma istotne, jednak pretoze ta to ziavne bavi a potom ak budes malovat dalej a citat veci co ti sem ludia budu pisat k tojim figurkam (teda ty ktory nieco vedia a nie ty co maju velke reci a ikady nic ani neskusili) tak budes napredovat. Ved verim v to ze ked si pozries svoju prvu a poslednu figurku uvidis medzi nimi rozdiel.
Na to aby sme ti k tvojim veciam povedali a nasli hlavne problemy na zaciatok by bolo dobre aby si povedal co pouzivas za farby, ci akryl, alebo olej a potom sa tu moze zacat vychytavat chyby a chybicky. :wink:
Kazdopadne je dobry napad podelit sa aj s nie vydarenymi vecami na fore, ved preco nie?, mozno na ne nebudes hrdy, ale je pravdepodobnejsie ze prides spolu s ludmi odtialto na to, ako dalej postupovat a vyvarovat sa chybam ktore mozno na prvy pohlad ani neregistrujes.
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mano1873 » 19 led 2009, 20:17

No ten lovec bola moja prvá figúrka, ten bounty hunter predposledná a ten cowboy posledná, používam olejové a popod dávam syntetiku vo farbe(približnej) čo bude vrchný náter. Pokusy tieňovania som robil po prezretí modelfora.Prvý raz som počul o polozaschnutí a zotretí farby vatovou tyčinkou ja normálne maľujem,
mano1873

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 20 led 2009, 02:38

No tak teoriu ako tak ovladas, Zaklad ale vsetkeho pri olejoch je aby zaklad bol matny, aby sa mal kam samotny olej zachytit. Druha vec je nedavat hrubu vrstvu oleja, ale velmi tenke, teda velmi tenky film na zakladovu farbu a potom tu opat malymi mnozstvami tienovat, ci uz tupovaniem, alebo roztieranim. Kazdopadne zabudni pri figurkach na tri mozne techniky a to sice drybrush, ztierani (vatova tycinka, alebo hocicim inym) a vylievanie(ink, alebo hoci co co je iba vyliatie riedkej farby na model, ktora sa usadi v zahyboch). Ono tieto tri techniky ktore som vymenoval su nekontrolovatelne a vobec nie dobre na figurky len z jedneho dovodu, nemozes nejak presne ovplyvnit vysledok, ale daju sa vyuzit, ale to len v niektorych pripadoch a iba na niektore casti. Kazdopadne sa daju nahradi aj zakladnym malovanim.
A tu mas jeden moj stary, ale asi jediny postup tu na fore, ako na plet viewtopic.php?f=80&t=20504& a tak isto postupoj aj pri malovanie oblecenia a podobne, len s tym ze nemusis vobec pouzivat tolko moznych odtienov, na zaciatok bude dobre ak skusis tienovanie len s tromi farbami: zaklad, tien a svetlo
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rastislav Jancuska » 20 led 2009, 08:35

Takže...prvé rady Ti boli udelené..ako píšeš niečo odkukané, naučiť sa miešať farby ,ťieňovať...tož vela šťastia :)
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.
Rastislav Jancuska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mano1873 » 20 led 2009, 10:52

Takže zatiaľ ďakujem, naozaj si tieto rady vážim, lebo niekedy som čítal a presne nerozumel o čom sa majstri bavia. Mám teraz jednu bustu rytiera, takže len čo ukončím skúškové obdobie, tak sa pustím do toho a postupne to asi aj ukážem,pred samotnou stavbou sa ozvem.
mano1873

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mano1873 » 20 led 2009, 11:08

No pozrel som link a gladiátor je úúúúplne fantastický, zase dôvod na depresiu, aj takto sa dá maľovať? :cry:
mano1873

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 20 led 2009, 12:04

ten link som ti dal koli tomu ze je tam presbny postup aj s fotkami, takze mozes to porovnavat ako by to asi tak mohlo vyzerat po jednotlivych krokoch a aby si videl ze tie vrstvy musia byt vazne tenucke
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 20 led 2009, 12:08

Welcome to modellforum :grin: :grin: :grin: , dobrý začátek, drž se toho co ti psali kluci a bude určitě líp.Držím palce figurkářů není nikdy dost :wink:
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mano1873 » 20 led 2009, 13:33

ja viem, že jo to návod a veľmi dobrý, určite si ho veľmi dobre naštudujem a pokúsim sa ho aplikovať v praxi. Hlavne to miešanie farieb a tieňovanie.Dúfam,že konečne namiešam dobrú telovú farbu, lebo to som mal vždy najväčší problém. No gladiátor je aj tak super vymakaný.
mano1873

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 20 led 2009, 13:44

ono podla mna nejde o to namiesat spravnu telovu farbu ako zaklad, pretoze mozes dat aj plet cisto pieskovou, alebo nieco podobne farby plety a tiene a svetla tu farbu ozivia, prave to je na pleti relativne tazke a to coho sa tak vela ludi boji, a to sice ze plet nieje len zaklad svetlo a tien ale niekolko tienov a niekolko svetiel.
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honza durdis » 20 led 2009, 16:53

Na začátek to není uplně nejhorší, viděl jsem zde horší figury.Maluj,maluj,maluj a zkoušej. Jinak to nejde.Budeš li mít nějakej problem, napiš a někdo ti určitě poradí. Já jsem se snad i ptal v začátcích jak mám držet štětec.
Honza,
Nikdy se nevzdávat. Saburo Sakai
honza durdis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mano1873 » 31 led 2009, 21:50

No páni, skúškové je úspešne za mnou, tak som trochu maľoval, snažil som sa zúžitkovať poskytnuté rady , a tu je výsledok. Neviem či to tak môže byť,alebo nie, fotky nie sú asi najlepšie,ale fotil som to teraz, a vlastne som to aj teraz domaľoval, teda zatiaľ, kým mi nepoviete čo treba opraviť a tak, ďalej ma zaujímajú vlasy a brada, ako to urobiť aby boli dobré, malo by to byť blond, no jednoducho: povedzte mi čo ďalej. Zbaliť štetce a radšej čítať knihy? :D Viem že to nie je asi úplne ono,ale je tam už aspoň náznak tých tieňov, nie? Či nie? :shock:
Přílohy
knight44.jpg
knight5.jpg
knight3.jpg
knight1.jpg
knight.jpg
knght2.jpg
mano1873

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno