Je to kopie, na téhle figurce jsem nic neupravoval, jenom jsem ji očistil a zatmelil. V ruce bude eště držet štít. Zatím je v surfu. Ví někdo co je to za figuru? V sáčku při ní byl obrázek jiné figurky, jak ji mám vybarvit? je to moje druhá figura, můžu si barvu oblečení a vzor vymyslet?
Pravděpodobně na sobě bude mít něco heraldckého takže se určitě řiď tady těmihle pravidly http://heraldikus.wz.cz jinak podle toho klenotu na přilbě by patrně šel najít i správný erb jsem si jistý že jsem ho mněl někde v mojem archivu ale ani zaboha ho nemůžu najít. Tak aspoň trohca inspirace.
Jan Koliba: minimálně tam nikde není z heraldické hlediska chyba takže to reálné je. Jinak po projetí heraldikusu tady jsou některé erby s podobnýmklenotem na přilbě.
Jan Koliba: minimálně tam nikde není z heraldické hlediska chyba takže to reálné je. Jinak po projetí heraldikusu tady jsou některé erby s podobnýmklenotem na přilbě.
Ve zlatém štítu jsou dva černé lovecké rohy. Klenotem jsou rohy ze štítu. Přikrývadla černo-zlatá.
pivechradcan1.jpg (24.68 KiB) Zobrazeno 3139 krát
Štít je červeno-stříbrně polcený a v každé půli štítu je roh s nátrubkem obrácené barvy. Štít je červeno-stříbrně polcený a v každé půli štítu je roh s nátrubkem obrácené barvy. Štít je červeno-stříbrně polcený a v každé půli štítu je roh s nátrubkem obrácené barvy.
hodickyhodic1.jpg (29.62 KiB) Zobrazeno 3135 krát
V červeném štítu je stříbrný hříč, jehož tři háky (konská pušťadla) vycházejí z kruhu. V klenotu jsou dva červené lovecké rohy, mezi nimiž je zlatý vrch (složený ze šesti vrchů), ze kterého vyrůstá jeden hák. Přikrývadla jsou červeno-stříbrná.
bitovskyslavikovic1.jpg (29.91 KiB) Zobrazeno 3127 krát
Nazdar odpověď na tvůj vzakz hodím i sem abych tě náhodou nemystifikoval a případně mne mohl i někdo opravit.
Zlatá a stříbrná jdou klidně nahradit bílou a žlutou jsou to jenom jejich heraldické ekvivalenty, samozřejmně že bohatí pánové si dávali štíty vykládat zlatem ai jím vyšívat prapory, například království jeruzalémské viz odkaz v diskuzi někde tam je uvedeno u heraldických pravidel, něco podobného je papežský stát. Jinak přikrývadlo by ho jistě mírně oživilo a dolišilo stejně jako kdyby jsi obrousil ty děsivé chrániče ramen co má a udělal mu attiles viz oba rytíři co jsem vložil jako první obrázek protože určitě si to nasebe navlékal v pořadí krouržková košile a potom by si když tak připnul plechové části zbroje a až přes to varkoč tzn ne chrániče ramen přes varkoč nemněl by je k čemu moc připnout a navíc varkoče se dělaly aby reprezentovaly ne aby byly schované někde pod zbrojí. Plus mi vepředu ještě nesedí takové ty třásně ale to už raději řešit nebudu No doufám že jsem tě nezasypal informacemi a nevyděsil fakty resp. mojimi doměnkami a převzatými názory. Jejda dostal jsem chuť si nějakého sochnout z alteca.
Moc díky za odpověď, zatím jsem si asi vybral druhou možnost (zlato černá). Eště předělám chrániče ramen, klenot a udělám přikrývadla, točenici a asi i novou helmu. Ale ty třásně ve předu už nechám být, celkem se mi tam líbí a bylo by s tím moc práce. A eště bych měl otázku, u čeho vycházely přikrývadla? z točenice? nebo to bylo i zvrchu helmy?
No helmu byhc ani moc neupravoval tvarově celkem odpovídá z toho že tam je nakréslená její pozdější heraldická verze bych si hlavu nedělal.
Jinak přikrývadla by mněla být teoreticky připevněna k točenici bylo by to ais nejjednodušší a ta by potom mohla být nějak nasazena na helmu a následně k ní přivázána ale tím si zase nejsem tak úplně jistý, ale nevím jak jinak ji tam přiuchytiti někde jsme mněl odkaz na fórum jak tohle někdo dělal 1:1 ale to nemůžu najít. Takže tím bohužel nepřispěju. jinak tady je odkaz na fotku jedné rekonstrukce sice z jiným klenotem ale podobné datace.
PS u toho obrázku to vypadá že tomu je právě naopak přikrávadla vycházejí zpodklenotu a jsou jenom točenicí přidrživána opravdu nevím co je v tomhle případě správně...
Upravil jsem klenot, chrániče ramen a přidal přikrývadla. Figura je zatím v základním nátěru, ty kovy vypadají sice dost hrozně ale jsou teprve v základu.