Robe, ono to nebude nic monstrózního , taková malá vinětka ... Figurka je z 60% malovaná olejem, zbytek akryl . Přidám k tomu pár svých zkušeností o použitých barvách a štětcích,což se myslím vždy hodí .
Zdravím Tady jedna figurka , kterou jsem maloval pro sebe . Andrea Mini 54mm "The Plunderer " , v mém podání trochu upravená . Bohužel , nemám teď foťák, tak jsem se snažil cvaknout to mobilem dětí .... Malováno 70/30 % olej -akryl ,ve prospěch oleje .
Co se týká barev - základ jsou akryly převážně od Andrei , dle mého názoru nejlepší akrylové barvy spolu s barvami Rackham , které se ale blbě shání . U těchto barev se mi nikdy nestalo , že bych měl pololesklý , či snad lesklý povrch . Toto se nedá říct o barvách Vallejo , Citadel . Valleja už téměř nepoužívám, mimo kovových odstínů . Barvy Citadel - až na pár odstínů / hlavně odstíny červené a to i při stříkání pistolí / , mi zůstávají matné ,ale nedosahují kvalit barev Andrea dle mého názoru.
Olejové barvy - všechny použité barvy jsou značky Umton ! Po zkušenostech s jinými olej. barvami mnohem dražších značek , mohu "v klidu" říct , že tyto barvy Umton jsou plně dostačující . Jedinou nevýhodou je fakt, že Umton nevyrábí speciální odstíny které figurkáři potřebují , jako je třeba BrownMader atd. Tedy nezbývá než si tyto odstíny namíchat , při troše zručnosti a zkoušení to jistě každý zvládne .
Štětce - přesto že vlastním štětce značky W/N , které jistě každý zná , pro tenhle model jsem je záměrně nepoužil . Vyzkoušel jsem štětce Citadel , Milan , Italeri ,Knorr prandell / červená rukojeť / a štětce Feldherr . Všechny tyto štětce jsou mnohem levnější než štětce značky W/N . Pro malbu olejem vyhovuje každý , neshledal jsem žádný problém. Zvláště štětce Feldherr doporučuji k malbě těch nejtenčích linek , škrábanců , nejmenších detailů .
Závěrem lze tedy říci , že vždy není třeba utrácet velké peníze za drahé značky barev a drahé štětce , plně dostačující jsou mnohem levnější a pro každého figurkáře dostupnější výrobci .
Tak doufám, že jsem "zastánce" a patrioty značek Winsor, Block , Rembrandt , Mussini atd., moc nenasral ......