Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fantasy a sci-fi figurky - 28 mm

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 291 • Stránka 7 z 20 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20
  • Odpovědět s citací

Re: Fantasy a sci-fi figurky - 28 mm

Příspěvekod panther » 14 říj 2008, 16:48

Věta, že na zakázku to stačí mě docela unáší. Sice kolikrát taky něco "ojebu", ale určitě to nehlásám někde do rozhlasu, navíc to nikdy není nic tak velkýho, jako u tebe. Nechápu jak můžeš pro někoho dělat. Možná tak malovat za pivko, to jo, ale chlapče, jak to chceš takhel dotáhnout? Myslíš, že si u tebe někdo něco nechá dělat? Já bych nenechal a radši si k tý technice ty figurky budu malovat dál sám, ikdyž jen olejema, ale i tak jsou možná trošku lepší, či srovnatelný. Ale to jsem odbočil.

Dělání modelů na zakázku není vůbec žádná prdel. Sám se v tom nějakou dobu orientuju a můžu ti říct, čím větší kvalita, tím víc si časem řekneš, není to nic nenormálního, každej, kdo takhle dělá si po čase zvedne cenu, samozřejmě po dohodě a musí bejt úměrná výsledku. :!: Tohle matlání a machrování na veřejnym foru, že je to jen na zakázku a že to stačí mě přijde jako holá demence a nic jinho. [-X Nezlob se na mě, ale asi by si potřeboval, aby ti ten co si to objednává pročet tohle forum a pořádně tě vypucoval, třeba by ti to potom došlo. Ale jak tak sleduju delší dobu, nemá to cenu, proč já to vlastně psal? Zbytečně,no co, mazat už to nebudu.
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 14 říj 2008, 18:39

panther - na zakazku momentalně nemaluji..
jinak space trpaslik je myslim hotov.. možná ještě botky předělám.. jinak ma vejšku má asi 2,4 cm..
Přílohy
P1080263.JPG
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod than-mara » 14 říj 2008, 19:35

Zalezi na tom na co ho mas, jako table-top na hrani slusny, jako chlouba do policky bohuzel nedostacujici... :wink:
moje témata na MF
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=25106 SM - hleda se schema
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=21674 Moje pokusy
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=20002 Smrtka
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=80&t=19698 SM - Scout
than-mara

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 15 říj 2008, 19:43

than-mara píše:Zalezi na tom na co ho mas, jako table-top na hrani slusny, jako chlouba do policky bohuzel nedostacujici... :wink:

no je ve vitrince..tedka se budu věnovat nedodělávkám.. jako první příjdou tihle dwarfi..

http://www.coolminiornot.com/155932

a pak drak ( už je skoro začištěn největší problém je teďka místo okolo krku - hlavy ) a pak zase trpi a elfi..

a nebude to žádnej speed paint..
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 17 říj 2008, 21:02

tak.. jednoho slayera sem začal dělat včera a druhého jsem si před chvílí dovezl z bitvy a před chvílí načnul.. budu jej dělat o5 source light efektem... nejdřív asi udělám toho modrého..
Přílohy
P1080291.JPG
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 18 říj 2008, 16:48

další progress na trpošovi..veškere komenty vítané.. jen v reálu mi ty přechody přijdou o dost víc ladné...
Přílohy
P1080292.JPG
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 18 říj 2008, 18:10

To bude taky duch? :)
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dakan » 18 říj 2008, 18:28

Taky mne prvně napadlo že to bude duch.Možná by to chtělo ukázat jak bude vypadat na podstavci se zdrojem světla,takhle samotný to vypadá dost blbě. A je to divné,světelný efekt někde v díře a ještě na zbroji jako je u minera mi na černý základ ještě sedne,ale u kůže kdy ji světlo ještě ozáří černý základ nepříjde vhod.Prolistuj si CMON,tam je hodně vydařených efektů se zdrojem světla a určitě jej nedávaj přímo na černý základ,ale nejdříve figurku vystínují v trochu tmavších barvách...rozhodně to nepatří k lehkým technikám,tak jsem docela i zvědav co se z toho vyklube. Z mého pohledu zatím slabé Honzíku :) ...
Obrázek
Dakan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 18 říj 2008, 19:58

Ještě mě tak napadlo: že ty vůbec nevíš, jak se vlastně OSL (object source lighting) dělá, že jo? Jak se chovají barvy, resp. světlo? Ono mi to totiž ze všeho nejvíce připomíná drybrush. Nic proti, ale to je něco úplně jiného. OSL je jednak pěkně těžká věc, navíc to není pro začátečníky - bez urážky. Když se to umí, fajn, když ne, je to problém - taky proto tuhle techniku moc nepoužívám, jen na malých částech figury. Vtip je tam totiž v tom, že světlo ti nedá bílou, pak černou (stín), skorem nic mezi tím. Danou barvu zesvětlí, ztmaví, ono totiž skoro všechno světlo nějak odráží, jen málokterá věc světlo pohlcuje - jasně, černý trpaslík a tak, ale to jako figuru nikdo dělat asi hned tak nebude. Takže nechme gravitaci, gravitací...
Je fajn, že používáš na stín modrou, ta ve stínech vážně hodně je, ale nějak se ti vytratila ta původní barva. O bílé si pak pamatuj, že je lepší ji nepoužívat, pokud nemusíš - bílá totiž ztmaví všechno ostatní (klidně si to zkus, zní to možná hloupě, ale je to tak, na bílém pozadí se zdá všechno tmavší). Takže jestli budeš chtít bílou používat, tak ji přidávej vždycky do té barvy, kterou chceš zesvětlit - osobně se čistě bílé vyhýbám. A taky si pamatuj, že je něco jiného, když složíš jednotlivé barvy světla (spektra) - to dostaneš bílou, než když si vezmeš ty samé barvy z lahviček, to dostaneš tmavou barvu, v ideálním případě černou. Takže pokud chceš malovat OSL, tak si to musíš představit a namalovat. Jinak budeš sekat ty duchy jak Baťa cvičky :lol:
Přílohy
OSL.jpg
Tohle není namalované, ale dobře je na tom vidět, co to ten OSL vlastně je. To světlo je dost ostré, proto jsou ty přechody mezi světlem a stínem docela hodně výrazné, ale přesto se to z toho dá odpozorovat. Ta fotka je z netu, nechce se mi moc zbytečně ztrácet čas hledáním lepší...
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 20 říj 2008, 16:20

popravdě nevim nic o tom jak se chovaji barvy atd..jinak děkuji [-o< ja ten source light efekt dělal jakoby ,,podle sebe" a moji logikou jak by ty barvy asi měli přijít... jinak sem dokončil trpaslíka, bude z něj normálně figurka na hraní, rozhodl jsem si udělat regiment ,,zatracených trpaslíků"... příběh k nim sem cpát nebudu protože to sem nepatří... jak se vám líbí ? každopadně další modely již budou zřejmně v ,,normálních,, barvách..
Přílohy
dammed dwarf.JPG
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 20 říj 2008, 16:28

Pavel Š píše:Na fotce je vidět velký ho**o, pantáto! :bad:

skusim znovu
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 20 říj 2008, 16:34

nastavil sem vyvážení bíle
Přílohy
P1080298.JPG
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dakan » 20 říj 2008, 16:56

Přijde mi to spíše jako socha než duch.Zkus tomu udělat aspoň oči - například červenou.
Obrázek
Dakan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jester » 20 říj 2008, 18:26

Mi to přijde, že Honzovi byla pochválena jedna figurka a on to teď v té černo modré seká jak Baťa cvičky všechno. :x
V.T.
Jester

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 20 říj 2008, 20:23

oo dobra dobra zanechme na čas modrých trpaslíků, a věnujme se trpaslíkům a cvelfům v normálních barvách :lol: jinak jsem našel.. http://www.coolminiornot.com/203638
JK93

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 291 • Stránka 7 z 20 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20

Zpět na Rozestavěno