Základ som namiešal z Andreáckych akryliek. Dominuje Golden brown. Základ musí byť jednoliaty, v tieňových partiách to nevadí, ale nemala by ,,presakovať,, základovka. Bud strekneš pištolou alebo to dáš štetcom, ja som volil štetec. Nechám deň dobre uschnúť. Jazdec má prvý olejový náter, kolkokrát ho budem opakovať ťažko povedať, kým nebudem spokojný. V olejoch dominuje žlté kadmium a oker, štipka žltého okru a na svetlá biela. Nanesiem základ stredného odtieňu po celej figure, vo vrchných partiách sa snažím dať o niečo svetlejšiu, čiže pripravím si základnú strednú a základ s bielou. Po nanesení jemne tieňujem. Vložím do kremáku a na druhý deň uvidím či je možné pokračovať. Temnú stránku nanesieme neskôr. Viem že sa mi píše lahko a Vám sa číta ťažko, to chce vidieť na živo A na koniec, samozrejme koľko a ktorého odtieňu pridáte, takú výraznú žltú dostanete.
Přílohy
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.
nazdar Rasto...pri tebe sa vzdy po kazdej tvojej figurke presvedcujem ze to je dokonale,ale kazdou nasledujucou figurkou poriadne posunies latku vyssie....
Ahoj, táto figúrka ti ide od ruky krásne, je vidno, že stará klasika nestarne, tiež ju mám doma a považujem ju za jednu z naj figúrok v histórii vôbec (neviem, či som už videl vydarenejší skulpt koňa v 90-tke). Ten ksichtík ti teda vyšiel, no klobúk dolu, neviem sa nato vynadívať, proste jemné a zároveň silné a vytiahol si pekný výraz, presne taký aký tam má byť, super. V žltom bude určite perfektný, levík na štíte nádherný, aj ornamentále na vlajke sú moc guuut, proste lahôdka
Tak som naniesol prvé ,,temno,, odtiene sú ladené do oranžova, oranžovo-okrova až tmavšieho okru...farby Umton a Mig... Umelé svetlo je potvora, takže nič moc. V dôsledku podávania tabletiek proti nezamestnanosti sa čas na srandičky skrátil, takže asi už to nepôjde tak rýchlo a príde chvíla ked dám až finálne fotky, aby bolo vždy nejaké ,,prekvapko,, a la Strejda Michal. Samozrejme na dotazy ohladne farieb a malovacích techník budem odpovedať.
Přílohy
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.