aby som si oddychol trochu od vseliakych cerov diablov, som si skusil malovat pletovku na hortakovy, spravene by malo byt brucho hlava z prsiami sa musim este pohrat, ruky a chrbat som este nerobil, a ani vlasi a bradu, vesetko je to akryl valejo, este mi na tej hlave nieco nesedi tak uvidim ci ju este trochu neprerobim, rad si necham poradit odmajstrov, ta posledna fotka je trochu moc osvietena lampov
kde este pridat svetlo a kde tiene, kedze je to prva pletovka na takej velkej figurke doteraz som robil len prisery, a tela som sa bal
Nevím, jestli zrovna já do toho mám co mluvit, ale lehce bych ztmavil ta světla na té hlavě. Nějak mi přijde, že to tělo je v porovnání s ní tmavší. Ale jen trochu. Prostě to jen sladit dohromady. Vypadá to vážně parádně... Jaké konkrétní barvy jsi použil?
pouzil som tieito farby valejo: 70845 sunny skintone taku bledu skoro az bielu je to telovka na navrchnejsie svetla cislo a nazov uz je zosuchany 956 light orange cervena cislo zosuchane cierna a na bradu to zarstenie som pouzil sky blue a zmiesal som to z ciernou podla potreby
a tu hlavu som nechal preto trochu lebo raz mi ktosi povedal aby som robil hlavy trochu svetlejsie ale neni az tak moc svetlejsia to moze byt aj tou fotkou a prsia este budem dorabat a tie by som chcel tiez take bledsie sprait akoze tam na ne dopada viac svetla
Dík za odpověď. ... A fotkou to být může, navíc i tak to nic hrozného není. Vážně se mi to líbí, jak to je. Je taky dost možné, že se to samo ztratí, jakmile bude domalovaný i ten zbytek. Osobně bych do toho nesahal, pokud, tak jen, jak jsem psal. Ta možnost nechat to být, také není vůbec špatná. S úspěchem ji také někdy používám. Mimochodem, když jsem naposledy opravoval stín po okem u jedné figury, dopadlo to tak, že jsem ji musel celou přemalovat. Sice se mi to povedlo, ale vypadalo to jako kdyby měla monokl = upravit stejně i zbytek .
Mariáne mám ještě jeden dotaz, ta tmavá podkladovka ,co je to zač nějaký base akryl nebo nějaká vallejo a jak je to naneseno, pistolkou, sprejem a nebo natřeno.dík Wolfík
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010