Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Figurky od Paranoida

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Figurky od Paranoida

Příspěvekod paranoid » 29 úno 2008, 14:21

Michal dík za znalosti, ja ich spravím havranie,ksicht mám totiž docela bledý,tak aby ešte viac vynikol,dám tie krídla havranie. Inak prilbu som nevedel ako,čo, a tak som postupoval podľa krabičky,aj sa mi to zdalo také že pestrejšie,že špinavá oceľ v kombinácii s bronzom. Brnenie ale už budem robiť definitívne ako špinavý bronz.
Wolfe, očička som trošku podlial krvou,už keď si všimneš prvé obrázky busty oči som spodnú časť vytiahol tmavo červenou a vrch tmavo hnedou. Oči som maľoval akrylom a do kútikov som naniesom malé množstvo červeného kadmia. Mne sa to zdá také živšie, realistickejšie (taký drobný detail,ale oživí)a budí to dojem že ten človek je vyčerpaný a dlho nespal, prípadne prežil silné psychické vypetie,čo myslím,celkom sedí na predlohu.
Jakub a Aleš, vďaka, s prilbou som sa dosť natrápil a prerábal a prerábal až mi z toho rohy rástli, základ na bronz: gamecolor zlato, špinil som to van dyckovou hnedou a nechal preschnúť. Na druhý deň sa mi efekt vôbec nepáčil,tak som to skúsil inak do olejovej bronzovej farby od Rembranta som primiešaval van dyckovu hnedu a trochu okru zlatého, už to bolo lepšie,ale stále tomu čosi chýbalo, do tretice som si na odličovací vatový tampón naniesol kvapku leštiteľnej pasty agama bronz a jemne pretrel,to pomohlo asi najviac. Oceľ: základ Vallejo silver (alcohol base) a zašpinenie čiernou olejovkou, na záver odličovací tampón s kvapkou agamy pasty oceľ a jemne prejsť, prípadne som došpinil zas čiernou olejovkou, toť vsjo :grin: komplikované,že? objavujem za pochodu :grin:
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 29 úno 2008, 15:18

Děkuji za informace pane, určitě zkusím u další bustičky , hned jak přijedu z modelmánie se do nějaké pustím :wink: a zkusím
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rastislav Jancuska » 07 bře 2008, 16:02

tož busta pekná, kov a pleťovka výborná, ale skús oči dať šedomodré, inak som zvedavý na finále..
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.
Rastislav Jancuska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 10 bře 2008, 10:50

Rasťo, máš pravdu, majú neprirodzenú farbu,moc tyrkysové,premaľujem,už som sa aj nato chystal,ale si my utvrdil v tom,že je to ozaj nutné. Inak práce pokročili hodne, myslím,že tento týždeň bude hotový,zajtra tu hodím pár foto pred finišom.
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rastislav Jancuska » 10 bře 2008, 16:13

ja nakupujem figurky cez kamaráta na internete, teda konkrétne Pegaso, ak budeš niečo mooooc chcieť tak sa dá objednať, len to stojí viac penazí. V Mošiku pokecáme.
Kto chce, hľadá spôsob, kto nechce, hľadá výhovorku.
Rastislav Jancuska

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 14 bře 2008, 09:35

Tak vážení, paranoid si vám dovoľuje predstaviť Vercingetorixa v plnej kráse. Farby su ešte miestami čerstvé,tak preto sú tam na niektorých miestach ešte značné odlesky, ale tie skorigujem matným lakom,ale to až po perfektnom preschnutí olejoviek. Tak dúfam,že sa vám bude páčiť a teším sa na reakcie :D
Přílohy
final 1.jpg
final 2.jpg
final 3.jpg
final 4.jpg
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 14 bře 2008, 09:36

...a ešte zopár fotiek...
Přílohy
final 6.jpg
final 7.jpg
final 8.jpg
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 14 bře 2008, 09:55

paranoid píše:Tak vážení, paranoid si vám dovoľuje predstaviť Vercingetorixa v plnej kráse. Farby su ešte miestami čerstvé,tak preto sú tam na niektorých miestach ešte značné odlesky, ale tie skorigujem matným lakom,ale to až po perfektnom preschnutí olejoviek. Tak dúfam,že sa vám bude páčiť a teším sa na reakcie :D

Tak čau Vercingetorixi já jsem por.Wolf a musím říct že seš fakt kurevsky hustej [-o< [-o< =D> =D> =D>
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 14 bře 2008, 10:33

podla mna je lepsi ako michalov, ale mas tam jednu vec co mi vadi, a to sice odtien kovu na prilbe, ma to nadych do hliniku a obavam sa ze v reale to bude horsie a potom ten bronz na hrudi by som potiahol o nieco do svetlejsia, ale inak supis ;-I
No konecne to zacina naberat grady, cesko-slovensky suboj zacina :lol: :grin: :lol: :grin:
som zvedavy na zatvu v mossiku kto co poberie, ziavne cesi vyhraju napoleoncov, ale ostatne kategorie su dost otvorene :-D nic im nesmieme nechat, aj ked su to nasi bratia :twisted:
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 14 bře 2008, 10:56

díki hoši :D :D :D
Cesnak: ta prilba je v reáli v pohode, to sa len lampa do toho oprela,ked som fotil, určite to žiariť takto nebude, zašpinená je dosť,viac som jej už pridávať nechcel
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 14 bře 2008, 10:57

cesnak všimni si foto (final 6.jpg) tretiu od spodu,takto to asi v skutočnosti vyzerá
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 14 bře 2008, 11:16

No v reakci na Cesnaka se musím přiznat že do Mošonu se těším jak malý Jarinek.Porovnávat věci od vás top navzájem to bude masox největšího kalibru a bude potřeba vzít sebou náhradní gryndáček :grin: :grin: . A až se mezi vás zamýchají ještě další kluci(Radek Tomanec nebo petr Kašiar) moji druzi ve zdrani z Moravy tak to bude teprv žůžo bájo.Taky se těším že zmerčím Paranoida na živo jestli vypadá tak jako na avataru tak to bude velmi zajímavé :wink:
K figuře, mě osobně se helma líbí moc,má super zajímavý nádech.
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taiko » 14 bře 2008, 12:28

Jo, když jsem byl ještě mladý, tak jsem taky rád soutěžil s ostatními. Teď už na soutěže jezdím pokecat s lidma. Možná se toho taky dočkáš Cesnaku... :grin: :grin: :grin:
Cesnaku, ja bych se nesoustředil na souboj Cechy/Slovensko. Ještě tam je spoustu dalších figurkářů, kteří můžou pořadí zamíchat (Polsko, Maďarsko atd.). Spíše bych to viděl na spojení Československo(Slovenskočesko :wink: ) a postarat se o to, aby umístění zkončilo jen u "Nás, bratrů". Třeba takový Oliver Kovacs(HUN) má moc pěkné busty a věřím, že je doveze...:
http://www.young-miniatures.com/gallery/Oliver%20Kovacs/Oliver%20Kovacs-YH1807-1.htm

http://www.young-miniatures.com/gallery/Oliver%20Kovacs/Oliver%20Kovacs-YH1806-1.htm

Nicméně mě s těma bustama začínáte pěkně :evil: . Všichni to tady zvládají "levou zadní" a ja pořád nic :cry: . Asi se do nich v nejbližší době pustím...snad po Maďarsku... :wink: :-D
http://taiko-miniatures.blogspot.com/

Obrázek
Taiko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taiko » 14 bře 2008, 12:30

Paranoid, tady se opět nedá nic jiného udělat, než =D> =D> . Je vidět, že Tě to baví a to je dobře. Už se moc těším do Mošoně, až uvidím všechny ty pěkné kousky, které tady s ostatníma kolegama ze SVK vystavujete...
Hodně štěstí do další práce....
Jo, teď jsem si vzpoměl. Co dělá "templář na koni" 90mm do Pegaso model. Myslím, že jsi ho barvil modře. Jak to s ním vypada...? :wink:
http://taiko-miniatures.blogspot.com/

Obrázek
Taiko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Křepa1 » 14 bře 2008, 12:37

Je to opravdu dobrý fakt jo =D> =D> =D>
Křepa1

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno