Nastříkat - lak model master a není co řešit.A třeba Radek Tomanec mistr ligy,mistr Ingolstadtu a Girony ,výherce všeho co jde u nás , mě ted ukazoval že ředí oleje petrolejem a ten už sám o sobě pěkně olejovku zmatńuje, teda za předpokladu že jí nebude člověk mít na figurce dvě kila jak Dakan a že nemaluje na akrylový základ, protože ten je podle mě taky problém co se týká zmatnění oleje. Akorát barva po laku ztratí hodně ze své živosti, teda podle mě natěrače.Nazdar
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
ModelMaster - nanášet štetcem ,ale musíš být rychlej -schne hodně rychle ....... Wolf má pravdu - lak Ti ale pak "sežere" trochu "živost" barev ..jemné detaily se "vytratí" ....
Model master používám také. Natírám ho štětcem a je to určitě lepší, než sprej. Ne všechny věci na figurce jsou matné. Ano, po nanesení a uschnutí se ztratí nějaké detaly, ale není problém je znova namalovat...nebát se šáhnout do figurky i po několika dnech a několika nánosech laku... Vystínuji, po zavadnutí (druhý den) dostínuji, další den nanesu matný lak a opět upravuji stínování, nechám vše pár dní proschnout a je-li to třeba, tak opět upravuji stínování....až do uplné spokojenosti....
Tak, jako oddechovku jsem si koupil neznámou figurku,co byla ke koupi na Beskyd Kit za pár kaček. Nohy byly oddělené od těla a pod sukní byl velký nalitek.Vše jsem odpiloval,ale nevim,jestli nemam ještě více začistit místo pod sukní,aby nohy po nalepení proporčně seděly líp.co myslíte?
ja by som ani nepovedal ze ten ksichtik ej nic moc, ten sa praveze da, mam tu figurku doma ,. horsie je to s prsiami, ti treba trochu podorabat do plnsich tvarov, tie ma vazne divne aspon co vim z mojeho posledneho pozerania.
Ty prsa mi na první pohled špatné nepřišly,má je z větší části zakryté. Spíš mi vadily nohy,které měla vzhledem k tělu umístěné příliš vzadu. Na netu jsem nenašel její fotku v barvě ,pro inspiraci,nemáte prosím někdo?
menší postup .... Koupil jsem si konečně oleje na kůži,tak jsem je hnedka vyzkoušel. Foto je ze včerejška,když jsem to právě dobarvil a teď čekám než zaschne. To samé čeká svářeča....
Tak po delší době,sem něco házím.... Španělka je hotová. Nejsem s ní uplně spokojen,protože jsem si pokazil po dokončení obličej a oprava nebyla jednoduchá.Navíc je sám o sobě obličej trochu jetej. Vodu jsem dělal Water effectem - Still Water od Valleja ...není to nejideálnější prostředek na tvorbu vody.Sice vznikla pěkně čirá voda,ale dost zmenšila svůj objem po vyschnutí a tak bylo potřeba více vrstev (na tenhle kousek až 5-6 vrstev).
Jinak jsem začal jednu historickou figurku od Pegaso - Crusader Knight in Holy Land, XIII cen. , 54mm
Musim souhlasit s kolegou o radek vys, neni to uplne nejpovedenejsi, na druhou stranu alespon sis to zkusil Crusader vypada hodne zajimave, budu drzet palce do pokracovani. Podstavecek zatim pekny.
Tak ta ropucha u vody je slabší čili u mě - NE moc PĚKNÉ , podstavec pod crusíka je zatím těžký polotovar ,všechno jednolité, fláknuté jen na žluto, takže zatím též NE PĚKNÉ, urřitě je co hooooodně zlepšit.zdarec
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010