..Děkuji přátelé... ..ještě se mám hóóódně co učit...-) ..teď si na chvilku od velkých figurek odpočinu..další věcí bude tento válečník z Egypta ( 54 mm )
..ano Rasťo,jednoduchá a přitom suprová...mě se líbila hned co jsem ji viděl..-) ..přemýšlím,že bych na štít namaloval skarabea,ale nevím,zda by to nebyl pak historický nesmysl..co myslíš ?
..... podstavček bude dobrý, tá socha je veľmi fajn, som zvedavý na koniec. Všimol som si, že štruktúra kamenných kvádrov je trochu hrubá na pieskovec, skôr mi to príde ako žula a tá mi k Egyptu akosi nesedí, neviem, možno sa mýlim, je to len môj pocit. ........ale keď je už hotový tak potom nič............
Tož Obsi. Podstaveček bude asi opět fajn. Zídka i koš bez výhrad. Ta socha mi přijde taková.... . Nevim, z jakýho by byla ve skutešnosti materiálu. Předpokládám pískovec. Jen mi přijde, že má na hlavě tmavší stíny než dole. Možná by taky neškodilo jí u podsatavce trochu ušpinit nebo oprejskat. Posuzuju ale jen podle fotky.
pro Vaška.. ...socha má světlejší hlavu a ramena,ale máš pravdu z fotky to patrné není ...přikládám ještě jeden pohled ...jinak materiál : Na zhotovení soch Egypťané využívali nejrůznější přírodní materiály:VÁPENEC (socha Thutmose III. 18. dynastie), ŽULA (Amenhemet III., 12. dynastie), PÍSKOVEC (Achnaton, 18. dynastie), ZLATO (bůh Amon, 22. dynastie), DŘEVO, na obrázku pozlacené (Tutanchamon, 18. dynastie)...