Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Honzovy pokusy s olejem

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 308 • Stránka 14 z 21 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: Honzovy pokusy s olejem

Příspěvekod JK93 » 14 črc 2009, 06:37

jako ten návod od lopeeho doma mám - někdo ale tvrdí že je lepší je malovat s linkou a někdo že bez linky(abych pravdu řekl mi to přijde takové rozplizlé ) -ale tak teďka to ještě zkusím bez tý linky..

Than Mara - korálky sou vystínované - ještě to zalakuju lesklým lakem a doufám že ty korálky pak budou vypadat obdobně

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 14 črc 2009, 07:23

Kámo ,nevíš po čem v Pardubicích roste cibula a jsi uplně mimo mísu.Jestliže namaluješ oko myslím tím panenku celou jako tečku, tak se potom nediv že tvůj pedofilni gay šaman má oči vytřeštěné jak kráva pod kopcem.Srovnej svoje oči a oči z fotky od JMD a pokud nejsi tralaláček tak to musíš jasně vidět.To´t ode mě k oku vše
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 15 črc 2009, 19:03

por.Wolf píše:Kámo ,nevíš po čem v Pardubicích roste cibula a jsi uplně mimo mísu.Jestliže namaluješ oko myslím tím panenku celou jako tečku, tak se potom nediv že tvůj pedofilni gay šaman má oči vytřeštěné jak kráva pod kopcem.Srovnej svoje oči a oči z fotky od JMD a pokud nejsi tralaláček tak to musíš jasně vidět.To´t ode mě k oku vše

tak doufám že už je to O.K ( když se na to to tak dívám tak je má furt trošku vypoulenější, na druhou stranu hrozné to taky myslím není ) až na korále myslím že už nic upravovat nebudu, tak doufám že už to není škaredé :oops:
Přílohy
P1110472.JPG
P1110472.JPG (2.13 KiB) Zobrazeno 2081 krát
pekoslav.jpg
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod herrtopke » 15 črc 2009, 20:14

Tak to se Ti opravdu povedlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!Moc se mi to líbí! =D>
Alea iacta est. Kostky jsou vrženy. Julius Caesar.
Můj modrý salónek.... http:/diorama.blog.cz
herrtopke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 15 črc 2009, 21:29

herrtopke píše:Tak to se Ti opravdu povedlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!Moc se mi to líbí! =D>

No, nepovedlo !
Ty /Honzo/ za každou cenu se snažíš namalovat CELOU DUHOVKU , prostě celé to "kolečko" a to je špatně .
Koukni se na sebe do zrcadla a uvidíš sám, že tak oči nevypadají , pokud je nebudeš vyloženě "poulet" , nebo
pokud v tom zrcadle uvidíš někoho jiného než sebe ....
Ten chlápek vypadá na "flegmouše " a ty mu namaluješ oči , jak kdyby seděl na elektrickém křesle a právě
dostal dávku ..
Takové oči si u busty "nemůžeš dovolit " .
Koukni na ty fotky , rozdíl jistě sám uvidíš
zoom_1.jpg
zoom_1.jpg (17.31 KiB) Zobrazeno 1990 krát
IMG_203.jpg
CBF034.jpg
CBF034.jpg (7.66 KiB) Zobrazeno 1992 krát
2009DK.jpg
2009DK.jpg (22.44 KiB) Zobrazeno 1997 krát
060.jpg
060.jpg (8.7 KiB) Zobrazeno 1995 krát

Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 15 črc 2009, 21:35

Jo jo POL mě mluví z duše a ten narozdíl od Hk už v Pardubicích byl a ví vo co go :grin: :grin: :grin: .Oči jsou prostě a zkrátka základ busty a ten homopedobouchač od HK je má zase a opět špatně.No nic trénink dělá mistra že .
U mě zatím pořád a stále díky očím Škaredé.
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 15 črc 2009, 22:07

Zase mi to nedá nic nenapsat... Jednak kluci mají pravdu. To nejprve. Pak, a snad jsem to myslím psal i já, jedna věc: bělmo vážně není zářivě bílé, resp. není příliš přirozené, aby bělmo svítilo více než oko nasratého Goa'ulda... Nejprve je potřeba si to vyzkoušet, pak se klidně vrhni i na ty Goa'uldy z Hvězdné brány. Jelikož jsem ale řekl, že kluci mají pravdu, pak tím myslím i to, že ji má i herrtopke. Sice jsi to těma očima naprosto zazdil, ale budiž. Hlavně to neházej do louhu, nepřemalovávej to, ale sežeň si tu bustu ještě jednou a namaluj ji znova. A začni očima. Ten důvod je v tom, že je kdykoli můžeš přemalovat. A když něco přetáhneš, je to jedno. Jenže když je budeš dělat až na samotný konec, tak riskuješ (přijde mi, že to hraničí s jistotou), že posměješ i to kolem = busta v řiti. Hlavně tuhle opravdu už nech, ať se můžeš na ni dívat, poučit se z chyb. A taky nemaluj nic jiného, nespěchej. Pokroky jsou vážně vidět. (Wolfík promine, ale já mohu soudit jen z fotek.. :) )
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 18 črc 2009, 14:59

Díky všem za komentáře s očima si nejspíš ještě pohraju teď na busty ale opravdu nemám náladu, jinak hraju si teď s podstavcem pro olonése.. zatim malovano jen akryly, jediné s čím mám ( budu mít ) problém je přeprava - figurka bude má jen jeden pin a je zaseklá v sloupu což mi přijde docela málo :?
Přílohy
P1110541.JPG
P1110541.JPG (16.54 KiB) Zobrazeno 3086 krát
P1110540.JPG
P1110539.JPG
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 18 črc 2009, 15:20

Podstavec -ten trám,podlaha- zatím vypadá dobře /osobně bych volil tmavší podstavec , ale to je jedno/ .
Když tu figurku DOBŘE zapinuješ , nebude problém s přepravou. Kluci je vezli až ze Slovenska do Horažďovic a přežili.
Jen si dávej POZOR při sestavování dílů-sebemenší nepřesnost při skládání/lepení dílu se ti vymstí na dalším díle v podobě
" pěkné spáry " ....
Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 18 črc 2009, 15:50

Nevím jak ostatní, ale já si po očištění figury udělám menší podsestavy, navrtám, kde je potřeba... pak stříknu základem, nasucho sestavím, pak případně znovu přebrousím a stříknu ještě jednou. Po nabarvení je lehce slepím (protože už vím, kam co přijde) a je hotovo... Sice to je pěkný opruz, ale vyplatí se. V případě nekvalitního resinu, který se ohýbá a láme 2x (také proto dávám přednost originálům). V Tvém případě nějak nechápu, jak jsi mohl začít malovat...?!?
PS: Někdy je výrazně lepší se vybodnout na to, co udělal výrobce, a udělat to jinak, lépe. Vyplatí se to, navíc někdy je tak nekvalitní (případně opotřebovaná) forma, že to ani jinak nejde.
Jinak dřevo dobrý :)
Přílohy
001.jpg
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 18 črc 2009, 18:52

[quote="Pol"]Podstavec -ten trám,podlaha- zatím vypadá dobře /osobně bych volil tmavší podstavec , ale to je jedno/ .
Když tu figurku DOBŘE zapinuješ , nebude problém s přepravou. Kluci je vezli až ze Slovenska do Horažďovic a přežili.
Jen si dávej POZOR při sestavování dílů-sebemenší nepřesnost při skládání/lepení dílu se ti vymstí na dalším díle v podobě
" pěkné spáry " ....[/quote

Zesvětlil sem podle fotky a Honza D. tady někde psal že podlahy musely bejt světly a matny- od toho jak je drhli nebo tak něco, o tom že si potmelim už jsem hodněkrat slyšel :? největši hrůzu mi nahání ten meč :oops: :bad:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

lopee - figurku sem na sucho sestavil tack-item, trám je skoro z poloviny navrtanej drátem a noha má v sobě taky pin, strach mám spíš z toho že když do sloupe lehce zatlačím má tendenci se zohnout což by mohl bejt problém :roll: jinak originály bych taky rád, ale zatím si je nemůžu dovolit :|
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pol » 18 črc 2009, 19:18

Špatně jsem se asi vyjádřil - podstavec - myslel jsem podstavec jako takový , prostě stojan .... kapišto ?
Jinak k dřevěné podlaze a trámu nic nenamítám , naopak ,vypadá to dobře :)

PS - já myslel , že máš originál ....?......
Jestli máš kopii z rezinu , tak si nedělej starosti s přepravou , figurka je mnohem lehčí a rezin se lépe lepí a drží.
Pol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 18 črc 2009, 19:38

Ten tack-it mi nepřijde nejlepší, protože ať chceš, nebo ne, nějaký objem zabere. Ve výsledku to pak znamená to, že budeš muset dát více lepidla, které potom vyteče... nebo dáš lepidla málo, daná část upadne...
Ještě jednou sem dávám ten obrázek - celý - je to pin-upka, navíc mě čeká další kolo broušení a tmelení - ale ta už nepavno přidělané ruce, navrtané kolíčky na nohy. Používám silnější drát, případně špendlík. Než pak budu lepit obě věci k sobě, lehce je škrábnu na kov (v místě spoje). Jde hlavně o to, že už to mám dopředu vyzkoušené, takže pak to jen lehce secvaknu = neporuším barvu. (Třeba na té levé paži (zvýraznil jsem to) má vyfrézovaný důlek (původně ploška), do kterého zapadne taková vymodelovaná polovina koule na levém zápěstí, kterou jsem udělal z dvousložkového tmelu). Možná by se to mohlo zdát jako pitomost, ale protože je ta ruka napevno s nohou, noha drží na drátu na trupu, tak je zbytečné to lepit. Navíc by to byl velký risk, že to povojtím lepidlem. Takže takhle jsem to myslel - prostě myslet dopředu. Kov tuhle práci usnadňuje. U resinu na kopiích to tak lehce nejde (ne kvůli bublinám - ale třeba takové JMD-figury jsou odlité naprosto úžasně). Tam to dá jen více práce. Něldy je lepší to vzdát a rovnou udělat nové. Konkrétně u toho kordu, či do to má v ruce, tak ten bych udělal z drátu (lehce přibrousit, kónický - či jak se tomu říká - tvar rovnou.
PS: To o té hmotnosti je svatá pravda.
Navíc já ještě dělám zkoušku takovou, že každá figurka, kterou dodělám, musí držet = otočím ji a zatřesu. Když vydrží, dobrý, když ne, holt musím udělat znova. Ještě se mi nestalo, že by z ní něco upadlo (tedy zrovna tomuhle by případně mohl upadnout štít, ale to je povolená ztráta :D )
Přílohy
003.jpg
002.jpg
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 20 črc 2009, 19:33

dneska jsem udělal podstavec pro lathiema

POL - no originál- nemám do nedávna sem nevěděl jak pegaso u nás sehnat, ale co bych si rád koupil v originále je ten pirát od romea co patří do tý hospody k tadytomuhle :P jinak originál sem koupil jednou a doma zjistil že je to kopie v original krabce :? ale to se tu už probíralo,,

Lopee - tak mi se zatím nestalo že bych poškodil malbu lepidlem ( pokud nepočítám úplné začátky ) ale třeba Bukanýrovi sem ten kord vyrobil novej ( z nějaký plastový fólie )- puvodně je totiž na dva kusy :x
Přílohy
P1110588.JPG
P1110586.JPG
JK93

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JK93 » 29 črc 2009, 14:02

po delší době něco postuju... jo a rty předělám, pleťovka na Lathiemovi no.. možná půjde do louhu :o
Přílohy
P1110966.JPG
P1110967.JPG
P1110958.JPG
P1110951.JPG
některé části sou nevystinovane - nemaji byt, budou jinou barvou..
JK93

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 308 • Stránka 14 z 21 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21

Zpět na Rozestavěno