Nazdar klucí figurkářský. Všechny vás zdravím v novém roce a dodatečně přeju pevné zdraví a pevnou ruku při malování. A taky vám a i sobě více času na malování. Páč to je to, čeho se mi nějak nedostává. Tak něco málo přidám do mlýna. Rok se sešel s rokem a nic dodělanýho. Jen další kousek rozdělaný. Ale nemohl jsem si pomoct, prostě mi to nedalo. Asi to znáte taky, když se vám dostane něco pěknýho do ruky, tak jde vše ostatní stranou. Roman Navarca (námořní oficír) od bitvy u Actia 31 př.n.l., kde dostal Markus Antonius od Oktaviána na prdel. Doporučuji sledovat seriál Řim. Móc dobrý. Figurka je od Soldiers.it skulptor A.Laruccia. Na rytíři jen malý posun na štítu, ještě to ale bude něco chtít. Na Holubovi zatím nic, chci mu ještě na doporučení předělat přezku na opasku a tak si myslím, že ho asi trochu upatlám. Proto se mi do toho moc nechce. Zatim zraje na podstavci. Teď mi moje drahá polovička napovídá, ať tam napíšu, že dělám jen samé podstavečky, místo toho abych už něco konečně dodělal. Tímto ji děkuji za podporu. Všichni jste mi inspirací, obdivuji vaši píli a um.
Nazdar Karle,tobě taky plodný modelářský rok.Ta malba na štítě je úžasná.Ale štít je takový moc čisťounký.No ale to ještě není konečná podoba,že.Hodně se mi líbí podstavec pod římana.Více si povíme na vaší soutěži,už se těším.
na toho rimana sa tesim iked doma by som ho nechcel lebo by sa mi nehodil do vytrinky ale nieco sa mi na nom strasne paci a ten podstavec sa ti myslim dost vydaril
Nazdar Karle,tak abych mohl s tebou komunikovat i zde,tak jsem se zaregistroval.Hlavně mě zajímá obličej u toho římana. Dobře udělanej obličej je motorem pro zbytek figury.
Nazdar kolegáčkové. Tak jsem truchu pokročil. Zbývá mi "jen" tělovka. Hlava, ruce, kousky nohou. To bude teprve maso. Měl jsem z toho respekt, abych to nezk....l hned na začátku, tak jsem si to nechal na konec a teď mám obavy, aby to pak nešlo do louhu celý. Tak mi prosím držte palce. Předem dík za případné připomínky a postřehy na drobné úpravy a vylepšení. Pro por.Wolfa. Dík. Ještě ho trochu dole zapráším. "Kriminální živlík" Kájínek
Na štítu bylo namalováno víc záseků, ale nějak se mi nelíbily, tak jsem je včas smazal a nechal jen jeden, který se mi zdál nejpovedenější.
Finální podoba podstavce. Nic na něj psát asi už nebudu.
Ahoj, moc sa mi to páči, kožené popruhy sú peknučké, aj ten plášť. kus paluby je pekne vytiahnutý, takže podstavec celkovo super. Len jedna technická. predloha zobrazuje rímskeho vojaka príslušníka námorných oddielov, a títo mali ako modré plášte, tak aj modré štíty. Ale to len kvôli historickej vernosti, inak je tá červená na štíte namaľovaná pekne. Teším sa na dokončenú figúrku.
Ahojda kluci Pro Figiho. Abych řek pravdu, tak sám nevim. Já si barvy míchám tak nějak instinktivně. Bez pravidel. Podle toho to taky někdy vypadá. Buď to vyjde nebo ne. Už základ byl takový bordó, temná červená s nádechem do hněda. Snad je to tak srozumitelné. Pro paramajstra. Přemýšlel jsem o tom, no nakonec jsem se rozhodl pro barvy dle předlohy. I když to není zrovna můj trend, kopírovat barevné předlohy. Snažím se, pokud to jde, dát do figury něco ze sebe. Jinak co se týče římanů, tak si myslím že neměli stálé námořnictvo. Řek bych, že to mohla být spíše taková námořní pěchota. Blátošlapové, kteří, pokud byla potřeba, tak je nastrkali na lodě. Modrou barvu používala snad "jedna" legie (nevím přesně která, desátá ?) ta byla při vylodění v británii. Tak snad proto. Ale to je jen můj dojem a mohu se mýlit. Vím, že o tom polemizují i odborníci, kteří se zajímají jen o římany. Na římské námořnictvo je toho málo. Jinak děkuji za kladné ohlasy. Člověk potřebuje občas popostrčit, aby se pohnul kupředu. Přikládám paletu barev, abyste se mohli podivit, jak to patlám.